Škole stranih jezika u Beogradu

Poznavanje bar jednog stranog jezika je od suštinskog značaja kako u svakodnevnom životu, tako i za bilo koji vid poslovanja. Jedan od bitnih preduslova za budućeg poslodavca, bilo da je u pitanju domaća ili strana firma, jeste da poznajete strani jezik i ova stavka se ozbiljno uzima u razmatranje prilikom prijave za određeni posao.

Osim toga, bar osnovno znanje jezika u konverzacijskom smislu će poprilično olakšati sporazumevanje sa određenim ljudima u datim situacijama. 

Škole stranih jezika su idealno rešenje da kvalitetno naučite strani jezik po želji, izaberete tip nastave u skladu sa nivoom svog znanja, a po završetku škole dobijate sertifikat.

Beograd u ponudi ima veliki broj škola stranih jezika, na vama je da izaberete onu shodno svojim potrebama i interesovanjima.

Ponuda stranih jezika u školama 

Svaka škola stranih jezika u Beogradu u ponudi nudi mogućnost pohađanja više stranih jezika, a vi možete izabrati onaj po svojoj želji. 

Ovo su najzastupljeniji jezici:

Postoje određeni kriterijumi koji se uzimaju u obzir prilikom procesa prijave, a ovo su 2 najvažnija:

  1. nivo znanja stranog jezika - u školu stranih jezika se mogu prijaviti početnici, oni koji imaju osnovno ili naprednije znanje. Tako se nivoi znanja dele na početni, srednji i viši koji su u školama poznatiji kao A1, A2, B1, B2, C1 i C2;
  2. intenzitet i brzina nastave - standardni, poluintenzivni i intenzivni u zavisnosti od toga koliko brzo želite na naučite jezik.

Vrste kurseva stranih jezika

Prilikom prijave na kurs u okviru škole stranih jezika u Beogradu, potrebno je opredeliti se za tip nastave u zavisnosti od toga za šta vam je konkretno potreban jezik i da li želite da ga pohađate u grupi ili ne. 

Za svaki tip kursa postoji autentičan nastavni plan i program. U skladu sa tim, izdvojićemo više vrsta kurseva:

  • opšti kursevi jezika - steći ćete znanje kroz čitanje, slušanje i razgovor koji vam omogućuju da postignete samostalnost u upotrebi određenog jezika u svakodnevnom životu. Unapredićete vokabular, gramatiku, sposobnost slušanja, ali i veštine pisanja i komunikacije. Opšti kursevi vam pružaju sveobuhvatno znanje koje ćete praktikovati u raznim situacijama;
  • poslovni kursevi jezika - ukoliko ste u svetu biznisa, neophodno je da se služite stranim jezikom u konkretnim poslovnim situacijama kao što su: učestvovanje na sastancima, pregovaranje, držanje prezentacije, pisana komunikacija putem mejlova. Glavni cilj je da steknete potpunu samostalnost u korišćenju poslovnog jezika i time povećate šanse za napredak u karijeri;
  • individualni kursevi - podrazumevaju potpunu usredsređenost profesora i prilagodljivost vašim potrebama. Individualni časovi ubrzavaju vaš tok napretka jer je profesor samo vama posvećen, a na raspolaganju imate dovoljno vremena za sva pitanja i nedoumice. Uglavnom vi birate termine časova u dogovoru sa profesorom;
  • grupni kursevi - ovi časovi se održavaju u grupi uglavnom od 3-5 učenika i nastava je više fokusirana na interaktivnost. Prednost ovakve nastave su organizovanje igri i radionica kroz zajedničko učenje jezika. Postoje tačno utvrđeni termini za pohađanje časova u grupi;
  • konverzacijski kursevi - unapređujete komunikacijske veštine sa fokusom na tečnost govora koju ćete zajedno sa profesorom savladati kroz razne vežbe. Steći ćete i sposobnost slušanja i razumevanja sagovornika. Nastavni program se uglavnom sastoji od debata, diskusija i konverzacije između 2 osobe;
  • specijalizovani kursevi - odnosi se na učenje jezika konkretno za određenu struku, učenje svih stručnih naziva i izraza. Tako na primer, postoje specijalizovani kursevi za IT, za pravnike, za ugostiteljstvo, inženjere, zdravstvene radnike.

Obezbedite sebi sertifikat na vreme

Po završetku svakog kursa dobićete sertifikat za određeni nivo znanja koji ste stekli. Na primer, za engleski jezik su najpoznatiji TOEFL, IELTS, za španski DELE, za nemački Goethe sertifikat, za italijanski CELI i CILS i mnogi drugi sertifikati. Ukoliko već znate koji jezik želite da učite, upišite školu stranih jezika u Beogradu i prijavite se što pre.

 

Organizatori

Zanatsko obrazovni centar ADŽIJA
Centar za strane jezike Linguista
Škola stranih jezika Hellas
LnG Education, škola stranih jezika
EuroSchool
Alfabeto - Škola stranih jezika
Obrazovni centar Esperanto
Language Workshop centar