Nemački jezik - poslovni

Poznavanje nemačkog kao jednog od vodećih jezika u svetu je velika prednost, a ako vam je pored osnovnog poznavanja na konverzacijskom nivou potrebno i sporazumevanje u različitim poslovnim situacijama, kurs poslovnog nemačkog jezika je idealno rešenje za vas.

Nemačko tržište je veoma bogato kad se radi o ponudi poslova, pa je puno prilika i za strane državljane koji sa znanjem poslovnog nemačkog imaju velike šanse za zaposlenje. Takođe, nemačke kompanije su otvorile i svoje poslovnice širom Srbije, pa se potreba za znanjem nemačkog ubrzano povećala.

Da biste dobili nove poslovne prilike ili usavršili se na trenutnoj poziciji, važno je da razumete stručne izraze koji se koriste samo u poslovnom svetu. A s obzirom na to da stručnih termina ima u mnogim branšama, činjenica je da će vam u svakom poslu biti potrebno bar njihovo osnovno poznavanje.

Pružamo vam mogućnost da kroz kurseve savladate jezik na pravi način kako biste lakše dolazili do posla ili se stečenim znanjem vidno istakli u svojoj kompaniji.

U ovom tekstu ćete saznati šta se sve uči na kursu poslovnog nemačkog jezika i koji tip nastave možete odabrati.

Koja znanja i veštine stičete na kursu poslovnog nemačkog jezika?

Ovi kursevi vas uče kako da se profesionalno ophodite u poslovnom okruženju putem formalne i neformalne komunikacije. Oblast poslovanja je velika i sačinjena je od pravila, principa i formalnosti koje je potrebno znati da biste stekli autoritet u svojoj oblasti. U svrhu kompletnog savladavanja poslovnog nemačkog, morate poznavati bar osnove jezika, i to u usmenoj i pismenoj formi. Kursevi vam pružaju mogućnost da kroz praksu savladate jezik, a ona se najčešće ogleda u organizovanju grupnih razgovora na određenu temu, diskusija i igara na kojima ćete kroz zabavu steći znanje.

Kursevi se isključivo bave poslovnim temama, pa se upoznajete sa poslovnim vokabularom, poslovnom komunikacijom, ali i ponašanjem u određenim poslovnim situcijama. Usmena reč je podjednako važna koliko i pisana, jer ćete osim pismene komunikacije putem mejlova znati i ostale vidove poslovne korespondencije, npr. na poslovnim sastancima, seminarima i konferencijama, koji su tipični za korporativno okruženje.

Nabrojaćemo najčešće vidove komunikacije i situacije u kojima je nužno poznavanje stručnog rečnika.

Poslovno pregovaranje

Proces pregovaranja ume da potraje s obzirom na to da najčešće počinje pismenom komunikacijom, i to putem mejla, a završava se na sastancima na kojima se uživo donose odluke. Da biste se pokazali u najboljem svetlu i istakli svoju profesionalnost, naučićete koje fraze treba da koristite prilikom razgovora sa partnerima, klijentima, sponzorima, pa i kolegama. Bilo da je neko na višoj ili nižoj poziciji od vas, ključno je znati kako da pregovarate, koliko treba da budete stručni, samouvereni, kako da posedujete veštine prezentovanja i da stojite iza svojih reči.

U samoj komunikaciji je bitno izbegavati svakodnevne izraze poštapalice koje će vam u velikoj meri umanjiti kvalitet komunikacije. Kurs poslovnog nemačkog jezika vas uči poslovnom vokabularu koji ćete znati da primenite u tačno predviđenim situacijama. Vežbaćete veštine pregovaranja i vođenja poslovnih razgovora na nemačkom jeziku, veštine improvizacije i snalaženja u nepredviđenim okolnostima.

Poslovni razgovori

Poslovni razgovori su formalnog tipa i od vas se očekuje da budete pristojni i profesionalni, te da se služite strogo poslovnim rečnikom. Na kursu poslovnog nemačkog ćete biti upoznati sa specifičnim situacijama, naučićete kakav ton obraćanja treba da bude, šta da pitate i kako da odgovorite na adekvatan način.

Bilo da se radi o sastanku sa važnim klijentima ili neobaveznom razgovoru sa vašim poslodavcem, bićete u obavezi da se ophodite shodno poslovnom bontonu i koristite vokabular u skladu sa situacijom. Kojim god poslom da se bavite, moraćete da sklapate skladne poslovne odnose, komunicirate sa različitim ljudima i znate kojim tonom da se obratite i koje reči da koristite u razgovoru sa njima.

Poslovna pismena komunikacija

Za razliku od usmene komunikacije u kojoj je moguća improvizacija i spontanije biranje reči, pisana komunikacija je utvrđena prema određenim pravilima i zato svaka rečenica treba da bude dobro promišljena, jasno i pravilno napisana. Poznavanje poslovnog nemačkog jezika u ovom slučaju maksimalno dolazi do izražaja s obzirom na to da svaka vaša reč treba da bude na mestu. 

Na kursu poslovnog nemačkog jezika ćete naučiti kako se sastavljaju mejlovi u različite svrhe i koje fraze i pitanja se koriste na određenu temu. Osim toga, specifičan vid pismenog izražavanja se koristi i prilikom pisanja poslovnih pisama, izveštaja, žalbi i porudžbina, a veoma često i biografija, propratnih pisama i prezentacija.

Koji tip nastave možete odabrati?

Kurs poslovnog nemačkog jezika možete pohađati online ili u školi, a u zavisnosti kojim tempom želite da učite, postoje poluintenzivni i intenzivni kursevi. Nastavni program je u ovom slučaju ubrzan i u određenom roku možete da savladate jezik na visokom nivou.

Imate mogućnost pohađanja individualnih časova ili grupnih, koji su za potrebe poslovne komunikacije bolja opcija jer ćete u grupi kroz zajedničke aktivnosti lakše naučiti nemački jezik u poslovne svrhe. U tom slučaju preporuka je da se oformi grupa ljudi koji imaju slična interesovanja pa ćete moći da se usavršavate u istoj ili sličnoj oblasti, bilo da je u pitanju marketing, menadžment, medicina, ekonomija ili neka druga struka.

Osećajte se sigurno pričajući nemački jezik u svom svakodnevnom poslovnom okruženju. Tu sigurnost ćete na najbolji način steći na kursevima poslovnog nemačkog jezika u okviru škola širom naše zemlje, u gradovima kao što su Beograd, Novi Sad, Niš, Pančevo, Kragujevac, Novi Beograd. Da biste na vreme obezbedili svoje mesto na kursu, prijavite se već danas.

 

Pretraga kurseva

Prilagodite pretragu

Pronašli smo za Vas:

Pogledajte online kurseve
Prikazani su rezultati 1 - 1 od ukupno 1