Team building

Team building predstavlja skup „slobodnih” aktivnosti koje kompanije sprovode kako bi unapredile komunikaciju među zaposlenima, kao i njihovu individualnu i timsku produktivnost. Da bi se to postiglo, osmišljavaju se razne aktivnosti, poput zajedničkih putovanja (splavarenje, planinarenje, odlazak na more i slično), sportskih takmičenja, izlazaka itd. 

 

Kompanije očekuju da premeštanjem zaposlenih iz radnog okruženja zaposlenima omoguće da se bolje upoznaju i steknu međusobno poverenje, zbog čega će posle bolje i efikasnije da rade. U idealnim uslovima efekat aktivnosti će biti dugoročan, a zadovoljstvo radnika višestruko unapređeno.

 

Za uspeh team buildinga važno je dobro planiranje i originalna ideja koja će zainteresovati zaposlene da izađu iz zone komfora. Tim poslom se bave profesionalci koji osmišljavaju događaje (najčešće u okviru event agencija). Interesantno je da za ovaj posao nije potrebno veliko predznanje, već pre svega maštovitost, organizovanost i razumevanje specifičnih potreba klijenta. Ukoliko se poseduje talenat, u nekim slučajevima se mogu vrlo brzo naučiti osnove neophodne za organizovanje izuzetnih kompanijskih druženja.
Istaknuti kursevi