Ugostiteljska struka

Ugostiteljstvo je veoma razvijena privredna delatnost koja obuhvata razne oblike pružanja usluga u mestima poput noćnih klubova, restorana i hotela. U nekim slučajevima je reč o objektima gde je fokus na gastronomskoj ponudi, ali i pružanju zabavnog sadržaja. U skladu sa tim, postoje brojne profesije bez kojih bi posao bio nezamisliv. Tu se pre svega misli na kuvare, konobare, somelijere, barmene, ali i sobarice, recepcionere, menadžere itd. 

 

Svaka profesija zahteva specifične veštine koje doprinose ostvarivanju zajedničkog cilja. Tako konobari moraju da budu ljubazni, spretni i strpljivi, jer od njih u velikoj meri zavisi reputacija ugostiteljskog objekta. Ipak, odgovornost je raspoređena, tako da svako daje svoj doprinos.

 

Zato svi zaposleni moraju da rade timski kako bi kvalitet usluge bio visok. Posao se obavlja najčešće u smenama i upravo zbog toga se očekuje održavanje nivoa kvaliteta u objektu, bez obzira na to ko trenutno radi. Reputacija je u ovom poslu presudna, pa je vrlo važno da gost kući ode zadovoljan. Mnoge veštine neophodne za rad u ugostiteljstvu je moguće naučiti u relativno kratkom roku, ali od same osobe zavisi koliko će se truditi da nauči svaki dan nešto novo.


Novi kursevi na sajtu

Uskoro počinju

21000 din Kurs za šminku
za 2 dana
6000 din Online hobi šivenje
za 2 dana
27000 din Kurs Obućar
za 2 dana
2000 din Onlajn šivenje cibzara
za 2 dana
2000 din Onlajn štepanje
za 2 dana
16000 din Provera znanja - zanati
za 2 dana
13000 din Kurs za depilaciju
za 2 dana
2000 din Onlajn šivenje paspul trake
za 4 dana
2000 din Onlajn šivenje poruba
za 12 dana
18000 din Obuka za depilaciju
za 13 dana

Prikaži sve koji uskoro počinju

Na popustu


Prikaži sve koji su na popustu