Osiguranje

Osiguranje predstavlja način za finansijsku zaštitu u slučaju neplanirane štete (zdravstvene, finansijske ili imovinske). Ovim poslom se bave osiguravajuće kuće, koje nude nadoknadu u slučaju nastanka štete. 

Zaštita se postiže sklapanjem dogovora u okviru kog osiguravajuća kuća preuzima na sebe isplatu dogovorene sume, dok je obaveza osiguranika da plati polisu osiguranja. Ovim poslom se bave agenti osiguranja, koji u direktnoj komunikaciji sa klijentima ugovaraju vrste osiguranja i premije. 

Vrste osiguranja se dele na:

Životno osiguranje – Omogućava osiguranje života (isplaćuje se porodica u slučaju smrti) i posledica lečenja bolesti i teških povreda koje utiču na kvalitet života. 

Zdravstveno osiguranje – U slučaju bolesti, osiguranje pokriva lečenje ili isplaćuje određenu sumu koja pokriva već ostvarene troškove. 

Putno osiguranje – Pokrivaju se troškovi lečenja tokom boravka u inostranstvu. 

Osiguranje vozila – U slučaju saobraćajnog udesa, ovaj vid osiguranja pokriva troškove popravke oštećenja na vozilu ili se isplaćuje suma u slučaju totalne štete. Pored obaveznog osiguranja, bez kog je nemoguće registrovati auto, postoji i dodatno kasko osiguranje, koje predstavlja dodatnu finansijsku zaštitu.

Osiguranje nekretnina – Kuća predstavlja veliku investiciju pa se ljudi često odlučuju da se finansijski osiguraju u slučaju prirodnih nepogoda, krađa i drugih vidova oštećenja. 

Osiguranje je finansijski veoma isplativ posao jer se, statistički gledano, polise osiguranja retko aktiviraju.


Novi kursevi na sajtu

Uskoro počinju

16000 din Online provere znanja
za 3 dana
21700 din Samorukovođenje
za 6 dana
24500 din SPIN tehnika u prodaji
za 10 dana
14000 din Slepo kucanje - online
za 13 dana
60000 din Uspešno komuniciranje
za 14 dana
23700 din Kontroling troškova
za 17 dana
23700 din Pregovaranje za pobednike
za 17 dana
18700 din Komunikacijom do cilja
za 1 mesec

Prikaži sve koji uskoro počinju

Na popustu

od 755 eur Real Estate Agent
od 755 eur Event Manager
od 755 eur Art Director
od 1742 eur Preduzetništvo

Prikaži sve koji su na popustu