Španski jezik

Španski jezik je jedan od najrasprostranjenijih jezika na svetu s obzirom na to da se preko 550 miliona ljudi služi njim. Iako se ovaj jezik službeno koristi u preko 20 zemalja na četiri kontinenta, možda i najveći razlog njegove popularnosti je specifična kultura ovog govornog područja. 

Zemlje hispanofonskog sveta su poznate kao atraktivne turističke destinacije, ali i mesta koja imaju ogroman kulturološki uticaj na ceo svet. Zbog toga je španski čest izbor kao drugi strani jezik u školama, naročito u zemljama gde živi veliki broj stanovništva kome je praktično maternji (npr. SAD, naročito u saveznim državama Majami i Kalifornija). 

Zašto je kurs španskog jezika odličan izbor?

Da bi se u potpunosti doživelo bogato kulturno, istorijsko i umetničko nasleđe, potrebno je razumeti jezik. To je posebno važno u slučaju španskog, koji omogućava bolje snalaženje prilikom putovanja i komunikacije sa lokalnim stanovništvom koje većinski ne zna dobro engleski jezik.

Za kurs španskog jezika se mnogi interesuju i zbog karijere. Reč je o velikom tržištu kojem se može u potpunosti pristupiti samo u slučaju dobrog poznavanja jezika. Na ovaj način se otvaraju mnoge poslovne prilike, naročito za profesije koje se mogu raditi online, tj. od kuće. 

Bez obzira na to iz kog razloga želite da savladate ovaj jezik, kroz kvalitetnu nastavu dobićete priliku da progovorite na njemu u veoma kratkom roku. Naime, španski jezik je prilično lak za učenje, a vrlo je sličan jezicima kao što su portugalski ili italijanski. Da biste se upustili u ovu avanturu, potrebno je za početak da odaberete neki od brojnih kurseva koje nude škole jezika i odlučite se za način predavanja.

Kako izgleda čas španskog jezika?

Većina škola jezika nudi besplatan čas kako biste na konkretnom primeru procenili da li vam se dopada način predavanja. Najčešće je reč o individualnoj nastavi, koja se može obaviti na klasičan način u učionici ili online. Tokom probnog časa predavač će vas upoznati sa načinom rada, proveriće vaše trenutno znanje jezika, a saznaćete i više detalja o programu. Ukoliko vam se svidi način rada, ostaje vam da izaberete format predavanja. 

Za početak, potrebno je da definišete šta želite da postignete pohađanjem kursa. Ako vam je cilj da u kratkom vremenu naučite osnove (ukoliko nemate predznanje) ili dostignete visok nivo znanja, najbolji izbor je intenzivni kurs. U tom slučaju nastava traje obično mesec dana, dok se časovi održavaju svakog dana. S druge strane, regularna nastava se održava obično dva puta nedeljno. 

U zavisnosti od vaših potreba i prethodnog znanja kursevi mogu da budu:

standardni – klasična nastava za koju se najčešće odlučuju početnici;

specijalizovani – ukoliko već posedujete određeno znanje jezika i želite da usavršite određene segmente (konverzacija, gramatika, priprema za DELE ispit itd.);

intenzivni – savladavanje jezika u kratkom roku;

poslovni – usvajanje specifične terminologije i načina komunikacije karakterističnih za određenu poslovnu oblast.

Ako niste sigurni šta da odaberete, obratite se za savet predavačima, koji će osmisliti pristup učenju koji vam najviše odgovara. Na kraju preostaje da odlučite da li ćete ići na časove u školu jezika ili ćete nastavu pratiti online.

Grupna ili online nastava: šta odabrati?

Kursevi stranih jezika se generalno organizuju u manjim grupama (najčešće do šest polaznika) ili individualno (tj. jedan na jedan). Pored toga, važno je i da odlučite da li želite da nastavu pratite u školi jezika ili pak online. U oba slučaja dobijate kvalitetnu nastavu, pa je na vama da se odlučite za format koji najviše odgovara vašim potrebama.

Ukoliko se odlučite za tradicionalnu nastavu u učionici, na našem sajtu možete pretražiti lokacije i odabrati onu koja vam najviše odgovara. Možete pohađati kurseve jezika na Novom Beogradu, a možete odabrati i lokaciju u centru Beograda. Takođe, na sajtu ćete moći da izlistate i ostale gradove u Srbiji u kojima se održava nastava (Novi Sad, Niš, Kragujevac, Pančevo...)

Online učenje španskog

Učenje putem interneta se obavlja uživo, tj. u realnom vremenu putem video-poziva. Prednost ovog načina predavanja je pre svega ušteda vremena. Razlog je jednostavan: lekcije ćete usvajati iz svog doma, a jedini preduslovi su solidan internet i uređaj za komunikaciju koji ima kameru (laptop, smartfon ili tablet). Pred vama su dva izbora:

Individualni kurs španskog jezika online – Nastava se obavlja putem interneta pri čemu komunicirate samo sa predavačem. Ovaj oblik nastave je pogodan za početnike, ali i one koji brzo napreduju, jer se ritam nastave usklađuje sa vašim tempom rada.

Grupni kurs španskog jezika – Manji broj polaznika se uključuje u video-čet, a svako učestvuje u času na isti način kao da je fizički prisutan. 

Učenje španskog iz učionice

Za mnoge ljude nastava u učionici i „živa reč” su neprevaziđeno iskustvo. Istina je da se na ovaj način bolje upoznajete sa predavačima, ali i drugim polaznicima. Zato se i dalje najčešće nastava obavlja u prostorijama škola, i to na sledeći način:

Individualni časovi španskog jezika u učionici – Rad sa predavačem „jedan na jedan”, pri čemu se program kreira u skladu sa ambicijama polaznika.

Klasična grupna nastava španskog jezika – Predavanje u društvu drugih polaznika gde je nastava organizovana u skladu sa predznanjem polaznika (početni, srednji i viši nivo). Takođe se ovaj vid nastave primenjuje kada je reč npr. o specijalizovanoj nastavi za kompanije.

Šta dobijate pohađanjem kursa?

Svaka bolja škola jezika garantuje sticanje određenih znanja nakon određenog broja časova. Ova znanja će vam omogućiti polaganje za sertifikate koji su dokaz da ste dostigli određen nivo znanja španskog jezika. 

Međunarodno su priznati SIELE (Servicio Internacional de Evaluación de la Lengua Española) i DELE (Diplomas de Español como Lengua Extranjera). Pojedine škole omogućavaju i polaganje u svojim prostorijama, pa u tom slučaju možete da na jednom mestu dobijete neophodno znanje i diplomu. 

Pretraga kurseva

Prilagodite pretragu

Pronašli smo za Vas:


Grad / Mesto: Zrenjanin, Novi Sad, Senta ... | Cena: na upit | Početak: 23.07.2024 | Trajanje: četiri meseca - 60 školskih časova Saznaj više
Pogledajte online kurseve
Prikazani su rezultati 1 - 4 od ukupno 4