Kožarska struka

Kožarski zanat je jedna od prvih veština kojom su ljudi ovladali. Ova veština se s vremenom razvijala i usavršavala, tako da je danas kožarstvo veoma razvijena grana industrije. Proizvodi od kože danas su sastavni deo modne industrije (izrađuju se obuća, odeća, torbe itd.). Pored odevnih predmeta, ovaj materijal se koristi i za mnoge druge proizvode kao što su nameštaj, sportska oprema, enterijer u automobilima itd. 

 

Kako pokreti za zaštitu životinja sve više vrše pritisak na države i kompanije da ograniče korišćenje prirodne kože, sve više se koristi veštačka koža (eko-koža, tj. skaj). Ipak, bez obzira na to da li je materijal prirodan ili veštački, tehnika proizvodnje predmeta se ne razlikuje drastično. I dalje je potrebno savladati sve tehnike oblikovanja materijala kako bi se kreirala kožna galanterija visokog kvaliteta. 

 

Poput kože, i krzno se koristi „oduvek”, ali se s vremenom sve više prelazi na veštačke materijale. Ipak, iskusni krznari umeju da naprave bundu ili rukavice koje imaju sve odlike prave životinjske dlake. Osnovna znanja kožarske struke mogu da prenesu iskusni profesionalci, ali je uz to potrebna i praksa.


Novi kursevi na sajtu

Uskoro počinju

6000 din Online hobi šivenje
za 2 dana
2000 din Onlajn štepanje
za 2 dana
2000 din Onlajn šivenje cibzara
za 2 dana
21000 din Kurs za šminku
za 2 dana
13000 din Kurs za depilaciju
za 2 dana
16000 din Provera znanja - zanati
za 2 dana
27000 din Kurs Obućar
za 3 dana
2000 din Onlajn šivenje paspul trake
za 3 dana
18000 din Obuka za depilaciju
za 4 dana
2000 din Onlajn šivenje poruba
za 18 dana

Prikaži sve koji uskoro počinju

Na popustu


Prikaži sve koji su na popustu