Škole stranih jezika u Nišu

Ukoliko želite da steknete profesionalno znanje, samopouzdanje i naučite aktivno da razgovarate na stranom jeziku, možete upisati neku od škola stranih jezika u Nišu koje nude širok izbor i kvalitetnu nastavu. 

Učenje stranih jezika je postalo obavezujuće u savremenom društvu, pogotovo kada je zaposlenje u pitanju. Tržište rada je stalno u potrazi za ljudima koji znaju jedan strani jezik ili više, pa otuda i sve veće interesovanje ljudi da upišu kurs stranog jezika, dobiju sertifikat i postanu kvalifikovani. A osim toga, ukoliko ste ljubitelji stranih jezika i predstavlja vam samo zadovoljstvo da ih znate, škola stranih jezika u Nišu je tu za vas.

Odaberite jezik koji želite da učite

Svaka škola stranih jezika u Nišu daje mogućnost da naučite neke od najkorisnijih i najzastupljenijih jezika današnjice, a to su:

Pre nego što upišete kurs jezika, profesori imaju zadatak da procene nivo vašeg znanja, da bi u dogovoru sa vama znali koji tačno kurs da vam dodele. Svaki kurs je podeljen po nivoima:

 • A1 - početni nivo;
 • A2 - elementarni nivo razumevanja jezika;
 • B1 - srednji nivo, samostalnost u konverzaciji;
 • B2 -  srednji nivo dovoljan za upis na studije;
 • C1 - akademski nivo, odlično poznavanje vokabulara i gramatike;
 • C2 - najnapredniji nivo poznavanja jezika;

Svaki od ovih nivoa možete da dostignete standardnim, poluintenzivnim i intenzivnim kursom. Ukoliko vam je hitno da naučite određeni jezik (poslovna prilika, odlazak u inostranstvo), u dogovoru sa školom, ali i profesorom, možete ugovoriti intenzitet i brzinu nastave.

Pronađite idealan kurs za sebe

Postoje različiti tipovi nastavnih programa i pristupi u podučavanju u školama stranih jezika u Nišu u zavisnosti od toga koja je svrha vašeg učenja stranog jezika.

U skladu sa tim, kurseve jezika možemo podeliti na:

 • opšte kurseve jezika - Opšti kursevi vam pružaju sveobuhvatno znanje kroz čitanje, pisanje, slušanje i konverzaciju, kojima postižete potpunu samostalnost u upotrebi jezika. Naučićete vokabular, gramatiku i veštine pisanja i komunikacije na nivou koji je predviđen tim kursom. 
 • konverzacijske kurseve - Glavni cilj ovog kursa je tečnost u pričanju stranog jezika, sposobnog potpunog razumevanja sagovornika i slušanja. Napredni nivo konverzacije se stiče s vremenom, i to konstantnom komunikacijom sa drugim učenicima i profesorom.
 • poslovne kurseve jezika - Naučićete kako na najefikasniji način poslujete na stranom jeziku, pogotovo ako radite za strano tržište i zadatak vam je da pregovarate sa stranim klijentima. Bićete obučeni da držite prezentacije na stranom jeziku, vodite sastanke i savladate pisanu komunikaciju (poslovni mejlovi)
 • individualne kurseve - Ovo su kursevi posvećeni samo vama i glavni benefit je brži napredak za kraće vreme. Termine morate ugovoriti sa profesorom jer nisu prethodno definisani kao u slučaju grupne nastave. Na individualnim kursevima imate dovoljno vremena za sva pitanja i nedoumice.
 • grupne kurseve - Časovi se organizuju za 3-5 učenika u proseku, a uglavnom su osmišljeni tako da je glavni fokus na interaktivnosti, međusobnoj komunikaciji, timskom radu i diskusijama. Postoje tačno utvrđeni termini kurseva s obzirom da je u pitanju grupna nastava.
 • specijalizovane kurseve - Podrazumeva učenje stručnih izraza i fraza specifične za određenu struku. Za svako zanimanje postoje karakteristični stručni termini i specifični načini komunikacije, koje vešto možete da savladate pohađanjem specijalizovanog kursa (oblast IT-a, medicine, prava, ugostiteljstva).

Steknite priznati sertifikat

Na kraju svakog kursa dobijate sertifikat kao zvaničnu potvrdu da se završili, a od izuzetnog su značaja kada aplicirate na studije ili posao, bilo da je u vašoj zemlji ili u inostranstvu.

Neki od najpoznatijih sertifikata stranih jezika su TOEFL i  IELTS za engleski, DELE za španski, DELF/DALF za francuski, Goethe sertifikat za nemački, CELI i CILS za italijanski i mnogi drugi. 

Ako želite da naučite neki jezik da ga savršeno razumete i tečno govorite, obezbedite svoje mesto na vreme u nekoj od škola stranih jezika u Nišu i upišite neke od najtraženijih kurseva.

 

Organizatori