Nemački jezik - intenzivni

Intenzivni kursevi nemačkog jezika su namenjeni onima koji teže da savladaju jezik za kratko vreme, najčešće radi zaposlenja i apliciranja na studije u zemljama nemačkog govornog područja, koje zahtevaju sertifikat, i to određenog nivoa.

Nastavni program na intenzivnim kursevima je poprilično ubrzan i podrazumeva savladavanje određenog gradiva u određenom roku. 

Ipak, da biste savladali nemački jezik brzo i efikasno, morate imati jaku volju i uložiti zaista velike napore da biste došli do svog cilja. 

Na intenzivnom kursu nemačkog jezika ćete veoma brzo savladati veštine čitanja i pisanja, komunikacijske veštine, gramatiku i vokabular.

Šta su to intenzivni kursevi?

Intenzivni kursevi su ubrzani mesečni kursevi koji su namenjeni svima koji žele da što brže i efikasnije nauče nemački jezik. Intenzivni kursevi nemačkog jezika služe da se vreme racionalno rasporedi kako bi se usvojilo dosta znanja. Dakle, sve je mnogo brže nego kod standardnih kurseva.

U veoma kratkom roku ćete usvojiti veštine sporazumevanja, gramatička pravila i proširiti fond reči, zahvaljujući najsavremenijim nastavnim metodama i specijalno modifikovanom nastavnom planu i programu.

Ovo su razlozi zbog kojih je dobro pohađati intenzivni kurs nemačkog jezika:

 

 • steći ćete više znanja za kraće vreme;
 • pohađaćete individualnu nastavu ili nastavu u manjoj grupi;
 • imaćete personalizovan pristup od strane predavača;
 • imaćete svog mentora;
 • poboljšaćete komunikacijske veštine;
 • imaćete stručne i kvalifikovane predavače;
 • praktikovaćete vežbe i usvojićete metode za brže savladavanje jezika;
 • imaćete redovne konsultacije sa profesorom.

 

Ukoliko se prijavite na ovakav kurs nemačkog jezika, moći ćete da birate između tradicionalne ili online nastave. Ako više volite da pratite nastavu od kuće, opredelite se za online kurs, a ako želite da pohađate tradicionalnu nastavu, upišite školu stranih jezika. Škole se nalaze u gradovima širom Srbije, pa tako možete da izaberete kurseve u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Pančevu, Kragujevcu, Novom Beogradu, kao i u mnogim drugim gradovima.

Koji nivoi kurseva postoje?

Bez obzira na to koji nivo i vrstu kursa pohađate, intenzitet i dinamika rada je ono po čemu se kursevi razlikuju. Ukoliko tek počinjete da učite jezik, dovoljno je da se samo prijavite, a ako želite da pređete na sledeći nivo, morate položiti test koji svaka škola stranih jezika organizuje. 

Svi intenzivni kursevi nemačkog jezika su podeljeni po sledećim nivoima:

 • A1 – početni nivo;
 • A2 – elementarni nivo razumevanja nemačkog jezika;
 • B1 – srednji nivo, samostalnost u konverzaciji;
 • B2 – srednji nivo, dovoljan za upis na studije; 
 • C1 – akademski nivo; 
 • C2 – najnapredniji nivo. 

Glavna svrha intenzivnog kursa je da željeni nivo pređete u što kraćem roku, za šta je predviđen poseban nastavni plan i program. Časovi su osmišljeni tako da ubrzanim tempom pređete već naučeno, ali i da učite nove stvari.

Ako želite potpunu posvećenost predavača, možete izabrati individualnu nastavu, koja se preporučuje u slučaju intenzivnog kursa, jer onda imate mnogo više vremena da pokrijete gradivo i nejasnoće sa predavačem. 

Ukoliko vam je bitno da savladate konverzacijski nivo nemačkog jezika, na raspolaganju vam je grupna nastava, koja se fokusira na interaktivnost i komunikaciju među polaznicima kursa.

Znanje nemačkog jezika vam može biti potrebno iz različitih razloga, bilo je da je u pitanju zaposlenje u inostranstvu, apliciranje za određeni fakultet ili putovanje u zemlju nemačkog govornog područja. 

