Bezbednost

Poslovi fizičko-tehničkog obezbeđenja su neophodni u brojnim oblastima, pa se tako i kompleksnost rada razlikuje od projekta do projekta. Prva asocijacija na bezbednost je sprečavanje krađa, ali to je samo deo zadataka koji se mogu izvršavati. Najjednostavnije rečeno, bezbednost je oblast koja se bavi čuvanjem ličnosti i imovine. Oblast delovanja se donekle poklapa sa policijskom, s tim što se pripadnici policije u manjoj meri bave preventivom, više nastupaju nakon što se kriminalno delo dogodi.

 

Postoje mnogi rizici koje pokriva obezbeđenje – poput požara, poplava, krađa, ugrožavanja privatnosti osobe itd. Kako bi se odgovorilo na ove izazove, potrebno je steći specifična znanja i veštine.

 

Naravno, kompleksniji zadaci zahtevaju iskusne eksperte za bezbednost, koji su prošli temeljne obuke uz višegodišnje školovanje. Ipak, u okviru tih projekata i oni neiskusniji mogu da pronađu svoju ulogu i napreduju. Za to je potrebno posedovati osnovna znanja iz prve pomoći i zaštite na radu, ali i zakonska prava i obaveze prilikom rada. Svaki profesionalni radnik obezbeđenja mora da ima licencu za rad, koja je dokaz da vlada osnovnim veštinama neophodnim za obavljanje ovog odgovornog posla.


Novi kursevi na sajtu

Uskoro počinju

21000 din Kurs za šminku
za 1 dan
16000 din Provera znanja - zanati
za 1 dan
13000 din Kurs za depilaciju
za 1 dan
2000 din Onlajn šivenje cibzara
za 2 dana
2000 din Onlajn šivenje paspul trake
za 8 dana
2000 din Onlajn štepanje
za 8 dana
27000 din Kurs Obućar
za 8 dana
2000 din Onlajn šivenje poruba
za 9 dana
6000 din Online hobi šivenje
za 9 dana
18000 din Obuka za depilaciju
za 10 dana

Prikaži sve koji uskoro počinju

Na popustu


Prikaži sve koji su na popustu