Škole stranih jezika u Kragujevcu

Poznavanje stranih jezika predstavlja veliku prednost u svim sferama života. Zato ne propustite priliku da upotpunite svoja znanja i ostvarite sve svoje ambicije bez obzira na to da li je reč o studiranju, novom poslu ili atraktivnom putovanju. Prvi korak do cilja je ovladavanje nekim od najpopularnijih jezika na svetu!

S obzirom na veliki broj stranih kompanija sa sedištem u Kragujevcu, svakako je dobra ideja da unapredite svoje znanje jezika. Ne treba zaboraviti da je za freelance rad neophodno da usavršite znanje engleskog, a svakako je veliki plus ako se služite još nekim jezikom. U slučaju da imate ambicije da se školujete ili da radite u inostranstvu, škole stranih jezika će vam olakšati polaganje međunarodnih jezičkih ispita za sticanje sertifikata.

Škole stranih jezika u Kragujevcu će vam pomoći da unapredite svoje veštine

Učenje jezika je važna odluka koja može da vam unapredi kvalitet života, pod uslovom da ozbiljno shvatite nove obaveze. Svesni toga, mnogi već na početku odustaju od ove ideje jer smatraju da nemaju dovoljno vremena. Kako bi izašli u susret polaznicima, škole stranih jezika u Kragujevcu organizuju, pored tradicionalne nastave, i online predavanja

Obe varijante nastave pružaju isti nivo znanja, a razlika je pre svega u tome što učenje putem interneta štedi vreme i nudi veću fleksibilnost pri odabiru termina časova. To znači da ne morate da izlazite iz kuće da biste pohađali kurs italijanskog, francuskog ili nekog drugog jezika. Dovoljno je da kraj sebe imate mobilni uređaj (laptop, tablet ili mobilni telefon) i internet konekciju.

Bez obzira na način predavanja, nakon završetka obuke možete da polažete testove za sticanje sertifikata. Reč je o potvrdi da ste dostigli određeni nivo znanja nekog jezika, koji je neophodan za dobijanje radne ili studentske vize, i koja je često potrebna i prilikom podnošenja zahteva za državljanstvo. Skoro svi sertifikati su standardizovani u skladu sa Zajedničkim evropskim referentnim okvirom za jezike (CEFR standard), koji podrazumeva tri nivoa znanja jezika:

  • Početni nivo A (sa podnivoima A1 i A2),
  • Srednji nivo B (sa podnivoima B1 i B2),
  • Napredni nivo C (sa podnivoima C1 i C2).

Započnite već danas učenje odabirom jednog od kurseva stranog jezika

Da biste krenuli sa učenjem, potrebno je da odaberete jezik koji želite da savladate, a onda i kurs. Naime, škole jezika u Kragujevcu nude veliki izbor nastavnog programa, pa je tako u nekim slučajevima fokus na početnicima, učenju pravopisa, pripremi za testiranje itd. Zato je dobro da se pre donošenja odluke dobro informišete o dostupnim obukama. U velikom broju slučajeva možete da birate:

  • Osnovni kurs stranog jezika – Ukoliko ste početnik, najbolje je da sa učenjem krenete od osnova kako biste postepeno dostigli visok nivo znanja.
  • Konverzacijski kurs stranog jezika – Ova obuka je najbolji izbor ako želite da se koncentrišete na razgovor kako biste se lako snalazili u inostranstvu.
  • Poslovni kurs stranog jezika – Bez obzira na to koliko znate neki jezik, potrebna je dodatna obuka kako biste bolje komunicirali s poslovnim partenerima.
  • Specijalistički kurs stranog jezika – Svaka profesija zahteva poseban način komunikacije koji je potrebno savladati na novom jeziku kako bi se uspešno pratila nastava ili obavljao posao.
  • Kursevi stranih jezika za decu – Najmlađi s lakoćom uče nove jezike, što je naročito važno ako planirate da se selite u drugu državu i želite da deca budu spremna za nove izazove.
  • Intenzivni kurs stranih jezika – Da biste u što kraćem roku savladali neki jezik, potrebni su velika posvećenost i rad sa iskusnim predavačima. Nastava se u tom slučaju obavlja svaki dan kako bi se prešlo što više gradiva.

Svaki kurs ima određeno trajanje, koje zavisi od toga koji nivo znanja želite da dostignete. Škole stranih jezika u Kragujevcu u najvećem broju slučajeva nude kurseve koji traju nekoliko meseci, mada postoje i duže opcije.

Izaberite jedan od najboljih kurseva jezika u Kragujevcu i započnite već danas stručno usavršavanje! 

Organizatori