Kursevi računara Programirajte svoju budućnost.

Poznavanje rada na računaru se u današnje vreme smatra jednim od osnovnih znanja. Kompjuterska pismenost je neophodna za brojne svakodnevne aktivnosti – od plaćanja računa online, preko edukacije, pa sve do raznih oblika zabave (gledanje filmova, igranje igrica, slušanje muzike itd.). Mogućnosti koje pružaju računari mogu višestruko unaprediti kvalitet života svakog čoveka. Iz tog razloga, bez obzira na starosnu dob, svima se preporučuju kursevi računara. 

Pored korišćenja u svakodnevnom životu, računari su izuzetno važni i u profesionalnom okruženju. Većina će prvo pomisliti na programere i druge profesije u vezi sa informacionim tehnologijama i neće pogrešiti. Zaista, IT industrija je jedna od najrazvijenijih privrednih grana na svetu i bez nje se ne može zamisliti moderan život. Ipak, računari imaju mnogo širu primenu pa se tako mogu naći u praktično svakoj firmi i državnoj ustanovi. Ovaj tehnološki napredak je uslovio da poznavanje računara bude neophodna veština za skoro svaku profesiju. 

Zato je dobra ideja da se putem moderne obuke upoznate sa svim prednostima rada na kompjuteru. Saznajte u nastavku teksta kako da na brz i efikasan način steknete znanja iz oblasti računara, u skladu sa svojim potrebama i ambicijama.

3 stvari koje možete da naučite tokom obuke

Računarska obuka obuhvata veliki broj veština, tako da je važno da prvo definišete šta želite da naučite. Ukoliko nemate veliko predznanje, odluka je jasna – potrebno je krenuti od osnova. 

  1. Obuka rada na računaru za početnike

Prvo što se uči na kursu su osnove računarske tehnike, tj. kako se koristi miš, šta znače određene komande na tastaturi itd. Nakon toga se fokus stavlja na obuku o upotrebi operativnog sistema Microsoft Windows i internet pregledača kao što su Chrome ili Edge. 

Pored toga, polaznici uče kako da prime, napišu i pošalju email. Tom prilikom se upoznaju i sa internet email servisima kao što su Gmail ili Yahoo. Za početnike je važno da, pored brojnih prednosti, razumeju i brojne bezbednosne rizike (od ostavljanja ličnih podataka do rizika od virusa). 

  1. Savladavanje osnova Microsoft Office paketa

Veliki broj polaznika upisuje kurseve računara kako bi naučili da efikasno koriste programe iz Microsoft Office paketa. Reč je o programima koji se primenjuju u svim oblastima i bez kojih je nemoguće raditi bilo kakav posao za kompjuterom. Tu se pre svega misli na:

  • Word – program za obradu teksta, tj. pisanje; 
  • Excel – program za rad u tabelama;
  • PowerPoint – program za kreiranje prezentacija sa slajdovima.

Pojedine škole kao deo obuke nude i savladavanje Google servisa, koji predstavljaju ekvivalent Office paketima. Tu se pre svega misli na Google Docs, Drive, Sheets, Slides, Calendar i druge opcije koje se često koriste u privatne i poslovne svrhe.

  1. IT kursevi za početnike i napredne korisnike

Za napredne korisnike škole računara organizuju kurseve programiranja i učenje kompjuterskih jezika kao što su C++, JavaScript, PHP itd. Takođe se traži ovladavanje programima za 2D i 3D dizajn i animaciju (npr. Adobe i Autodesk softver). Posebna pažnja se posvećuje i web dizajnu jer veliki broj polaznika želi da se profesionalno bavi pravljenjem sajtova. U tu svrhu se obrađuju programi kao što su Dreamweaver, WordPress, Joomla itd.

Da bi se postigao najbolji rezultat, predavači kreiraju plan i program rada tako da se maksimalno izađe u susret polaznicima. Naime, mnogi već poseduju napredna znanja iz oblasti računara, ali im treba dodatna IT obuka kako bi unapredili karijeru. 

Koliko traju kursevi računara?

U zavisnosti od kompleksnosti oblasti koja se obrađuje, kursevi računara mogu da traju i do 12 meseci. Tu se pre svega misli na napredni nivo nastave gde polaznici žele da steknu primenjiva znanja koja omogućavaju dobro plaćen posao.

Mnogi upisuju školu računara i iz želje da promene profesiju. Njima je cilj da se prekvalifikuju i postanu web dizajneri, programeri, grafički dizajneri itd. Naravno, postoje i kraće obuke (oko 30 školskih časova) koje podrazumevaju usvajanje osnova iz oblasti računara. 

Novi kursevi na sajtu

Uskoro počinju

10000 din Word i Excel - Online
za 3 dana
106800 din .NET Web Development kurs
za 4 dana
48000 din Kurs Osnove programiranja
za 6 dana
106800 din Front-End Web Development kurs
za 6 dana
31200 din JAVA DEVELOPER
za 8 dana
30000 din C# DEVELOPER
za 8 dana
27000 din GRAFIČKI DIZAJN
za 8 dana
31200 din PYTHON DEVELOPER
za 8 dana
30000 din BAZE PODATAKA
za 8 dana
26000 din OSNOVE PROGRAMIRANJA
za 8 dana
30000 din TESTIRANJE SOFTVERA (QA)
za 8 dana
27000 din WEB-DIZAJNER
za 8 dana
33000 din Kurs za web dizajn
za 12 dana
45000 din Kurs SEO za početnike
za 13 dana
106800 din Test Development kurs
za 1 mesec
144000 din Video Game Development kurs
za 1 mesec

Prikaži sve koji uskoro počinju

Na popustu

od 1749 eur Python Development
27000 din WEB-DIZAJNER
30000 din BAZE PODATAKA
30000 din C# DEVELOPER
31200 din JAVA DEVELOPER
od 1749 eur Product Design
od 1749 eur Interior Design
od 1749 eur IT Management
od 1749 eur New Media Design
od 1749 eur Web Design
od 1749 eur Java Development
360 eur CompTIA A+

Prikaži sve koji su na popustu
Izdvojene škole računara