Online kursevi

Imajući u vidu digitalno doba u kojem živimo gde je skoro sve dostupno online, učenje i rad na daljinu postalo je svakodnevica, a prednosti ovakvog vida usavršavanja i profesionalnog razvoja su brojne.

U online svetu sve radne aktivnosti se mogu obavljati od kuće, a internet je danas obezbedio prostor za razvoj najrazličitijih oblika edukacije, i to za svakog.

Najlakši put do uspeha u profesionalnoj karijeri su online kursevi – način učenja koji podrazumeva lako dostupno znanje, uštedu vremena i novca uz osećaj komfora. U ovom tekstu ćemo izdvojiti sve beneficije online učenja, ali i najaktuelnije online kurseve iz naše ponude.

Osvrnimo se na najbitnije teme:

 • Zašto je učenje online pravi izbor?

 • Online kursevi – efekti i isplativost

 • Beneficije online edukacije u odnosu na tradicionalnu nastavu

 • Vrhunski online kursevi za poslovni napredak

 • Do sertifikata nikad lakše

Zašto je učenje online pravi izbor?

U mnogim školama i institutima širom sveta mogu se naći online programi učenja, što se pokazalo kao veoma efikasna metoda. Razvoj tehnologije u 21. veku je omogućio lak i brz pristup internetu, a samim tim i svim informacijama od velikog značaja.

Ono što se zahteva od polaznika je računar i dobra internet konekcija, a zauzvrat se nudi širok izbor programa koji polaznicima omogućavaju da do željenih znanja i kvalifikacija dođu na najbrži mogući način.

Zato je preporuka izabrati adekvatan online kurs koji pruža isplativo znanje i predavače koji olakšavaju sam proces učenja i koji mogu podeliti svoja najbolja iskustva.

Online kursevi su dizajnirani tako da odgovaraju potrebama savremenog čoveka, uz mogućnost individualnog pristupa, interaktivne časove i posvećene predavače, koji ažurno i u kratkom roku daju odgovore na sva pitanja.

Poznato je da online diskusije i lako dostupne konsultacije predstavljaju zaštitni znak online kurseva, što ih u startu izdvaja od onih u tradicionalnoj nastavi. Obrazovne ustanove koje uz kurseve nude i praksu pružaju sjajnu priliku polaznicima da upoznaju potencijalne poslodavce. Sve češća praksa je ponuda najrazličitijih online kurseva na nekim od online platformi ili sajtova koji se izdvajaju po svojoj preglednosti, a koji su ujedno jedina mesta na kojima su unapred poznata očekivanja i ishodi pohađanja online nastave.

Nema sumnje da su online kursevi pravi izbor i da se pomoću alata za online komunikaciju može na efikasan način doći do pravih i relevantnih informacija.

Online kursevi – efekti i isplativost

Online nastava je preuzela vodeću ulogu kada je stručno osposobljavanje u pitanju jer se na taj način štedi vreme, koje biste u suprotnom utrošili na put, ali i novac (u većini slučajeva povoljnija je nego tradicionalni vid predavanja).

Ubedljivo jedna od najvećih prednosti je fleksibilnost, koja omogućava laku organizaciju poslovnih i drugih svakodnevnih obaveza, a ukoliko se desi da učesnik ne prisustvuje kursu u predviđeno vreme, može odslušati audio-zapis predavanja.

Online kursevi, vežbe i obuke nude širok spektar obrazovnih programa koji odgovaraju vašim interesovanjima, željama i ambicijama, a relevantni su za vaš posao.

Ukoliko neko zna jedan ili više stranih jezika, može proširiti fokus interesovanja i pohađati kurseve koji trenutno nisu dostupni u njegovoj zemlji, a veoma su traženi u svetu.

Zato se sa pravom može reći da je online učenje efikasnije u odnosu na tradicionalnu nastavu jer daje veće mogućnosti za usavršavanje, a cene su često pristupačnije od kurseva u učionici.

Beneficije online edukacije u odnosu na tradicionalnu nastavu

Online obrazovanje poslednjih godina sve više dobija na značaju, pogotovo zbog svoje fleksibilnosti i pristupačnosti, koje omogućavaju sticanje novih veština znatno većem delu populacije u odnosu na ranije.

Učenje na daljinu je isplativo na duže staze, a zbog sve šire dostupnosti online edukacije, mnogi se odlučuju baš na ovakav vid učenja, ali i usavršavanja.

Online edukacija ubedljivo odnosi pobedu u odnosu na tradicionalni vid nastave ako se u obzir uzmu ogromno interesovanje i popularnost kurseva iz najtraženijih i najperspektivnijih oblasti.

Online kursevi dominiraju internetom zbog sledećih razloga:

 • veliki izbor edukativnih programa;

 • niski troškovi edukacije;

 • veća fleksibilnost u organizaciji vremena;

 • odsustvo geografskih barijera;

 • povećana produktivnost i komfornost.

