Drvno-prerađivačka struka

Drvno-prerađivačka industrija bavi se obradom drveta kako bi se primenama različitih tehnika dobili najrazličitiji predmeti. Reč je o veoma razvijenoj industriji gde je važno voditi brigu o kompletnom lancu proizvodnje i eksploatacije. Kako je neophodno da prođe određeni broj godina da bi drvo moglo da se obrađuje, potrebno je godinama unapred planirati sađenje i seču. Na taj način se dobija kvalitetni materijal koji se dodatno obrađuje u pilanama i fabrikama. 

 

Postoje brojne profesije koje koriste drvo, a možda i najtraženiji posao imaju stolari. Ovaj zanat je posebno interesantan za ljude koji žele da se prekvalifikuju jer omogućava relativno brzo savladavanje osnova. Za ovaj posao se s pravom kaže da se brzo uče osnove, ali da je potrebno vreme da se postane ekspert. 

 

Razlog za to leži u umeću majstora da u potpunosti realizuje zamisao imajući na umu svojstva svake vrste drveta, tehnike rada i vreme neophodno za realizaciju. Majstori za obradu drveta poput stolara, tesara i parketara mogu da rade samostalno ili u fabrikama. Koju god odluku da donesu, ovi majstori mogu biti sigurni da svoje znanje mogu uvek da unovče.


Novi kursevi na sajtu

Uskoro počinju

13000 din Kurs za depilaciju
za 3 dana
21000 din Kurs za šminku
za 3 dana
16000 din Provera znanja - zanati
za 3 dana
2000 din Onlajn šivenje poruba
za 6 dana
2000 din Onlajn šivenje paspul trake
za 6 dana
27000 din Kurs Obućar
za 6 dana
2000 din Onlajn šivenje cibzara
za 12 dana
2000 din Onlajn štepanje
za 12 dana
6000 din Online hobi šivenje
za 13 dana

Prikaži sve koji uskoro počinju

Na popustu


Prikaži sve koji su na popustu