Vatrogasna struka

Vatrogasci se, kao što im ime govori, prvenstveno bave gašenjem požara, ali to je zapravo samo deo njihovih svakodnevnih aktivnosti. Njihov glavni zadatak je pre svega spašavanje ljudi, životinja i imovine. Tako oni intervenišu prilikom prirodnih katastrofa, saobraćajnih nesreća, zaglavljivanja ljudi, spašavanja sa velikih visina i dubina itd. Dakle, ne mora svaki incident nužno biti povezan sa vatrom.

 

Pored toga, bave se i preventivnim radom, tj. održavanjem vatrogasnih aparata i inspekcijama građevina. Na taj način se blagovremeno otkrivaju potencijalni problemi koji mogu da dovedu do požara i ugrožavanja ljudi (loše električne instalacije, pokvareni protivpožarni aparati, loši bezbednosni protokoli i sl.).

 

Kako bi vatrogasci uvek bili spremni za svaki izazov, potrebno je redovno stručno usavršavanje, kao i praćenje savremenih trendova kada je reč o modernizaciji opreme i metodama rada (rad sa hemikalijama, načini borbe sa plamenom u esktremnim uslovima, najefikasnije strategije spašavanja itd.). 

 

Da bi se neko bavio vatrogasnom strukom, potrebno je da bude u odličnoj fizičkoj formi, disciplinovan i odvažan, i da ume da donosi najbolje moguće odluke u stresnim situacijama. Reč je o veoma plemenitom, ali i psihofizički teškom poslu koji zahteva posvećenost i donosi ogromnu satisfakciju prilikom spašavanja života. 
Istaknuti kurseviNovi kursevi na sajtu

Uskoro počinju

21000 din Kurs za šminku
za 1 dan
6000 din Online hobi šivenje
za 1 dan
2000 din Onlajn štepanje
za 1 dan
16000 din Provera znanja - zanati
za 1 dan
2000 din Onlajn šivenje poruba
za 1 dan
13000 din Kurs za depilaciju
za 1 dan
27000 din Kurs Obućar
za 2 dana
2000 din Onlajn šivenje cibzara
za 2 dana
18000 din Obuka za depilaciju
za 19 dana

Prikaži sve koji uskoro počinju

Na popustu


Prikaži sve koji su na popustu