Da bi se razbile sve sumnje, pohađanje online kurseva ne znači puko praćenje nasnimljenih materijala, već aktivno i interaktivno učestvovanje u realnom vremenu tako da, iako se oni prate od kuće, svaki učesnik je podjednako deo zajednice.

Kako bi se potvrdio njihov kvalitet, treba pomenuti da, osim toga što ih drže vrhunski predavači koji su eksperti u svojoj oblasti, online kursevi su i fokusirani na praksu i aktuelno i primenjivo znanje koje pojedinci mogu odmah da iskoriste na tržištu rada.

Zahvaljujući navedenim prednostima veliki broj polaznika kurseva tradicionalne nastave se posle nekog vremena ipak odlučuje za online programe.

Vrhunski online kursevi za poslovni napredak

Sve je više zainteresovanih za sticanje novih veština i usavršavanje postojećih usled pojave novih zanimanja i sve veće potrebe za kvalifikovanim radnicima.

Na našem sajtu se mogu pronaći tržišno orijentisani kursevi koji su prošli proveru kako stručnjaka, tako i ogromnog broja naših polaznika.

Kursevi.com je platforma za sticanje znanja i veština kojoj se može pristupiti sa bilo koje lokacije. Čine je online kursevi iz najpopularnijih oblasti današnjice, koji su razvrstani u sledeće segmente:

 1. Poslovne veštine

 2. Kursevi jezika

 3. Kursevi računara

 4. MBA studije

 5. Zanati i prekvalifikacije

 6. Hobi kursevi

Najpopularniji su kursevi jezika (a posebno kursevi engleskog jezika) i kursevi programiranja. Imate mogućnost da preko naše online platforme izaberete jezik koji želite da učite ili steknete najtraženije IT veštine, a svaki kurs sadrži najkorisniji edukativni materijal i testove.

Potrebno je samo pronaći kurs koji odgovara vašim potrebama, a sertifikat koji se na kraju dobija ima verodostojan kredibilitet.

Na online platformama se mogu pronaći i besplatni kursevi, koji takođe pružaju mogućnost edukacije u različitim oblastima, a na YouTubeu tutorijali na kojima organizatori kurseva drže kratka predavanja.

Do sertifikata nikad lakše

Sticanje novih znanja i veština je postalo praktično obavezujuće u savremenim uslovima obrazovanja, pa samim tim naše usavršavanje ne prestaje onda kada uzmemo fakultetsku diplomu u ruke.

S obzirom na svet koji se brzo razvija i koji od nas zahteva da budemo izvori znanja i informacija, dodatnog usavršavanja nikad nije dosta. Otuda dolazi i potreba za online nastavom koja pruža znanja dostupna u svakom trenutku i na svakom mestu.

Nakon završetka kurseva svi dobijaju sertifikat, koji otvara vrata jakih kompanija i na taj način svima daje mogućnost da stečena znanja i nove veštine praktično primene u poslovnom svetu.

Prijava za kurs je dostupna svima onima koji žele da steknu zvanje budućnosti, a organizatori kurseva su obrazovne ustanove, kao i centri za strane jezike i instituti.

Online kursevi definitivno pružaju priliku da tehnologiju koristite u prave svrhe, steknete isplativa znanja i krenete na put profesionalne i profitabilne karijere.

Završen kurs ujedno znači i početak vašeg uspeha na poslovnom planu.

Započnite profesionalnu karijeru i izaberite najtraženije zanimanje današnjice.

ECDL kursevi, sertifikati, test centar

Organizator: Akademija Oxford

Akademija Oxford je jedan od ovlašćenih ECDL online test centara, od strane JISA (Jedinstveni Informatički Savez Srbije), koji je ujedno i nacionalni nosilac licence, kao i ECDL Foundation Dublin i potpuno je kvalifikovana za sprovođenje online ECDL internet obuke i testiranja na teritoriji Srbije, što zapravo znači da zadovoljava sve zvanične kriterijume od strane ECDL centra i JISA.

Kurs za programiranje

Organizator: Akademija Oxford

Ukoliko imate određeni nivo znanja rada u Windows operativnom sistemu, te posedujete osnovnu računarsku pismenost, to jest savladali ste osnovna znanja rada na računaru, a uz to želite i da naučite određeni programski jezik, onda su obuke i kursevi za programiranje koji se organizuju u Akademiji Oxford svakako najbolji izbor za vas.

Kursevi engleskog jezika

Organizator: Akademija Oxford

U Školi engleskog jezika Oxford, opšti kurs engleskog jezika podeljen je u šest nivoa (A1-C2) na osnovu Zajedničkog referentnog okvira za jezike Saveta Evrope-CEF. Osnovni cilj programa za učenje jezika je usavršavanje sve četiri veštine: slušanje, čitanje, pisanje i konverzacija.