U zavisnosti od cilja, zahteva se i određeni nivo znanja. Zato je za poslovne svrhe potrebno poznavanje nemačkog jezika na minimum B2 nivou, ali za one poslove u kojima je komunikacija prioritet zahteva se najnapredniji nivo. 

A ako ste turista, osnovno sporazumevanje sa domaćinima zemlje je sasvim dovoljno, jer se u najvećem broju slučajeva ova vrsta konverzacije dešava u hotelima, prodavnicama i na ulici.

Vrste intenzivnih kurseva

Koji god kurs i nivo jezika pohađali, učićete gramatička pravila, vokabular, pisanje, tečno pričanje, ali za razliku od standardnih kurseva, savladaćete ih mnogo brže.

Postoje sledeći kursevi nemačkog jezika:

 • Individualni kursevi – Na individualnim kursevima se profesor detaljno posvećuje samo vama. U slučaju intenzivnih kurseva, individualni časovi nemačkog jezika su najbolji izbor. Termini se najčešće ugovaraju sa profesorom tako da i vama i njemu odgovaraju.
 • Grupni kursevi – Grupni časovi se organizuju za nekoliko polaznika, a kada su intenzivni časovi u pitanju, poželjna je manja grupa ljudi. Interaktivnost karakteriše grupne časove, a fokus je na grupnoj konverzaciji. Na grupnim kursevima znanje stičete kroz različite vežbe, igre, dijaloge.
 • Poslovni kursevi – Intenzivni kursevi su u većini slučajeva neophodni ukoliko vam je strani jezik potreban u poslovne svrhe, ako želite da radite ili studirate u inostranstvu. Na poslovnim kursevima naučićete stručne izraze za određenu struku i kako uopšte voditi poslovni dijalog. Naučićete kako da pregovarate sa poslovnim partnerima na nemačkom jeziku, kako da pišete mejlove i držite prezentacije na stranom jeziku. 
 • Konverzacijski kursevi – Poznavanje stranog jezika na konverzacijskom nivou je veoma bitno jer ćete znati da se sporazumete u bilo kom trenutku. Intenzivni kursevi će vam pomoći da govorite nemački jezik na veoma naprednom konverzacijskom nivou i savladate komunikacijske veštine.
 • Specijalizovani kursevi – Na specijalizovanim kursevima učite stručne termine za određenu struku. Za svako zanimanje postoje karakteristični stručni izrazi i termini, zato su osmišljeni specijalizovani kursevi iz oblasti ekonomije, mašinstva, IT-ja, prava, medicine.

Zbog čega je sertifikat važan? 

Po završetku kursa dobijate sertifikat, odnosno zvaničnu potvrdu da ste završili određeni nivo. U mnogim slučajevima je neophodno da ovaj papir priložite prilikom konkurisanja za posao ili fakultet, pogotovo u drugoj zemlji ili inostranoj firmi. 

Ovi sertifikati su veoma važni jer su priznati u Austriji, Nemačkoj, Švajcarskoj i drugim mestima nemačkog govornog područja. Ukoliko vam je potreban zvanični dokument koji dokazuje bar osnovno poznavanje nemačkog jezika, onda je ÖSD (Österreich Schweiz Deutschland) pravi izbor za vas. 

Naravno, svi nivoi nemačkog jezika su u skladu sa pravilima Zajedničkog evropskog referentnog okvira za jezike. Prijavite se i obezbedite svoje mesto na intenzivnom kursu nemačkog jezika i naučite jedan od najperspektivnijih jezika današnjice.

Pretraga kurseva

Prilagodite pretragu

Pronašli smo za Vas:


Grad / Mesto: Beograd, Novi Beograd | Cena: od 12000 din % popust | Početak: 20.05.2024 | Trajanje: od 1,5 meseca Saznaj više

Grad / Mesto: Beograd, Novi Beograd, Online - putem interneta | Cena: od 13000 din % popust | Početak: 23.05.2024 | Trajanje: 1-3 meseca Saznaj više

Grad / Mesto: Beograd | Cena: 5000 din | Početak: upis u toku | Trajanje: 30 školskih časova, 6 nedelja Saznaj više
Pogledajte online kurseve
Prikazani su rezultati 1 - 5 od ukupno 5