Trening trenera iz Progresivno mišićne relaksacije i Autogenog treninga online

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Beograd, skype grupe, Novi Sad
Datum početka kursa:
06.07.2022.
Trajanje kursa:
dva meseca
Vreme održavanja:
vikendom, poslepodnevni, termini po dogovoru
Gradovi u kojima se kurs održava:
Beograd, Novi Sad, Online - putem interneta

CENA: od 25000 din | Moguće je plaćanje na rate.

Opis kursa

 

            PSIHOLOŠKE TEHNIKE DUBOKE RELAKSACIJE

TRENING ZA TRENERE IZ PROGRESIVNO MIŠIĆNE RELAKSACIJE

I AUTOGENOG TRENINGA

Edukacija je namenjena: specijalistima iz ljudskih resursa, zdravstvenim radnicima, zdravstvenim saradnicima: psiholozima, defektolozima, socijalnim radnicima, stručnim radnicima u oblasti socijalne zaštite i svim zainteresovanim profesionalcima koji se u svom radu susreću sa klijentima kojima je potrebna duboka relaksacija.

Cilj programa je obuka budućih trenera za samostalno vođenje iskustvenog treninga iz Progresivno mišićne relaksacije ili Autogenog treninga.

PMR i Autogeni trening spadaju u jedne od najpoznatijih psihološki priznatih i psihoterapijskih tehnika za borbu sa stresom i za postizanje duboke relaksacije. Ove tehnike su efikasno u upotrebi preko 80 godina.

TRENING ZA TRENERE IZ PROGRESIVNO MIŠIĆNE RELAKSACIJE (PMR)

Online grupa: Edukacija će se odvijati ponedeljkom, 18 do 20 časova, 4 susreta. Prvi sastanak 18.7.2022. Mogući su i drugi termini u dogovoru sa grupom. Paralelno će grupa ići i na iskustveni nivo koji je uračunat u cenu, ukoliko polaznik nije već završio iskustveni nivo. Početak iskustvenog nivoa Skype grupa 14.7.2022., četvrtkom, 5 susreta, od 18 do 19:30 časova. Susreti se snimaju pa je moguće i tako pratiti kurs.

PMR predstavlja vežbe stezanja i opuštanja mišića po određenim grupama sa ciljem da naučimo da opustimo postepeno čitavo telo. Njen tvorac dr Džejkobson otkrio je da duboka relaksacija može biti od velike pomoći kod različitih stanja psihosomatskih tegoba. Ova tehnika je u upotrebi više od 80 godina i primenjuje se u mnogim zdravstvenim sistemima. Relaksacija doprinosi jačanju otpornosti osobe i podjednako je koriste zdrave i bolesne osobe.

–  viši stepen psihofizičke relaksacije

-  opuštanje napetih mišića i ublažavaje bolova u telu (posebno je preporučljiva za ljude čija je napetost povezana sa mišićnom napetošću)

– sprečavanje akumulacije stresa i napetosti

– povećavanje energije i produktivnosti

– poboljšanje koncentracije i pamćenja

– kod nesanice i umora

– kod psihosomatskih poremećaja, kao što su visok pritisak, migrena, glavobolje, astma, bolovi u leđima, vratu

– smanjuje učestalost, trajanje i intenzitet napada panike, anksioznih stanja ili fobija

- preporučuje se profesionalnim sportistima

Ispitivanja su pokazala da praktično nema funkcija sistema organa na koje ova metoda blagotvorno ne utiče...

Teme koje se obrađuju:  upravljanje stresom, tehnike prevazilaženja stresa, o spavanju, moždanim talasima, hipnagogno stanje, o tehnikama relaksacije i meditaciji, o psihogenim bolestima - poremećajima uzrokovanim stresom, grupa i grupni rad, funkcinalna autonomija motiva i relaksacione tehnike, ABC model i upravljanje emocijama (REBT psihoterapijski pravac), afirmacije i vizualizacije, plan treninga, kada se ne koristi/ko ne treba da trenira, vežbe ventilacije emocija, vođenje relaksacione tehnike i kratke relaksacione tehnike.

Cena celog treninga je 25.000 dinara i može se platiti iz delova dok traje kurs. U cenu je uračunat i iskustveni nivo. Cena za one koji su prošli iskustveni nivo u drugoj instituciji je 20.000 dinara. Ukoliko je učesnik prošao iskustveni nivo u Psihorelaksu cena je 17.000 dinara.

 

TRENING ZA TRENERE IZ AUTOGENOG TRENINGA

Online (Skype) grupa: Edukacija će se odvijati utorkom, 18 do 20 časova, jednom nedeljno, 6 susreta. Učesnici će se na prvom susretu dogovoriti za naredne termine tako da svima odgovaraju. Prvi sastanak 12.7.2022. Susreti se snimaju pa je moguće i tako pratiti kurs. Paralelno ide i grupa iskustveni nivo sa početkom 5.7.2022., utorkom, 19 do 20 časova, 10 susreta, jednom nedeljno.

Novi Sad i Beograd: termini će biti naknadno postavljeni

Cena je 30.000 (u cenu je uključen i iskustveni nivo, mogućnost plaćanja u ratama dok se Trening ne završi), 25.000 dinara za one koji su prošli iskustveni nivo u nekoj drugoj instituciji. Ukoliko je učesnik prošao iskustveni nivo u Psihorelaksu cena je 20.000 dinara.

Napomena: Autogeni trening kao duboka ili cela tehnika se ne preporučuje kod mlađih od 16 godina, ali pojedine vežbe, kratke relaksacione tehnike, mogu da se koriste uspešno u radu sa decom.

CILJ programa je obuka budućih trenera za samostalno vođenje iskustvenog osnovnog nivoa Autogenog treninga

Trening vodi Sonja Šovljanski, psiholog, sertifikovani voditelj Progresivno mišićne relaksacije i Autogenog treninga, sa preko dvanaest godina iskustva u ovim tehnikama, član Internacionalnog udruženja za psihološke tehnike duboke relaksacije ISATAP, savetnik u psihoterapijskom pravcu Transakcione analize, doktorant na Psihologiji na Univerzitetu u Beogradu

Učesnici dobijaju sertifikat udruženja Psihorelaks o završenom kursu.

Više informacija na: https://psihorelaks.com/#treninzitrenera

 

 

 

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com