Kurs nemačkog jezika online

Nemački jezik je izuzetno popularan, jer omogućava odlazak na rad u zemlje gde se govori ovaj jezik (Austrija, Nemačka i Švajcarska). Čak je i studentima interesantan, jer studiranje u ovim državama otvara brojne mogućnosti za uspešnu karijeru. Veliki broj stranih kompanija sa ovog govornog područja koje posluju u Srbiji predstavlja dodatni razlog za interesovanje. 

Na sve to treba dodati i brojne poslovne mogućnosti kao što su freelance poslovi poput prevođenja, IT analitike, trgovine itd. Ipak, pre bilo koje poslovne aktivnosti potrebno je da upišete kurs nemačkog jezika i steknete adekvatna znanja. Isto važi i za buduće studente koji žele da iskoriste sve prednosti studiranja u Evropi. Mnogo su veće šanse da ćete dobiti stipendiju za školovanje ako pokažete visok nivo znanja jezika. 

Zašto je dobro pohađati kurs nemačkog jezika online?

Online kurs nemačkog jezika je najbolji izbor ako želite da maksimalno iskoristite vreme, kao i u slučaju da želite da predavanja pratite od kuće. Za ovaj oblik nastave biće vam potreban računar sa kamerom i mikrofonom, kao i kvalitetna internet konekcija. Ako ste zadovoljili ove preduslove, moći ćete da komunicirate sa drugim polaznicima i predavačem skoro kao da ste fizički prisutni u učionici. Poput tradicionalne varijante, i online opcija nudi pohađanje nastave u grupi i individualno. 

Grupna nastava nemačkog online – Nastava se obavlja u manjim i većim grupama, u skladu sa nivoom znanja. Obuka sa većim brojem polaznika obično se organizuje za početnike, gde je fokus na osnovama. U tom slučaju praćenje nastave putem interneta mnogo je prijatnije. Napredniji kursevi podrazumevaju časove konverzacije, gde je aktivnost polaznika mnogo veća. 

Individualni časovi nemačkog online – Ukoliko želite da predavač bude u potpunosti fokusiran na vaš napredak, najbolja opcija su časovi „jedan na jedan”. To znači da se nastava planira u skladu sa vašim napretkom i ciljevima koje želite da postignete. Predavaču je u ovom slučaju mnogo lakše da radi sa vama, pa je i samo učenje mnogo efektnije. Dodatni bonus je i mogućnost dogovaranja oko termina održavanja časova. Naime, kako je reč o individualnoj nastavi, samo od vašeg dogovora sa školom, tj. predavačem, zavisi kada će se nastava održavati.

Vrste kurseva nemačkog jezika

Kako je nemački jezik veoma tražen, škole jezika su osmislile različite kurseve kako bi zadovoljilе sve potrebe polaznika. Tako su kreirani kursevi koji su okrenuti početnicima, biznismenima, studentima, deci itd. Sadržaj i zacrtani ciljevi programa utiču i na njihovo trajanje, pa tako imamo kurseve koji se slušaju nekoliko nedelja, ali i kompleksne obuke, koje traju i po godinu dana. Na osnovu ovih parametara na raspolaganju su vam sledeći tipovi časova:

  • Intenzivni kurs nemačkog jezika online – Ako u vrlo kratkom periodu (oko mesec dana) morate značajno da unapredite znanje jezika, najbolje rešenje je ubrzana obuka. Časovi se u tom slučaju održavaju svakodnevno kako bi se što više gradiva pokrilo u kratkom periodu. Kako je potrebno odvojiti dosta vremena za nastavu, svaka ušteda vremena online školovanjem od kuće je značajna.
  • Opšti kurs nemačkog jezika – Za početnike je veoma važno da od samog početka „pohvataju” sve neophodne informacije kako bi napredovali u zadovoljavajućem ritmu. Na samom početku je potrebno usvojiti način pisanja i čitanja na nemačkom jeziku, izgovor, kao i osnove konverzacije. Zbog obima gradiva, veoma je važno da predavač bude kvalitetan, a program obuke odlično isplaniran.
  • Konverzacijski kurs nemačkog jezika online – Za sve koji planiraju da rade u Nemačkoj ili nekoj drugoj zemlji veoma je važno da poseduju znanje potrebno za svakodnevnu konverzaciju. Za mnoge je ovaj vid obuke ključan za dobijanje posla, jer mnogi poslodavci zahtevaju da radnici razumeju svoja zaduženja. Zahvaljujući ovom kursu, moguće je usvojiti osnove nemačkog jezika za relativno kratko vreme. 
  • Poslovni nemački online – Za uspešan biznis nije dovoljno samo solidno znanje stranog jezika već i umešno vladanje poslovnom terminologijom, uz poštovanje korporativnih nepisanih pravila u nekoj zemlji. To je posebno važno kada se govori o kompanijama sa nemačkog govornog područja, gde se posebno cene efikasnost i poštovanje rokova.
  • Online kurs nemačkog jezika za decu – Ukoliko planirate selidbu u Nemačku, Švajcarsku ili Austriju, preporučljivo je da decu pripremite za sve promene koje ih očekuju, počevši od učenja jezika, koji će im biti potreban za školovanje.
  • Stručni kursevi nemačkog online – Zemlje Zapadne Evrope, a naročito Nemačka, traže veliki broj stručnjaka usled deficita radne snage. Ipak, za određena zvanja je često potrebno doškolovanje, koje je, naravno, na nemačkom. Reč je o stručnom nemačkom, koji se koristi u određenim profesijama i bez kog je nemoguće ostvariti značajniji profesionalni uspeh (npr. građevinarstvo).

Polaganje testova za sticanje sertifikata nemačkog jezika

Postoji više ispita koji se mogu polagati nakon završetka online kursa nemačkog jezika radi dobijanja međunarodno priznatog sertifikata. Pred vama je izbor između nekoliko internacionalnih sertifikata:

Navedeni sertifikati nemačkog jezika predstavljaju potvrdu da ste dostigli određeni nivo znanja, u skladu sa standardima Zajedničkog evropskog okvira (CEFR standardom) klasifikacije znanja: 

  • početni nivo (A1, A2);
  • srednji nivo (B1, B2);
  • napredni nivo (C1, C2).

Serfitikati poput Gete sertifikata imaju potkategorije koje se odnose na decu, imigrante, studente itd. Za određene potrebe neophodno je dostići određeni nivo znanja (npr. za sticanje državljanstva ili studiranje), zbog čega je veoma važno da kurs nemačkog jezika bude kvalitetan. 

Zato saznajte kako da već danas započnete usavršavanje nemačkog jezika pohađanjem nekog od ponuđenih kurseva koje škole jezika organizuju putem online nastave.

Pretraga kurseva

Prilagodite pretragu

Pronašli smo za Vas:


Grad / Mesto: Beograd, Novi Beograd, Online - putem interneta | Cena: od 13000 din % popust | Početak: 25.07.2024 | Trajanje: 1-3 meseca Saznaj više

Grad / Mesto: Online - putem interneta | Cena: 1400 din | Početak: upis u toku | Trajanje: po dogovoru Saznaj više
Pogledajte online kurseve
Prikazani su rezultati 1 - 5 od ukupno 5