Španski jezik - intenzivni

Želite što pre da propričate na španskom jeziku? Veoma brz i lak način da to i ostvarite jeste pohađanjem intenzivnog kursa španskog jezika, na kojem možete da ovladate jezikom na naprednom nivou u kratkom periodu. Ukoliko morate da naučite jezik u poslovne ili obrazovne svrhe ili zato što planirate da se preselite u inostranstvo, a za to nemate puno vremena, nema sumnje da su intenzivni kursevi u ovom trenutku najbolje rešenje za vas.

Veoma brzo ćete savladati jezik i brže nego što ste mislili doći do sertifikata. Kao i kod ostalih tipova kurseva, moći ćete da izaberete nastavu koja vam najviše odgovora. Bilo da želite da imate osnovno ili napredno znanje španskog, predviđen je nastavni program koji će vas podjednako osposobiti da pričate i pišete na ovom jeziku. To podrazumeva čitanje, pisanje, slušanje, gramatiku, vokabular i sticanje komunikacijskih veština.

Po čemu se razlikuju intenzivni kursevi od ostalih, koji nivoi znanja i vrste kurseva postoje, saznaćete u ovom tekstu.

Po čemu su intenzivni kursevi španskog jezika jedinstveni?

Intenzivni kursevi spadaju u ubrzane mesečne kurseve na kojima se određeni nivo prelazi za kraće vreme nego kod standardnih kurseva. To znači da ćete mnogo brže steći veštine sporazumevanja, obogatiti svoj vokabular i usvojiti gramatička pravila zahvaljujući nastavnom programu koji je osmišljen baš tako da vas što pre nauči jeziku.

Na intenzivnim kursevima španskog jezika imaćete priliku da:

 • mnogo brže usvojite znanja;
 • brže pređete na sledeći nivo i steknete sertifikate;
 • imate personalizovani pristup;
 • učite u manjoj grupi;
 • savladate jezik kroz praktične vežbe;
 • imate redovne konsultacije sa predavačem;
 • unapredite komunikacijske veštine.

Intenzivni kurs španskog jezika možete pohađati u vidu tradicionalne ili online nastave. Tempo rada je isti, vaš izbor zavisi samo od toga koje su vaše trenutne potrebe. Ukoliko više preferirate učenje u prostorijama škole uz pomoć predavača, onda je tradicionalna nastava adekvatnija za vas, a ako ste ljubitelj učenja od kuće, onda možete odabrati online nastavu. Razlika je u tome što se u slučaju tradicionalne nastave unapred utvrđuju termini, dok kod online nastave vi ugovarate termine zajedno sa predavačem.

Pohađanje intenzivnih kurseva španskog jezika je moguće u nekoliko gradova u Srbiji, među kojima su Beograd, Novi Sad, Niš, Pančevo, Kragujevac, ali i Novi Beograd, kao posebna opština u Beogradu.

Nivoi znanja i vrste kurseva

Bilo koji kurs da upišete i bilo koji nivo znanja da je u pitanju, metod rada ostaje isti, samo je intenzitet drugačiji. Određeno gradivo koje prelazite na standardnom ili poluintenzivnom kursu možete savladati mnogo brže na intenzivnom.

Ako nemate predznanje španskog jezika, bićete na najosnovnijem nivou, a ako želite da pohađate sledeći nivo, potrebno je da polažete test za prethodni.

Ovako su intenzivni kursevi španskog jezika podeljeni po nivoima:

 • A1 – početni nivo;
 • A2 – elementarni nivo razumevanja jezika;
 • B1 – srednji nivo, samostalnost u konverzaciji;
 • B2 – srednji nivo, dovoljan za upis na fakultet; 
 • C1 – akademski nivo; 
 • C2 – najnapredniji nivo.

Postoji još jedna bitna stavka koja se tiče intenzivnih kurseva i ubrzanog savladavanja gradiva, a to je mogućnost biranja individualne nastave na kojoj vam je predavač u potpunosti posvećen, što vam omogućuje da još brže pređete željeni nivo. Na individualnim časovima ćete imati bliži kontakt sa predavačem, moći ćete svaku lekciju detaljno da prelazite i da ga pitate sve ono što vam je nejasno i oko čega se najviše dvoumite.

Bilo da vam je cilj da naučite španski jezik jer vas čeka idealna poslovna ponuda u Španiji, bilo da ste dobili stipendiju na nekom od njihovih univerziteta, poželjno je da završite napredniji nivo tako da se profesionalno služite jezikom i u usmenoj i u pismenoj komunikaciji.

A ako želite kao turista da posetite Španiju i komunicirate sa tamošnjim stanovnicima, onda je osnovno sporazumevanje na španskom sasvim dovoljno, s obzirom na to da će vam za vreme vašeg boravka konverzacija biti neophodna u hotelima, prodavnicama i na ulici.

Iako smo već spomenuli neke kurseve, ukratko ćemo se opet osvrnuti na njih i dodati još neke koje možete odabrati prilikom svoje prijave, a to su:

 • Individualni kursevi – Časove pohađate nasamo sa predavačem i termini se unapred ugovaraju sa njim.
 • Grupni kursevi – Časovi se pohađaju najčešće u grupi od 3 do 5 članova i znanje jezika stičete kroz zajedničke aktivnosti kao što su zanimljive vežbe, igre i dijalozi.
 • Poslovni kursevi – Ovi časovi se pohađaju kada jezik učite u poslovne svrhe, učite kako da pregovarate, vodite pismenu i usmenu komunikaciju, držite prezentacije i sl.
 • Konverzacijski kursevi – Usmena komunikacija je fokus, pa na ovim časovima učite kako da se sporazumete u različitim svakodnevnim situacijama.
 • Specijalizovani kursevi – Na specijalizovanim kursevima učite stručnu terminologiju za određenu struku. Za svako zanimanje postoje karakteristični stručni izrazi i termini. 

Steknite zvaničan sertifikat za španski jezik!

Sertifikat je potvrda vašeg znanja za svaki pređeni nivo koji prilažete poslodavcu ili univerzitetu za koji ste se prijavili. Njima je potreban dokaz da ste savladali jezik na određenom nivou.

Ovi sertifikati imaju verodostojan kredibilitet, čime otvaraju vrata prestižnih univerziteta i velikih kompanija. Obezbedite sebi takav sertifikat, upišite se na intenzivni kurs španskog jezika i izaberite nastavu koja vam najviše odgovara. 

 

Pretraga kurseva

Prilagodite pretragu

Pronašli smo za Vas:

Pogledajte online kurseve
Prikazani su rezultati 1 - 1 od ukupno 1