Drvno-prerađivačka struka

Drvno-prerađivačka industrija bavi se obradom drveta kako bi se primenama različitih tehnika dobili najrazličitiji predmeti. Reč je o veoma razvijenoj industriji gde je važno voditi brigu o kompletnom lancu proizvodnje i eksploatacije. Kako je neophodno da prođe određeni broj godina da bi drvo moglo da se obrađuje, potrebno je godinama unapred planirati sađenje i seču. Na taj način se dobija kvalitetni materijal koji se dodatno obrađuje u pilanama i fabrikama. 

 

Postoje brojne profesije koje koriste drvo, a možda i najtraženiji posao imaju stolari. Ovaj zanat je posebno interesantan za ljude koji žele da se prekvalifikuju jer omogućava relativno brzo savladavanje osnova. Za ovaj posao se s pravom kaže da se brzo uče osnove, ali da je potrebno vreme da se postane ekspert. 

 

Razlog za to leži u umeću majstora da u potpunosti realizuje zamisao imajući na umu svojstva svake vrste drveta, tehnike rada i vreme neophodno za realizaciju. Majstori za obradu drveta poput stolara, tesara i parketara mogu da rade samostalno ili u fabrikama. Koju god odluku da donesu, ovi majstori mogu biti sigurni da svoje znanje mogu uvek da unovče.


Novi kursevi na sajtu

Uskoro počinju

6000 din Online hobi šivenje
za 2 dana
2000 din Onlajn štepanje
za 2 dana
2000 din Onlajn šivenje cibzara
za 2 dana
21000 din Kurs za šminku
za 2 dana
13000 din Kurs za depilaciju
za 2 dana
16000 din Provera znanja - zanati
za 2 dana
27000 din Kurs Obućar
za 3 dana
2000 din Onlajn šivenje paspul trake
za 3 dana
18000 din Obuka za depilaciju
za 4 dana
2000 din Onlajn šivenje poruba
za 18 dana

Prikaži sve koji uskoro počinju

Na popustu


Prikaži sve koji su na popustu