Online kursevi engleskog jezika

Engleski jezik je neophodan u svakodnevnom životu kako za zabavu (gledanje filmova i serija, putovanja), tako i edukaciju i razvijanje karijere. U modernom društvu je jednostavno nemoguće ostvariti uspešnu karijeru bez znanja engleskog jezika. Ipak, nije lako upisati školu jezika, jer često nemamo dovoljno slobodnog vremena. Srećom, postoji rešenje, a to su online kursevi engleskog jezika. 

Predavanja koja se održavaju putem interneta omogućavaju vam efikasno učenje, sa svim beneficijama koje donosi učenje na daljinu. To je odličan metod koji omogućava kombinovanje dnevnih obaveza sa učenjem engleskog jezika. Saznajte koje prednosti donosi učenje stranog jezika putem interneta, ali i kako izgleda jedan čas.

Postoje brojne prednosti učenja engleskog jezika preko interneta, a jedna od najvažnijih je ušteda vremena. Umesto odlaska u školu jezika, sada je dovoljno da se priključite putem računara ili telefona i čas može da počne! Pored toga, učenje engleskog jezika putem interneta pruža dodatne pogodnosti:

Učenje od kuće – online kursevi pomažu polaznicima da se sami u sobi lakše fokusiraju na nastavu, naročito ako su stidljivi i imaju tremu od javnog nastupa;

Praćenje ranije snimljenih predavanja – na ovaj način je moguće dodatno usavršavanje i nezavisnost u odnosu na termine predavanja;

Učenje od predavača kojima je engleski maternji jezik – izuzetna prilika da naučite da pričate engleski i usavršite izgovor. 

Saznajte u nastavku teksta kako tačno izgleda online predavanje engleskog jezika i koje su specifičnosti različitih pristupa online nastavi.

Kako izgleda online kurs engleskog jezika?

Kursevi engleskog jezika preko interneta se organizuju u manjim grupama ili individualno. Oba vida nastave imaju svoje prednosti, a dosta toga zavisi i od predznanja koje posedujete. Ukoliko niste sigurni šta da odaberete, škole će vam omogućiti besplatan probni čas kako biste se upoznali sa načinom rada. 

Grupna online nastava

Grupna nastava podrazumeva da polaznici prisustvuju istom času, pri čemu imaju mogućnost da aktivno učestvuju u nastavi. Predavanje se odvija tako što na ekranu vidite predavača i polaznike. U ovom slučaju je važno da grupa poseduje približno isti nivo znanja kako biste napredovali istim tempom. Na taj način je olakšano predavanje, ali i međusobna komunikacija polaznika tokom časova konverzacije.

Uz to, pojedine škole jezika organizuju klasična predavanja u učionici koja je moguće pratiti online. Na taj način predavač vodi čas na isti način za sve polaznike bez obzira na to da li se nalaze u školi ili su kod kuće. Ovakvi online časovi su interesantni polaznicima koji žele da osete atmosferu učionice, a da u isto vreme imaju sve pogodnosti učenja od kuće.

Individualna online nastava

Ako želite da se predavač fokusira isključivo na vas, onda je individualna nastava najbolji izbor. Prednost je pre svega u tome što prelazite gradivo u skladu sa svojim mogućnostima. To je veoma važno ukoliko ste apsolutni početnik i ne želite da sebe požurujete niti da usporavate ostatak grupe. 

Takođe, učenje „jedan na jedan”, i to od kuće, višestruko olakšava proces učenja stidljivijim osobama koje ne žele da pred drugima uče osnove. Kako je reč o online času, mnogo je lakše ugovoriti termin održavanja, ali i odložiti čas u slučaju sprečenosti. Kako je za nastavu dovoljno da kraj sebe imate telefon, imate visok nivo fleksibilnosti u radu.

Važno je napomenuti da online kursevi omogućavaju učenje svih nivoa engleskog jezika – od A1 do C2 (od početnog do naprednog nivoa). To znači da online predavanja pružaju jednak nivo znanja kao i klasični vid obuke u učionici.

Koliko traju online časovi engleskog jezika

Online kursevi engleskog jezika planiraju se u skladu sa potrebama polaznika. Kurs koji se održava putem interneta obično traje između 40 i 70 školskih časova, u zavisnosti od programa i cilja koji se želi postići. Ukoliko neko želi da u vrlo kratkom roku nauči što više, nastava se odvija svaki dan u trajanju od nekoliko časova. 

Ovaj vid nastave je najčešće individualan jer od sposobnosti polaznika zavisi koliko će se brzo savladavati lekcije. Ovako organizovani kursevi engleskog jezika omogućavaju brzo osposobljavanje, naročito ako polaznik nema nikakvo predznanje.

U slučaju da ne želite da žurite kako biste postepeno usvajali gradivo, online predavanja engleskog jezika se organizuju dva puta nedeljno u vidu dvočasa ili kao blok nastava vikendom. Na ovaj način je moguće kombinovati kurs sa svakodnevnim obavezama. 

Nakon što uspešno savladate sve lekcije, spremni ste za polaganje završnog testa. Pored potvrda koje izdaju škole jezika, svoje novostečeno znanje možete da iskoristite kako biste stekli međunarodno priznate sertifikate. 

Online polaganje ispita i sticanje sertifikata

Većina škola jezika vam omogućava da nakon obuke polažete testove za dobijanje sertifikata, odnosno diplome kao potvrde stečenog znanja. U slučaju naprednih međunarodnih diploma kao što je CEFR (Common European Framework of Reference for Languages), pojedine škole jezika organizuju pripremnu nastavu i samo testiranje. 

Reč je o međunarodnom standardu koji omogućava da steknete zvaničnu potvrdu nivoa znanja stranog jezika. Ona je veoma bitna ukoliko planirate da radite za inostrane kompanije, studirate u inostranstvu ili čak da se preselite. Dobra stvar je da čak i u ovom slučaju imate opciju da ispite polažete online.

Pretraga kurseva

Prilagodite pretragu

Pronašli smo za Vas:


Grad / Mesto: Beograd, Online - putem interneta | Cena: od 13000 din % popust | Početak: 06.07.2024 | Trajanje: 2 meseca Saznaj više

Grad / Mesto: Beograd, Online - putem interneta | Cena: 12000 din | Početak: upis u toku | Trajanje: 3 meseca Saznaj više

Grad / Mesto: Online - putem interneta | Cena: 1400 din | Početak: upis u toku | Trajanje: po dogovoru Saznaj više

Grad / Mesto: Beograd | Cena: 6000 din | Početak: upis u toku | Trajanje: 4 meseca Saznaj više
Kurs engleskog jezika za decu - online ili u školi

Organizator: Škola stranih jezika i računara Spell


Grad / Mesto: Niš, Online - putem interneta | Cena: na upit | Početak: upis u toku | Trajanje: 64 časa po 45'/50'/60'/70' + nadoknade Saznaj više
Pogledajte online kurseve
Prikazani su rezultati 1 - 12 od ukupno 12