Ruski jezik - intenzivni

Ruski jezik je jedan od 6 zvaničnih jezika UN i po svojoj rasprostranjenosti smatra se četvrtim najuticajnim jezikom na svetu. Zvaničan je jezik Rusije, Belorusije, Kazahstana i Kirgistana, a koristi se i u zemljama bivšeg SSSR-a. Procenjuje se da preko 400 miliona ljudi u svetu govori ruski, što ga svrstava u grupu najrasprostranjenijih jezika. 

Ukoliko ruski jezik morate da učite u obrazovne ili poslovne svrhe, intenzivni kurs je pravi izbor jer ćete na vreme naučiti sve što se od vas zahteva i steći ćete priznati sertifikat za svaki pređeni nivo.

Intenzivni kursevi ruskog jezika su namenjeni onima koji žele da savladaju jezik za kratko vreme, najčešće u svrhu zaposlenja ili studiranja. Univerziteti i kompanije zahtevaju sertifikat kao potvrdu vašeg znanja, i to na određenom nivou.

Po čemu se izdvajaju intenzivni kursevi ruskog jezika od standardnih i koju vrstu kursa možete napisati, saznaćete u nastavku.

Zbog čega baš intenzivni kursevi?

Program kurseva u ovom slučaju je ubrzan i cilj je da gradivo savladate u mnogo kraćem roku nego što je to slučaj kod standardnih kurseva. Na intenzivnom kursu ruskog jezika ćete steći veštine čitanja, pisanja i sporazumevanja, naučiti gramatička pravila i upoznati se sa ruskom kulturom.

Benefiti pohađanja intenzivnih kurseva ruskog jezika su:

 • brže usvajanje znanja;
 • brže sticanje sertifikata;
 • personalizovani pristup predavača;
 • redovne konsultacije;
 • učenje u manjoj grupi;
 • učenje jezika kroz praktične vežbe;
 • usvajanje gramatike kroz posebno osmišljene metode;
 • proširenje vokabulara;
 • redovna testiranja.

Koju god vrstu kursa upisali, metod rada ostaje potpuno isti, a razlika je u intenzitetu. Intenzivni kursevi su idealan izbor za vas ako se selite u inostranstvo zbog posla ili ste odlučili da studirate, pogotovo ako imate ograničen rok da naučite jezik. Oni su organizovani tako da racionalnim korišćenjem vremena steknete što više znanja.

Tipovi nastave i nivoi znanja

Intenzivni kurs ruskog jezika možete pohađati od kuće ili u školi, pa na osnovu toga nastavu delimo na online i tradicionalnu. Termini u slučaju tradicionalne nastave se unapred utvrđuju, dok kod online nastave možete u dogovoru sa svojim predavačem da izaberete adekvatan termin koji oboma odgovara.

U zavisnosti od toga da li ste početnik u učenju ruskog jezika ili imate već neko predznanje, postoje različiti nivoi znanja koji se mogu utvrditi na osnovu testa. Oni su podeljeni na:

 • A1 – početni nivo;
 • A2 – elementarni nivo razumevanja jezika;
 • B1 – srednji nivo, samostalnost u konverzaciji;
 • B2 – srednji nivo, dovoljan za upis na fakultet; 
 • C1 – akademski nivo; 
 • C2 – najnapredniji nivo.

Vrste intenzivnih kurseva ruskog jezika

 • Grupni – časovi se pohađaju u grupi od nekoliko članova. Grupni kursevi su interaktivnog tipa jer se nastava sprovodi kroz zajedničke aktivnosti kao što su igre, diskusije na određenu temu, dijalozi itd. Cilj je da kroz učenje i druženje u prijatnom okruženju što brže steknete potrebna znanja. Grupni kursevi imaju fiksni raspored časova koji se mogu organizovati i nekoliko puta nedeljno;
 • Individualni – pohađanje individualne nastave se smatra kao prednost jer ćete sami sa predavačem brže savladati gradivo i završiti određeni nivo. Imaćete dovoljno vremena da rešite sve nedoumice koje budete imali, detaljnije prelazite lekcije i praktično vežbate na realnim primerima;
 • Poslovni – poslovni kursevi su idealni ako želite da naučite poslovni vokabular koji se koristi i u pismenoj i u usmenoj komunikaciji, pisanju poslovnih mejlova, vođenju prezentacija, razgovoru i saradnji sa poslovnim klijentima, komuniciranju na poslovnim sastancima, ali i pisanju kvalitetnih CV-jeva na ruskom jeziku. Namenjeni su i studentima koji se pripremaju za poslovnu karijeru i onima koji su već zaposleni. Intenzivni kurs ruskog jezika u poslovne svrhe je najbolja opcija ukoliko ste dobili odličnu poslovnu priliku u zemljama ovog govornog područja;
 • Specijalizovani – specijalizovani kursevi su namenjeni onima koji žele da nauče ruski jezik u određenoj oblasti poslovanja. Neki od razloga za pohađanje ovih kurseva su saradnja sa klijentima iz određene branše, poslovna putovanja, komunikacija sa inostranim firmama. Tako na primer možete učiti ruski jezik i stručnu terminologiju u oblasti medicine, turizma, ugostiteljstva, ekonomije, inženjeringa, prava, programiranja, ali i zanatskim poslovima itd.
 • Konverzacijski – konverzacijski kursevi su osmišljeni tako da polaznici imaju sposobnost komunikacije podjednako i u formalnom i u neformalnom okruženju. Predavači organizuju diskusije na neke za polaznike interesantne i korisne teme. Obogatićete vokabular, učićete kako ispravno da formirate rečenice i tečno pričate i steći ćete veće samopouzdanje u komunikaciji.

Upišite intenzivni kurs ruskog jezika i steknite sertifikat!

Ukoliko imate određeni rok da naučite ruski jezik, na raspolaganju imate intenzivni kurs koji vam omogućuje da na najbrži i najefikasniji način steknete znanje. Bez obzira na to da li krećete od nule da učite ili želite naprednije znanje, predavači će proceniti na kojem ste nivou. 

Odaberite tip nastave i vrstu kursa koji želite da pohađate i steknite sertifikat kao dokaz da ste savladali jezik na određenom nivou. Ovo je dokument verodostojnog kredibiliteta koji prilažete prilikom konkurisanja za posao ili studije i pruža vam mogućnosti da započnete svoju profesionalnu karijeru. Obezbedite sebi takav sertifikat, prijavite se na intenzivni kurs ruskog jezika i istražite najbolje ponude i pogodnosti za vas.

Pretraga kurseva

Prilagodite pretragu

Pronašli smo za Vas:


Grad / Mesto: Beograd, Novi Beograd, Online - putem interneta | Cena: od 13000 din % popust | Početak: 24.07.2024 | Trajanje: 1-3 meseca Saznaj više
Pogledajte online kurseve
Prikazani su rezultati 1 - 1 od ukupno 1