Italijanski jezik

Italijanski jezik važi za jedan od najlepših na svetu, zbog čega je veoma popularan u celom svetu. Mnogi se odlučuju za učenje ovog jezika iz ljubavi prema Italiji i njenoj kulturi. Naravno, to nije jedini razlog, jer postoje još brojni razlozi, poput poslovnih veza ili školovanja u inostranstvu. Bez obzira na to zbog čega vas zanimaju kursevi italijanskog jezika, došli ste na pravo mesto za učenje.

 

Italijanski jezik spada u romansku grupu jezika, a njegova moderna verzija se u velikoj meri zasniva na latinskom jeziku. U četiri zemlje Evrope ovaj jezik je zvanični, a to su: Italija, San Marino, Vatikan i Švajcarska. Kao što možete primetiti, reč je o zemljama sa veoma bogatom istorijom i kulturom, koja je imala velikog uticaja i na naše podneblje. 

 

Kultura ove mediteranske zemlje je jedna od najuticajnijih u svetu, pa ukoliko želite da se bolje upoznate sa njom, poznavanje jezika je obavezno. Dakle, ukoliko vas privlače likovna, filmska i muzička kultura, arhitektura, sport, moda, kulinarstvo, ali i specifičan način života Italijana, za potpuno razumevanje jednostavno morate da pričate ovim jezikom. Italijanski jezik se koristi u klasičnoj muzici, naročito u operi, pa su tako vrhunski svetski kompozitori poput Mocarta komponovali upravo na ovom jeziku. Likovna umetnost je, čini se, još bogatija, a dovoljno je pomenuti velikane poput Mikelanđela, Leonarda, Botičelija, Karavađa itd. 

 

Naveli smo fantastične razloge zbog kojih treba učiti italijanski, a da nismo ni pomenuli jednako bitne: poslovna saradnja i školovanje. U Srbiji posluje veliki broj kompanija koje su ili italijanske ili blisko sarađuju sa firmama iz Italije. Kako mnogi Italijani slabo pričaju engleski jezik, imaćete veliki plus kod poslovnih partnera ukoliko pričate njihovim maternjim jezikom. 

Kursevi italijanskog jezika za brzo učenje

Italijanski jezik nije samo veoma melodičan već se lako i uči. Kako vodi poreklo od latinskog, koji je osnova za mnoge moderne evropske jezike, pa i engleski, lako ćete prepoznati mnoge reči. To će vam omogućiti da sa lakoćom uvećate fond reči kojim baratate. Koliko ćete dobro naučiti italijanski jezik zavisi od vas i vremena koje ćete odvojiti za učenje. Zbog svoje popularnosti i velikog broja polaznika, omogućeni su i online časovi italijanskog jezika. 

 

Učenjem putem interneta moći ćete da izdvojite više vremena u toku dana na učenje, jer nećete morati da idete na predavanja. Učiti italijanski online je jednako kvalitetno kao i klasičan pristup zahvaljujući podršci iskusnih predavača. Kako bi izašli u susret polaznicima, škole jezika su uvele brojne termine, kako za klasično tako i za učenje putem interneta. U zavisnosti od svojih obaveza, možete se odlučiti za, na primer, večernje termine ili blok nastavu vikendom. Najvažnije je da možete da se posvetite učenju kako bi rezultati bili vidljivi u što kraćem roku. Da li ćete učiti online, pohađati klasičnu nastavu u grupi ili imati privatne časove italijanskog, manje je bitno.

 

Za slučaj da vaše preferencije naginju ka tradicionalnoj nastavi, na našem sajtu možete pogledati ponudu kurseva na različitim lokacijama: Beograd, Novi Sad, Pančevo, Niš, Kragujevac...

Sertifikati kao potvrda znanja italijanskog jezika

Savladavanjem italijanskog jezika dostići ćete određeno znanje. Koji ćete nivo znanja posedovati nakon nekog kursa zavisi pre svega od vaše polazne tačke. Kako bi se tačno odredio nivo nečijeg znanja koristi se CEF (Common European Framework of Reference for Languages), tj. Zajednički evropski referentni okvir za jezike. 

 

Ova skala predstavlja tri osnovna nivoa znanja jezika: početnički (A), srednji (B) i napredni (C). Svaki nivo ima niži i viši stupanj znanja, pa tako imamo: A1, A2, B1, B2, C1 i C2 nivo znanja. Na ovaj način CEF standard pruža objektivni prikaz nečijeg znanja stranog jezika. Ovaj nivo je opšte prihvaćen, pa tako škole jezika nude polaganje za sertifikate za određeni nivo znanja. Mnogi smatraju da je B2 nivo na kom je moguće tečno komunicirati u privatnom i poslovnom okruženju.

CELI sertifikat

U Italiji se priznaje međunarodni sertifikat CELI (Certificato di Conoscenza della Lingua Italiana), koji je naročito važan onima koji nameravaju da studiraju u ovoj zemlji. Ovaj sertifikat je u skladu sa pomenutim CEF standardom, pa je tako CELI 3 nivo pandan B2 nivou po CEF skali. To je ujedno i nivo koji je neophodan za školovanje u italijanskim obrazovnim ustanovima. Test je podeljen na usmeni i pismeni deo. Svaki nivo sertifikata podrazumeva određeni nivo znanja, gde se najviše traži za CELI 3 nivo. 

 

Ukoliko učite jezik zbog posla, obavezno položite CELI sertifikat, jer je to garancija poslodavcima da posedujete visok nivo znanja italijanskog jezika. Mnoge velike italijanske kompanije posluju u Srbiji, pa će vam sertifikovano znanje italijanskog jezika otvoriti mnoga vrata. Naravno, sa ovim znanjem možete mnogo lakše da dođete do posla u inostranstvu, u zemljama italijanskog govornog područja. 

 

Čak i ako učite u privatne svrhe, uvek je dobro testirati svoje znanje testiranjem za sertifikat. Treba napomenuti i da je savladavanje italijanskog jezika odlična osnova za učenje drugih, kompleksnijih, romanskih jezika poput francuskog. Kada otvorite vrata stranim jezicima, znanja koja posedujete će vas nagnati da se dalje usavršavate i učite. 

 

Italijanski sa razlogom ima reputaciju jednog od najlepših jezika na svetu, a kada ga i sami savladate, znaćete zašto. Zato već danas pronađite na našem sajtu kurs italijanskog jezika koji vam najviše odgovara. Jer znate kako se kaže – svi putevi vode u Rim, a svi najbolji kursevi italijanskog se nalaze na Kursevi.com.

Pretraga kurseva

Prilagodite pretragu

Pronašli smo za Vas:


Grad / Mesto: Zrenjanin, Novi Sad, Senta ... | Cena: na upit | Početak: 22.04.2024 | Trajanje: četiri meseca - 60 školskih časova Saznaj više

Grad / Mesto: Beograd, Novi Beograd | Cena: 6600 din % popust | Početak: upis u toku | Trajanje: 4 meseca Saznaj više

Grad / Mesto: Beograd | Cena: od 6600 din % popust | Početak: upis u toku | Trajanje: 28 dvočasa Saznaj više
Pogledajte online kurseve
Prikazani su rezultati 1 - 6 od ukupno 6