Gumarsko-plastičarska struka

Plastika je unela revoluciju u način korišćenja svakodnevnih proizvoda. Nekada nedostupni predmeti su pojeftinili, pritom ne gubeći previše svojstva. Upotreba plastike u modernoj industriji je uticala posredno na razvoj brojnih industrija jer je neki skupi deo mogao da bude zamenjen plastičnom alternativom. 

 

Ipak, masovna proizvodnja je dovela do ekoloških problema zbog dugog razlaganja u prirodnom okruženju. To je ujedno i odlična prilika za razvijanje biznisa, jer svetski trendovi diktiraju recikliranje materijala. Upravo pravilnom upotrebom plastike moguće je ne samo očuvati okolinu već i na najbolji mogući način iskoristiti sve potencijale koje plastika nudi. 

 

S druge strane, guma se duže koristi u ljudskoj civilizaciji, pri čemu se pojavljuju dodatne mogućnosti za upotrebu. Jedna od najvažnijih oblasti je svakako auto-industrija, jer su auto-gume neophodni element svakog kopnenog prevoznog sredstva. Dok se ne osmisli neki novi materijal, gume će biti sastavni deo svakog putničkog i teretnog vozila (osim voza), bez obzira na to da li vozilo ide na struju, gas ili naftu. Upravo zato je posao vulkanizera veoma unosan, jer posla uvek ima, makar to bila zamena dotrajalih guma ili sezonsko menjanje pneumatika. Poput plastike, i guma je pogodna za reciklažu, što je još jedna prednost ove majstorske struke.


Novi kursevi na sajtu

Uskoro počinju

6000 din Online hobi šivenje
za 4 dana
2000 din Onlajn štepanje
za 4 dana
2000 din Onlajn šivenje cibzara
za 4 dana
21000 din Kurs za šminku
za 4 dana
16000 din Provera znanja - zanati
za 4 dana
13000 din Kurs za depilaciju
za 4 dana
2000 din Onlajn šivenje paspul trake
za 5 dana
27000 din Kurs Obućar
za 5 dana
18000 din Obuka za depilaciju
za 6 dana
2000 din Onlajn šivenje poruba
za 20 dana

Prikaži sve koji uskoro počinju

Na popustu


Prikaži sve koji su na popustu