Grafička struka

Iako zvuči kao tekovina modernog doba, grafička obrada ima tradiciju koja traje vekovima. Pre pojave prvih knjiga i štamparija velike civilizacije su osmišljavale načine beleženja misli, kreirajući svoja pisma i tehnologije čuvanja „dokumenata”. Grafička industrija je zaista prošla kroz velike transformacije – od klesanja u kamenu, preko zemljanih pločica, papirusa, pergamenata do papira. 

 

Danas grafičari za štampanje koriste moderne mašine koje omogućavaju masovnu proizvodnju. Ipak, i pored modernizovanja procesa rada, umetnička strana ovog posla nije doživela značajne izmene. Uprkos tehnološkim promenama, i dalje se mnogi procesi rada zasnivaju na kreativnosti pojedinca. Tako se ilustrovanje događaja razvilo od crtanja po zidovima pećina do kreiranja vrhunskih fotografija digitalnim foto-aparatom. 

 

Zato je za ovu zanatsku oblast važno poznavanje tehnologije kako bi se maksimalno iskoristile sve mogućnosti koje pruža (npr. rad u velikim štamparijama). Određeni segmenti grafičke struke pružaju odličnu priliku za pokretanje biznisa, jer se vrlo brzo mogu savladati neophodne osnove. Najbolji primer za to je rad u foto-kopirnici, što je posao koji ne traži velika ulaganja, a može da donese značajan profit.


Novi kursevi na sajtu

Uskoro počinju

13000 din Kurs za depilaciju
za 2 dana
21000 din Kurs za šminku
za 2 dana
16000 din Provera znanja - zanati
za 2 dana
2000 din Onlajn šivenje poruba
za 2 dana
18000 din Obuka za depilaciju
za 4 dana
2000 din Onlajn šivenje cibzara
za 9 dana
6000 din Online hobi šivenje
za 9 dana
2000 din Onlajn štepanje
za 9 dana
27000 din Kurs Obućar
za 9 dana
2000 din Onlajn šivenje paspul trake
za 11 dana

Prikaži sve koji uskoro počinju

Na popustu


Prikaži sve koji su na popustu