Španski jezik - online

Španski je jedan od najrasprostranjenijih jezika na svetu, pa ne čudi što mnogi žele da ga nauče. Interesantno je da se za ovaj jezik mnogi interesuju pre svega jer vole zemlje ovog govornog područja, kao i kulturu koja dolazi sa ovih prostora. Dodatno su zainteresovani oni koji žele da se školuju ili da razviju karijeru u inostranstvu.

Kurs španskog jezika, online ili klasičan, predstavlja najbolji način za aktivno učenje i stručno osposobljavanje. Ipak, učenje preko interneta nudi brojne benefite koji mogu višestruko da olakšaju učenje. Saznajte u nastavku zašto su online kursevi izuzetno popularan metod pohađanja nastave.

Zašto je dobro pohađati kurs španskog jezika online?

Ukoliko se odlučite da online pohađate kurs španskog jezika, mnogo lakše ćete organizovati svakodnevne obaveze. To je moguće pre svega zbog uštede vremena, jer učenje preko interneta eliminiše potrebu za putovanjem na predavanja. Zahvaljujući tome ćete na časove potrošiti onoliko vremena koliko stvarno traju, jer je dovoljno da sednete za kompjuter i već ste u (virtuelnoj) učionici. Pored uštede vremena, ovaj metod nastave pomaže i onima koji su stidljiviji i žele da se fokusiraju na svoj napredak bez opterećenja javnog nastupa. 

Da li je bolja grupna ili individualna nastava?

Učenje preko interneta, baš kao i klasična varijana, nudi mogućnost praćenja časova sa drugim polaznicima ili samostalan rad sa predavačem. Oba izbora imaju određene prednosti i samo od vas zavisi šta ćete izabrati. 

Individualna online nastava španskog jezika – ako smatrate da su vam potrebni dodatni podstrek i posvećenost predavača, razmislite o opciji individualnih časova. Na ovaj način je predavač fokusiran na vaš ritam rada, pri čemu se program modifikuje u skladu sa napretkom koji ostvarujete. Za ovaj metod se često odlučuju početnici koji žele da brže napreduju, ali je popularan i kod naprednijih polaznika. 

U tom slučaju možete da preskačete nastavne jedinice koje ste ranije savladali, fokusirajući se na druge stvari (gramatiku, izgovor, konverzaciju…). Dodatni benefit je i veća fleksibilnost prilikom dogovaranja termina časova, jer samo od vas i predavača zavisi vreme održavanja nastave. 

Grupna nastava španskog putem interneta – u zavisnosti od toga da li već posedujete određeno znanje jezika (pored „adios” i „grazias”), odlučićete se za manju ili veću grupu polaznika. Predavanja za veći broj polaznika se praktikuju za apsolutne početnike i tu nema mnogo interakcije na času. Tokom naprednijih kurseva vežbanje konverzacije je veoma važno, pa je poželjno da manje polaznika prati nastavu. Na taj način svako može da dođe do izražaja u govornim vežbama.

Vrste online obuke španskog jezika 

Španski jezik je veoma popularan u Srbiji, ali nema svaki polaznik ista očekivanja i želje. Zato su škole osmislile različite online kurseve sa fokusom na različite oblasti, uzrast i nivo znanja polaznika. Razlika u nastavnom programu utiče i na trajanje obuke, pa tako nastava može da traje nekoliko sedmica, ali i 12 meseci. Što je naprednije gradivo, to je potrebno više vremena za njegovo usvajanje. U skladu s tim, na raspolaganju su vam sledeće vrste kurseva španskog jezika:

  • Opšti kurs španskog jezika online – iako se ovaj romanski jezik lako uči, svaki početak može da bude težak. Zato se početnicima preporučuje osnovna obuka, gde se uče osnove za kasniju nadgradnju. Kako svaki jezik ima svoje specifičnosti, i kod španskog treba naučiti pravopis i upoznati se sa gramatikom, uz obavezno vežbanje pravilnog izgovora.

  • Ubrzana obuka španskog online – ukoliko želite da za kratko vreme naučite što više, intenzivni kursevi španskog jezika su najefikasniji način. Ipak, budite spremni da odvojite značajno vreme u vrlo kratkom roku kako biste uspeli da savladate neophodno gradivo. Baš iz tog razloga je online varijanta praćenja nastave najoptimalnije rešenje.
  • Online časovi konverzacije španskog – mnogima je ovaj jezik omiljen upravo zbog dinamičnog govora i izgovora reči. Zato konverzacijski kursevi španskog jezika spadaju među najpopularnije programe svake škole. Jedan od razloga su i turistička putovanja u Španiju i mnoge atraktivne destinacije. Jasno je da je velika prednost mogućnost komunikacije sa lokalcima na njihovom maternjem jeziku. 
  • Poslovni španski online – bez obzira na to da li poslovni partner zna engleski jezik ili ne, uvek je velika prednost razumeti specifičnosti poslovne komunikacije zemlje u kojoj poslujete. Svaka zemlja ima svoja biznis pravila i načine obraćanja, pa njihovo savladavanje može veoma da se isplati, naročito kada je o španskom govornom području reč.
  • Stručni internet kurs španskog jezika online – ukoliko želite da studirate u Španiji ili nekoj drugoj zemlji gde se priča španski, u velikom broju slučajeva će vam biti potrebno dodatno usavršavanje. To se naročito odnosi na stručne studije, gde je potrebno poznavati stručne termine radi praćenja nastave (npr. arhitektura, medicina ili farmacija). Isto važi i za razvijanje karijere u stručnim oblastima.

Polaganje testova za sticanje sertifikata iz španskog jezika

Ako želite zvaničnu potvrdu znanja, na raspolaganju vam je nekoliko međunarodno priznatih sertifikata (SIELE, DELE). Polaganjem testova možete da ozvaničite svoje trenutno znanje španskog jezika, u skladu sa standardima Zajedničkog evropskog okvira (CEFR standardom) klasifikacije znanja: 

  • početni nivo (A1, A2);
  • srednji nivo (B1, B2);
  • napredni nivo (C1, C2).

Dobra vest je da, svaki put kada podignete nivo znanja, možete da polažete za višu kategoriju sertifikata. Određeni nivoi su neophodni za dobijanje studentske vize ili radne dozvole, pa je preporučljivo neprestano raditi na unapređenju znanja.

Saznajte da već danas kako da naučite španski jezik pohađanjem nekog od ponuđenih kurseva koje škole jezika organizuju putem online nastave.

Pretraga kurseva

Prilagodite pretragu

Pronašli smo za Vas:

Pogledajte online kurseve
Prikazani su rezultati 1 - 2 od ukupno 2