Kurs grčkog jezika

Grčka je možda i najomiljenija destinacija građana Srbije, pre svega u letnjim mesecima. Ova balkanska zemlja je dodatno interesantna zbog svetski poznatih lokacija i bogate istorije, čije je potpuno razumevanje moguće jedino savladavanjem grčkog jezika.

Kako je Grčka jedna od najstarijih civilizacija na svetu, ona nudi neverovatnu kulturnu baštinu, koja je od neprocenjive vrednosti. Kako bolje razumeti „Odiseju”, „Ilijadu” i druge antičke zapise negoli učenjem grčkog jezika? Osim za školovanje i turizam, grčki jezik je veoma koristan i ako planirate poslovnu saradnju sa Grcima. Jednostavno, ne postoji bolji način da steknete simpatije grčkih poslovnih partnera od komunikacije na njihovom maternjem jeziku. 

Kako izgleda kurs grčkog jezika?

Pri odabiru kursa potrebno je da se odlučite za obuku koja nudi nivo znanja koji želite da dostignete, a veoma je važno i samo trajanje, tj. broj časova. Veoma je važno i da na samom početku odaberete odgovarajući način nastave, tj. da li želite da učite iz učionice ili od kuće – putem interneta.

Pohađanje nastave online – Ukoliko nemate previše vremena na raspolaganju ili jednostavno želite da predavanja pratite od kuće, najbolja opcija je kurs grčkog jezika online. Ovaj vid nastave se odvija tako što se putem aplikacija za online komunikaciju povezujete sa predavačem u realnom vremenu. Da biste iskoristili sve prednosti online nastave, potrebno je da imate kompjuter ili mobilni uređaj sa kamerom i mikrofonom (laptop, mobilni telefon, tablet) i kvalitetnu internet konekciju. Ako su ovi preduslovi zadovoljeni, možete da pratite nastavu sa bilo kog mesta na planeti!

Tradicionalna nastava – Grčki jezik možete da učite i pohađanjem nastave u prostorijama škole jezika. Ovo je i dalje veoma popularan metod rada, jer omogućava da iz prve ruke upoznate polaznike i predavače. Treba napomenuti da odabir nastave ne utiče na njen kvalitet, pa tako u oba slučaja možete da računate na posvećenost predavača. 

Važno je i da odlučite da li želite individualne časove ili grupnu nastavu. Kada ste sami na času, predavač je posvećen isključivo vama. To znači da od vas zavisi koliko ćete brzo napredovati. Velika prednost je i što, u dogovoru sa predavačem, možete da zakazujete časove onda kada vam to najviše odgovara. U slučaju grupne nastave raspored časova se određuje tako da odgovara većini polaznika.

Bez obzira na to koji ste pristup učenju odabrali, pred vama je veoma važna odluka, a to je odabir kursa grčkog jezika koji je u skladu sa vašim potrebama.

Tipovi kurseva grčkog jezika

Postoje različiti kursevi grčkog jezika kako bi se izašlo u susret specifičnim potrebama polaznika: obuke namenjene početnicima, ali i iskusnijim polaznicima koji žele da usavrše svoja znanja, najčešće iz poslovnih razloga. Programi učenja se kreiraju u skladu sa nivoom znanja, potrebama i vremenom koje polaznici imaju na raspolaganju. U bogatoj ponudi izdvojili su se najpopularniji edukativni programi:

  • Intenzivni kurs grčkog jezika – Ukoliko želite da veoma brzo naučite grčki jezik, preporučljivo je da upišete ubrzanu obuku. U ovom slučaju je cilj da za što kraće vreme „propričate” i naučite da čitate i pišete. 
  • Usavršavanje konverzacije na grčkom jeziku – Jedan od načina da se odlično snađete prilikom odlaska na odmor u Grčku jeste da naučite osnove svakodnevne komunikacije. Na časovima konverzacije fokus je na rešavanju situacija poput naručivanja hrane u restoranu, postavljanja pitanja za pravac, kao i na učenju reči, pravilnom izgovoru itd. 
  • Specijalizovani kurs grčkog jezika – Svaka profesija nosi sa sobom određeni način komunikacije, naročito kada je reč o stručnim oblastima poput medicine ili informacionih tehnologija. Isto se odnosi i na studiranje, jer nastava ne može da se prati bez odličnog znanja stručnog grčkog.
  • Kurs poslovnog grčkog jezika – Ukoliko želite da ostvarite uspešnu poslovnu saradnju sa Grcima, osnovno znanje grčkog neće biti dovoljno. Poslovna komunikacija ima svoja nepisana pravila i bonton, koji mogu značajno da utiču na krajnji rezultat. Dodatnu komplikaciju pravi grčki alfabet, pa pored učenja izgovora, treba da naučite i kako da vodite efikasnu poslovnu prepisku. 

Trajanje kurseva najviše zavisi od obima programa i fonda časova. U skladu sa tim, učenje grčkog jezika može da traje od nekoliko nedelja pa sve do godinu dana. Sve zavisi od vaših ambicija, potreba i vremena koje možete da odvojite za usavršavanje. Dobra vest je da se uloženi trud svakako isplati, kao i to da nakon kompletiranja kursa imate mogućnost dobijanja međunarodnog sertikata.

Dobijanje međunarodnog sertifikata

Nakon uspešnog završetka kursa grčkog jezika imaćete mogućnost polaganje testa za sticanje sertifikata. On predstavlja potvrdu stečenih znanja i omogućava, pre svega, studiranje i rad u Grčkoj. Kao i većina stranih jezika koji se uče, potvrda znanja grčkog jezika je u skladu sa međunarodnim CEFR standardom (Common European Framework of Reference), koji definiše tri nivoa znanja:

  • početni A nivo sa podnivoima A1 i A2;
  • srednji B nivo sa podnivoima B1 i B2;
  • napredni C nivo sa podnivoima C1 i C2.

Testiranja se vrše u sertifikovanim centrima širom sveta, a proces je direktno podržan od strane grčkog ministarstva spoljnih poslova.

Krenite već danas sa učenjem odabirom jednog od ponuđenih kurseva grčkog jezika, koji se održavaju online ili iz učionice u prostorijama škole.

Pretraga kurseva

Prilagodite pretragu

Pronašli smo za Vas:


Grad / Mesto: Beograd, Novi Beograd, Online - putem interneta | Cena: od 6000 din % popust | Početak: 24.07.2024 | Trajanje: na upit Saznaj više

Grad / Mesto: Beograd | Cena: od 21000 din % popust | Početak: 30.07.2024 | Trajanje: 10 nedelja Saznaj više
Pogledajte online kurseve
Prikazani su rezultati 1 - 5 od ukupno 5