Kurs za manikira i pedikira

S obzirom na svakodnevno izlaganje vaših ruku i nogu spoljašnjim uticajima, njihova nega i zdravlje su izuzetno važni. Osim estetskog izgleda, lična higijena je od suštinskog značaja, zato su manikiri i pedikiri zaduženi da obezbede potrebnu negu kako bi izgledali zdravo i negovano na prvi pogled. Danas je posao manikira i pedikira sve popularniji zanat, a mnogi se odluče da samostalno započnu svoj biznis.

Zato su kursevi baš za ovaj posao sve više zastupljeni i na veoma brz i lak način se možete profesionalno obučiti za ovaj zanat od kojeg ćete imati sigurnu zaradu. Na kursevima manikira i pedikira možete naučiti: 

1. šta je manikir i kako izgleda tok tretmana,
2. šta tačno podrazumeva posao pedikira i koji su njegovi ishodi.

Šta je manikir i kako izgleda tok tretmana?

Na kursu manikira imaćete priliku da naučite šta sve podrazumeva manikir i ceo postupak tretmana, kako medicinskog tako i estetskog. Naučićete kako izgleda tok tretmana u  zavisnosti od toga šta tačno vaš klijent želi. U najvećem broju slučajeva estetski izgled noktiju je veoma bitan, pa ćete na kursu biti obučeni da ih oblikujete i ulepšate u skladu sa najnovijim trendovima. A ukoliko je potrebno, naučićete i kako da izvršite specijalan tretman za ruke, konkretno kožu šake i nokte.

Da biste znali koju vrstu tretmana treba da obavite, morate znati uzrok, što je najčešće u vezi sa spoljašnjim uticajima okoline. Hladnoća ili hemijska sredstva mogu izuzetno naškoditi izgledu ruku jer dovode do njihovog isušivanja ili ispucalosti, pa se tretman manikira preporučuje bar jednom mesečno. Takođe, životni stil i starosno doba su glavni pokazatelji, pa u skladu sa tim nega i tretman se razlikuju od osobe do osobe, a vi ćete tačno znati koje da primenite.

Kursevi najčešće podrazumevaju tri etape:

1. medicinski tretman,
2. kozmetički tretman (kreme i losioni),
3. ulepšavanje i oblikovanje noktiju (nadogradnja noktiju, izlivanje, gel lakovi).

Osim teorijskog dela, koji podrazumeva utvrđivanje stanja noktiju, naučićete i sam postupak manikira, što je sastavni deo prakse. Pre samog tretmana, potrebno je utvrditi stanje kože i noktiju, da li su nokti zdravi ili postoji određeno oboljenje, pa se u skladu sa tim nastavlja postupak. Potom sledi turpijanje i oblikovanje noktiju, nakon čega se na njih maže ulje ili specijalan gel. Ulepšavanje noktiju, lakiranje i nadogradnja spadaju u najčešće tretmane, za šta vam je potrebna kreativnost, ali i talenat za crtanje. 

Pored estetskog dela, naučićete kako da odstranite ranu, žulj i sanirate povređeno mesto ili upaljeno tkivo, a potom ga dezinfikujete. Kako biste sve uspešno odradili, dobićete informacije o pravilnoj sterilizaciji pribora i njegovoj upotrebi. Posmatrano iz medicinskog ugla, vaš deo posla je da nakon tretmana date ključni savet klijentu u zavisnosti od toga da li mu je potrebna dalja nega ili uputstva za samostalnu negu kod kuće. 

Veštine koje ćete steći kao manikir su:

* preciznost,
* pedantnost,
* ljubaznost,
* talenat za crtanje,
* sposobnost za realizaciju ideje.

Šta tačno podrazumeva posao pedikira i koji su njegovi ishodi?

Kao i kod manikira, posao pedikira podrazumeva estetski deo, ali i higijenu. Na kursu pedikira ćete moći da naučite kako tačno izgleda tretman i zbog čega je pedikir važan za svakodnevnu negu s obzirom na to da većinu stvari u toku dana obavljamo baš na nogama. U negu stopala spada medicinski pedikir, koji je fokusiran na saniranje problema kao što su urasli nokti i žuljevi, a vi ćete pohađanjem kurseva pedikira steći neophodno znanje za pružanje svih usluga pedikira. Postupak podrazumeva sređivanje noktiju, korišćenje specijalnih kozmetičkih preparata, dezinfekciju, masažu i davanje stručnih saveta klijentu. 

Pedikir je odgovoran za:

* negu kože u skladu sa dermatološkim standardima,
* održavanje čistoće i sterilizaciju pribora,
* pravilnu upotrebu kozmetičkih preparata,
* stručnu podršku.

Takođe, pedikiri daju savete i preporuke za adekvatan izbor obuće koja omogućava pravilnu cirkulaciju i sprečava ponovo nastajanje problema na nogama. Kurs pedikira vas uči kako da sanirate problem na najefikasniji i najbezbolniji način, ali i date smernice svojim klijentima i stručnu podršku. Da biste u potpunosti ovladali ovim poslom, potrebno je da se upoznate sa građom šake i stopala i promenama koje mogu nastati na koži. Glavni cilj je osposobljavanje polaznika za korišćenje specijalnih tehnika kako za potrebe estetskog, tako i medicinskog pedikira.

Posao manikira i pedikira – najtraženiji zanat današnjice

Ukoliko ste se zainteresovali da steknete znanja i veštine u jednom od popularnijih zanatskih poslova danas i zaradite novac brzo i lako, imaćete priliku da svoje želje sprovedete u delo, i to pohađanjem kurseva manikira i pedikira. U okviru kursa detaljno ćete proći i teorijski i praktični deo kako biste u potpunosti ovladali ovom poslom i bili spremni da ga samostalno obavljate.

Posao manikira i pedikira je široko zastupljen, pa je interesovanje veoma veliko. Mi smo vam pružili uvid u to šta tačno ovaj posao podrazumeva, koliko su kursevi manikira i pedikira efikasni i šta njima dobijate. Kurs za manikira i pedikira pruža vam sve potrebno znanje, koje možete da primenite veoma brzo i lako. Prijavite se za kurs i otkrijte čari ovog zanata.

Pretraga kurseva

Prilagodite pretragu

Pronašli smo za Vas:


Grad / Mesto: Novi Sad, Senta, Srbobran ... | Cena: 31000 din % popust | Početak: 27.05.2024 | Trajanje: Dva meseca, 30 školskih časova Saznaj više
Pogledajte online kurseve
Prikazani su rezultati 1 - 2 od ukupno 2