Staklarska struka

Oblikovanje stakla je izuzetno zanimljiva veština koja se nije značajno menjala vekovima. Staklarska struka je zato veoma cenjena, naročito kada se zanatske veštine pomešaju sa umetnošću. Naime, reč je o veoma raznovrsnoj oblasti koja obuhvata sve od pravljenja predmeta za svakodnevnu upotrebu (čaše, posude, flaše, tegle itd.) do kreiranja umetničkih dela (vitraži, skulpture, razni predmeti). 

 

Da bi se u potpunosti ovladalo tehnikom pravljenja predmeta od stakla, potrebno je poznavati svojstva ovog materijala, tj. kako se oblikuje, na kojim temperaturama i šta se pritom koristi od alata. Sve to mora da zna stakloduvač kako bi predmet bio napravljen upravo onako kako je zamišljen. Iako ovaj posao može biti veoma kreativan, on zahteva visok nivo tehničke obučenosti. 

 

Skoro svaki posao koji se bavi staklom podrazumeva visok nivo znanja kako staklo ne bi puklo. Da bi neko postao majstor staklarske struke, potrebno je da savlada sve specifičnosti ove oblasti kako bi posle kroz praksu i lično usavršavanje dostigao željeni nivo koji omogućava profesionalni rad.


Novi kursevi na sajtu

Uskoro počinju

2000 din Onlajn šivenje paspul trake
za 3 dana
2000 din Onlajn šivenje poruba
za 3 dana
27000 din Kurs Obućar
za 3 dana
2000 din Onlajn šivenje cibzara
za 9 dana
2000 din Onlajn štepanje
za 9 dana
6000 din Online hobi šivenje
za 10 dana
18000 din Obuka za depilaciju
za 16 dana

Prikaži sve koji uskoro počinju

Na popustu


Prikaži sve koji su na popustu