Masaža

Masaža pomaže ljudima da se oslobode bolova kada je meko tkivo u pitanju (mišići, tetive, masno tkivo). Ovim poslom se bave maseri, koji gnječenjem, trljanjem, lupkanjem i drugim pokretima utiču na uklanjanje bolova, povećanje gipkosti tela i jačanje mišića. Iako masažu ljudi povezuju sa relaksacijom, njena primarna uloga je lečenje, tj. rehabilitacija usled povreda i rešavanje bolova (na primer u leđima). Iz tog razloga je važno da maseri dobro poznaju anatomiju tela kako bi efikasno tretirali povrede pacijenta.

 

S druge strane, masaža je s razlogom popularna kao estetska metoda za unapređenje kvaliteta kože (anticelulit masaža), uklanjanje „čvorića” masnog tkiva i generalno kao metoda opuštanja. Postoje različite tehnike relaksacione i kozmetičke masaže: limfna drenaža, refleksoterapija, maderoterapija, tajlandska masaža, šijacu masaža, masaža vrućim kamenjem itd. S obzirom na velik izbor metoda, maser treba da bude i savetnik, kako bi na osnovu potreba pacijenta preporučio najbolju metodu. 

 

Profesionalna masaža je veoma popularna, zbog čega kvalitetni maseri lako pronalaze dobro plaćen posao. Svako ko želi da se bavi ovim poslom treba da bude pre svega strpljiv, pažljiv i tehnički potkovan jer pogrešna primena tehnika može da dovede do povreda. To se postiže učenjem od stručnjaka za masažu i redovnim stručnim usavršavanjem.


Novi kursevi na sajtu

Uskoro počinju

6000 din Online hobi šivenje
za 2 dana
2000 din Onlajn štepanje
za 2 dana
2000 din Onlajn šivenje cibzara
za 2 dana
21000 din Kurs za šminku
za 2 dana
13000 din Kurs za depilaciju
za 2 dana
16000 din Provera znanja - zanati
za 2 dana
27000 din Kurs Obućar
za 3 dana
2000 din Onlajn šivenje paspul trake
za 3 dana
18000 din Obuka za depilaciju
za 4 dana
2000 din Onlajn šivenje poruba
za 18 dana

Prikaži sve koji uskoro počinju

Na popustu


Prikaži sve koji su na popustu