Nabavka i proizvodnja

Osnovni cilj nabavke je redovno snabdevanje proizvodnje uz što niže troškove. Ovo podrazumeva da je potrebno napraviti najbolji mogući izbor pri odabiru materijala koji se poručuje, zatim naručiti materijal u optimalnoj količini pod najboljim mogućim uslovima, i to u pravo vreme, od pouzdanih izvora, sa adekvatnim uslugama i na pravom mestu.

 

Posao nabavke, kao što se može videti, nije jednostavan. Međutim, uz pravu obuku, osoba zainteresovana za ovaj posao može savladati potrebna znanja i biti u stanju da besprekorno obavlja ovaj veoma važan posao za svako preduzeće koje se bavi proizvodnjom.

 

Ništa manje značajan nije ni proces proizvodnje. U proizvodnom procesu sirovi materijal pretvara se u gotov proizvod koji se prodaje na tržištu. Dakle, proizvodno odeljenje bavi se kreiranjem proizvoda, čija je prodaja osnovni izvor prihoda jednog preduzeća. Iz tog razloga se odeljenje proizvodnje smatra srcem jedne proizvodne kompanije. 

 

Između dva procesa proizvodnje proizvodno odeljenje radi na poboljšanju efikasnosti proizvodnje ili linije proizvoda kako bi se na najekonomičniji način ostvarili ciljevi preduzeća i na najbolji način zadovoljile potrebe potrošača.


Novi kursevi na sajtu

Uskoro počinju

16000 din Online provere znanja
za 3 dana
21700 din Samorukovođenje
za 6 dana
24500 din SPIN tehnika u prodaji
za 10 dana
14000 din Slepo kucanje - online
za 13 dana
60000 din Uspešno komuniciranje
za 14 dana
23700 din Kontroling troškova
za 17 dana
23700 din Pregovaranje za pobednike
za 17 dana
18700 din Komunikacijom do cilja
za 1 mesec

Prikaži sve koji uskoro počinju

Na popustu

od 755 eur Real Estate Agent
od 755 eur Event Manager
od 755 eur Art Director
od 1742 eur Preduzetništvo

Prikaži sve koji su na popustu