Gluma

Glumom se bave glumci u okviru različitih medija, poput pozorišta, radija, filma ili televizije. Glumac pritom najčešće interpretira ranije napisan tekst (scenario, pesmu) u skladu sa likom kog tumači. Prilikom izvođenja oslanja se na pokrete na sceni (mizanscen), glas i izraze lica. Reč je o veoma zahtevnoj umetničkoj veštini gde je potrebno realistično dočarati neki lik (muziku, pa čak i predmet). 

 

Glumac je najčešće učesnik većeg projekta, poput filma ili TV serije, gde u saradnji sa rediteljem oživljava lik iz scenarija. U zavisnosti od uloge, ponekad je potrebno posedovati i dodatne veštine, poput mačevanja, jahanja, borilačkih veština, pevanja itd. Nekada treba čak i naučiti drugi jezik i savladati akcenat kako bi uloga bila uverljiva. Da bi gluma bila kvalitetna, potrebno je razvijati talente uz dobre i iskusne predavače, koji su obično i sami glumci ili reditelji. Naravno, za uspešnu glumačku karijeru presudni su talenat i samouverenost, koji su baza svakog vida umetnosti.

Trenutno ne postoje aktivni kursevi u ovoj kategoriji. Pogledajte druge kurseve u ponudiIstaknuti kurseviNovi kursevi na sajtu

5000 din Škola Zapadne Astrologije
Dodat pre 10 meseci:
5000 din Dopisni Kurs Natalne Astrologije
Dodat pre 3 dana:
2400 din Kurs za dekupaž - za sve uzraste
Dodat pre 8 meseci:
8500 din Kurs crtanja i slikanja - za sve uzraste
Dodat pre 8 meseci:
1500 din Adžijin hor - za sve uzraste
Dodat pre 8 meseci:

Uskoro počinju

5000 din Škola Zapadne Astrologije
za 2 dana
15000 din Stari zanati - grnčar
za 4 dana

Prikaži sve koji uskoro počinju

Na popustu