Kursevi jezika Neka te ceo svet razume.

Učenje stranih jezika je danas ne samo lep hobi već i profesionalna potreba. Sve je više poslovnih ponuda gde je prvi preduslov razumevanje nekog jezika. Pored toga, sve je više ponuda za odlazak na rad u inostranstvo, što je nemoguće ostvariti bez poznavanja jezika te države (npr. nemački jezik, švedski, norveški itd.). 

Kursevi jezika se organizuju u malim grupama ili individualno kako bi predavači mogli u potpunosti da se posvete polaznicima i njihovim potrebama. Za početak je potrebno da se u razgovoru sa predstavnicima škole jezika dogovorite o tome šta želite da postignete. Na osnovu toga će se odrediti vrsta kursa i tempo rada (normalan ili intenzivan pristup). Cilj je kreirati program koji će vam pomoći da za početak savladate osnove nekog jezika, a nakon toga napredujete do najvišeg nivoa. 

Polaznici se odlučuju za kurseve jezika iz najrazličitijih razloga: neki vole jezike, dok drugi žele da napreduju u karijeri. Česti su i slučajevi učenja jezika radi dobijanja državljanstva, jer postoje zemlje gde je savladavanje jezika jedan od preduslova za to.

Vrste kurseva stranih jezika

Kako bi izašle u susret potrebama polaznika, škole stranih jezika organizuju kurseve koji imaju različite namene. Iz tog razloga postoje:

  • kursevi jezika za početnike – savladavanje jezika u relativno kratkom roku za sve koji nemaju nikakvo predznanje;
  • napredni kursevi stranih jezika – podizanje trenutnog znanja na viši nivo;
  • konverzacijski kursevi – unapređivanje veštine vođenja razgovora na nekom stranom jeziku; 
  • kursevi poslovne komunikacije na stranom jeziku – poznavanje nekog jezika nije dovoljno ukoliko se koristi u poslovne svrhe. Postoje brojne specifičnosti koje donosi svaka oblast rada (npr. stručni termini); 
  • pripreme za polaganje međunarodnih dozvola i sertifikata – ako želite da studirate ili radite u inostranstvu, potrebna vam je potvrda znanja stranog jezika. Bez međunarodno priznatih dokaza o savladavanju jezika praktično je nemoguće dobiti posao u inostranstvu ili stipendiju na nekom fakultetu; 
  • kursevi stranih jezika za decu i tinejdžere – časovi su osmišljeni u skladu sa uzrastom i znanjima dece. 

Mnoge škole jezika organizuju programe koji kombinuju različite pristupe učenju, pa se tokom kursa određen broj časova posvećuje konverzaciji, savladavanju testova za dobijanje sertifikata, učenju gramatike i pravopisa itd.

Šta omogućavaju kursevi jezika

Kursevi jezika omogućavaju bolje sporazumevanje sa strancima, bez obzira na to da li je reč o privatnoj ili poslovnoj komunikaciji. Mnogi polaznici se odlučuju za učenje, tj. usavršavanje znanja stranog jezika pre svega radi lične satisfakcije. 

U velikom broju slučajeva reč je o ljubiteljima nekog jezika, ali i kulture tog govornog područja. Zato su veoma popularni jezici poput španskog, italijanskog ili portugalskog. Ovako naučen jezik omogućava bolje razumevanje mentaliteta i kulturne baštine nekog naroda. Zbog toga su iskustva sa putovanja mnogo intenzivnija i lepša. 

Ipak, možda i najvažniji razlog za savladavanje jezika jeste otvaranje brojnih opcija za karijeru. Prvi izbor je svakako engleski, koji je međunarodno sredstvo komunikacije. Iako on omogućava saradnju sa ljudima iz celog sveta, ništa ne može da zameni razgovor sa strancem na njegovom maternjem jeziku. To je velika prednost na svetskom tržištu rada putem interneta, ali je još važnije ukoliko planirate da se odselite u neku zemlju. U tom slučaju je potrebno položiti i testove, bez kojih je često nemoguće dobiti radnu dozvolu (i potencijalno državljanstvo). 

Polaganje za sertifikate

U tom slučaju je potrebno spremiti se za posebne testove, ali i direktan razgovor sa zvaničnicima zemalja u koje želite da putujete. Rešenje za ovaj izazov su intenzivni kursevi stranog jezika koji su ujedno i pripremna nastava za polaganje međunarodnih sertifikata. Reč je o potvrdama poznavanja nekog jezika u skladu sa standardima kao što je CEFR (nivoi znanja jezika se rangiraju slovima od A1 do C2). 

Pojedine škole jezika nude polaganje određenih testova u njihovim prostorijama. Ipak, neki međunarodni sertifikati se polažu online ili u sertifikovanim institutima za jezik. Svaka država ima određene propise koji određuju koji se sertifikati priznaju, pa je važno da i to imate na umu prilikom odabira škole i diplome. 

Naučite strani jezik odabirom nekog od ponuđenih kurseva koji se u školama jezika odvijaju online ili na klasičan način u učionici.

Novi kursevi na sajtu

Uskoro počinju

od 6600 din Kurs engleskog jezika za odrasle
za 2 dana
na upit Grčki jezik - online
za 2 dana
na upit Kurs grčkog jezika
za 2 dana
od 12000 din Kurs nemačkog jezika za odrasle
za 3 dana
od 6500 din Kurs francuskog jezika za odrasle
za 5 dana
od 21000 din Kurs grčkog jezika
za 5 dana
od 21000 din Kurs ruskog jezika
za 5 dana
od 21000 din Kurs španskog jezika
za 5 dana
od 21000 din Kurs norveškog jezika
za 5 dana
od 13000 din Intenzivni kurs ruskog za odrasle
za 7 dana
od 6000 din Kurs grčkog jezika za decu
za 7 dana
od 6500 din Kurs španskog jezika
za 7 dana
na upit Kurs engleskog jezika
za 9 dana
na upit Srpski za strance
za 9 dana
na upit Kursevi jezika za decu
za 9 dana
od 13000 din Intenzivni kurs nemačkog za odrasle
za 12 dana
od 8000 din Kurs srpskog za strance
za 13 dana
od 13000 din Intenzivni kurs grčkog jezika
za 19 dana

Prikaži sve koji uskoro počinju

Na popustu

od 21000 din Kurs ruskog jezika
od 21000 din Kurs grčkog jezika

Prikaži sve koji su na popustuNOVO - Škole stranih jezika u Beogradu - pronađi školi u tvojoj blizini!