AutoDesk

Autodesk kursevi su specijalizovani kursevi u okviru američke multinacionalne softverske korporacije Autodesk, koja proizvodi programe za 2D i 3D projektovanje, modelovanje i dizajniranje iz oblasti arhitekture, inženjeringa, građevinarstva, proizvodnje, medija, obrazovanja i industrije zabave.

Autodesk vam obezbeđuje softver pomoću kojeg možete da ostvarite sve što ste zamislili, od maketa i skica do stvaranja mašina budućnosti. A ne postoji bolji način da naučite programe od pohađanja Autodesk kurseva.

Najpoznatiji programi su AutoCAD, 3ds Max i Maya, koji se koriste za 2D animaciju i 3D modelovanje, o čemu će biti reči u nastavku teksta.

Autodesk kursevi su namenjeni svima koji žele da nauče jedan od najpoznatijih softvera, a izuzetno su popularni, jer se poznavanje nekih od njegovih programa smatra velikom prednošću prilikom zaposlenja.

U nastavku teksta imaćete uvid u neke od najpoznatijih programa koji se izučavaju na Autodesk kursevima, bilo da su na osnovnom ili naprednom nivou.

Šta spada u Autodesk kurseve?

Da biste stekli znanja neophodna za korišćenje Autodesk softvera, morate poznavati Windows operativni sistem čak i ako ste početnik, dok se za napredne Autodesk kurseve zahteva i osnovno poznavanje programa. Autodesk izdaje sertifikate koji su priznati širom sveta i podeljeni su na 2 nivoa:

  • osnovni (Autodesk Certified User);
  • napredni (Advanced Certified Professional).

Sertifikacija omogućava i početnicima i profesionalcima da steknu potvrdu svog znanja, a zahvaljujući autoritetu koji Autodesk ima, sertifikat koji dobijate nakon završenog Autodesk kursa omogućiće vam izvrsne poslovne prilike. Autodesk programi koji vas mogu obučiti za najperspektivnija zanimanja su AutoCAD, Revit, Civil 3D, BIM Colaborate Pro, Inventor, Fusion 360, Navisworks, Arnold, Mudbox, ShotGrid. Svakom polazniku je omogućeno da odabere program koji želi da pohađa, a mi ćemo pružiti uvid u najpopularnije Autodesk programe među kojima su:

  • AutoCAD;
  • Autodesk 3ds Max; 
  • Maya;
  • Revit;
  • Civil 3D;
  • Inventor;
  • ShotGrid.

AutoCAD

AutoCAD je jedan od najpoznatijih programa za računarsko projektovanje i predstavlja originalni CAD (Computer-aided design) softver, koji koriste milioni korisnika širom sveta. Koristi se za kreiranje preciznih 2D i 3D crteža i modela, kao i električnih dijagrama i građevinskih crteža i specifičan je po sofisticiranom sistemu merila i preciznosti. Za svakog ko gaji strast ka dizajnu i radu sa računarima program AutoCAD je dobar izbor za karijeru s obzirom na potrebu kompanija za kvalifikovanim radnicima.

Autodesk 3ds Max

Autodesk 3ds Max je profesionalni 3D program za računarsku grafiku za kreiranje 3D animacija, modela, igara i slika.  Koriste ga televizijski komercijalni studiji, programeri video-igara, studiji za arhitektonsku vizuelizaciju, ali i za filmske efekte. Na Autodesk kursu ćete detaljno naučiti program Autodesk 3ds Max, nakon čega možete postati profesionalni animator, pogotovo što spada u vodeće programe koje koriste profesionalni animatori i dizajneri.

Maya

U okviru Autodesk kursa naučićete jedan od najpoznatijih programa za 3D kompjutersku grafiku, za operativne sisteme Windows, OS X i Linux. Koristi se za izradu interaktivnih 3D aplikacija, video-igara, animiranih filmova, TV serija i vizuelnih efekata. Pomoću softvera Maya, u kom ćete naučiti da radite na Autodesk kursu, znaćete kako da kreirate složene likove, stvarate realistične efekte, oblikujete 3D objekte pomoću alata za modeliranje.

Revit

Koristi se za koordinaciju svih unosa podataka i predstavlja kompletan alat za pravljenje nacrta i dovoljno je moćan alat pomoću kojeg možete da ostvarite ono što i zamislite. Ovim alatom se služe timovi za arhitekturu, inženjering i građevinarstvo i pomoću njega kreiraju visokokvalitetne zgrade i infrastrukturu.

Civil 3D

Autodesk Civil 3D koriste građevinski inženjeri, građevinski projektanti i ostali stručnjaci za planiranje, projektovanje i upravljanje projektima razvoja zemljišta, vode i transporta. Ovaj izazovan softver funkcioniše isto kao AutoCAD, s tim što ima više funkcija za potrebe građevinarstva. Sve funkcije ćete naučiti na Autodesk kursu i znati efikasno da primenite.

Inventor

Autodeskov softver Inventor je koristan za dizajn proizvoda, kreiranje alata, mehanički dizajn i simulaciju proizvoda. Na kursu ćete naučiti kako precizno da konstruišete 3D modele za pomoć u simulaciji i vizuelizaciji pre kreiranja krajnjeg proizvoda. Ovo je odličan alat za 3D modeliranje i simulaciju, pomoću kojih imate mogućnost da dizajnirate i optimizujete performanse.

ShotGrid

ShotGrid je softver za upravljanje projektima animacije u televizijskim emisijama, filmskoj produkciji i razvoju igrica, a koristi se i za vizuelne efekte. Spada u alate za upravljanje projektima koja je uobičajena za kreativne sadržaje kao što su video-snimci i TV emisije. Ono po čemu je ShotGrid prepoznatljiv su fleksibilno upravljanje ovim projektom i kompatibilnost.

Prijavi se i ti za Autodesk kurs 

Na Autodesk kursu ćete se upoznati sa osnovnim ili naprednim korišćenjem njegovih programa, koji spadaju u najpopularnije programe za modelovanje, izradu animacija i proces renderovanja. Naučićete kako funkcioniše izrada animacija, kako se izrađuju trodimenzionalne grafičke slike i kako se koriste različite komande u svim Autodesk programima i vrši projektovanje. Zato se što pre prijavite za Autodesk kurs.

 

Pretraga kurseva

Prilagodite pretragu

Pronašli smo za Vas:


Grad / Mesto: Zemun, Online - putem interneta | Cena: od 1649 eur % popust | Početak: 01.07.2024 | Trajanje: 2 semestra Saznaj više
Pogledajte online kurseve
Prikazani su rezultati 1 - 1 od ukupno 1