Ruski jezik online

Rusija je zemlja koja je istorijski veoma bliska Srbiji, a to je samo jedan od brojnih razloga zbog čega je ruski jezik veoma popularan u Srbiji. Ne treba smetnuti sa uma i profesionalne razloge zbog kojih mnogi žele da nauče ovaj jezik. Naime, veliki broj ruskih kompanija posluje u našoj zemlji, a tu je i mogućnost rada u Ruskoj Federaciji. 

Pored toga, studenti se sve više okreću studiranju na ruskom, a posebno su na ceni muzički konzervatorijumi u Sankt Peterburgu i Moskvi. Učenje ruskog je interesantno za sve koji cene rusku kulturu i bogatu istoriju (npr. čitanje klasika ruske književnosti u originalu). Turizam je još jedan bitan razlog za učenje jezika, jer je to najbolji način da iskusite ovu fantastičnu zemlju, gde engleski jezik nije toliko zastupljen.

Zašto je dobro učiti ruski jezik online?

Često se kaže da je najteži deo pohađanja kursa jezika donošenje odluke o upisu. Svima je jasno da je potrebno odvojiti vreme kako bi se efikasno pratila nastava, što ne mogu svi da priušte. Svakodnevne obaveze utiču na donošenje odluke i, zaista, često samo putovanje do škole jezika i nazad oduzima dosta vremena. 

Srećom, postoji rešenje, a to je pohađanje nastave putem interneta. Na ovaj način ne morate da napuštate kuću, šta više, nastavu možete da pratite sa bilo kog mesta! Dovoljno je samo da kraj sebe imate uređaj putem koga ćete pratiti nastavu (laptop, mobilni ili tablet) i solidnu internet konekciju. Na ovaj način se višestruko štedi vreme, a stiče se jednak nivo znanja.

U slučaju online učenja ruskog jezika postoje opcije koje mogu dodatno da olakšaju pohađanje nastave. Pre svega, na raspolaganju su vam dva modela održavanja nastave: 

Grupna nastava ruskog online – Podrazumeva održavanje nastave u manjim i većim grupama. Koliko će biti polaznika na časovima, zavisi od vrste kursa i nivoa znanja polaznika. Manje grupe su pogodne za naprednije obuke, gde su u prvom planu vežbe konverzacije. S druge strane, veće grupe su pogodne za apsolutne početnike, koji treba prvo da usvoje osnovne principe jezika (pisanje, čitanje, izgovor itd.).

Individualni časovi ruskog jezika – Podrazumevaju nastavu gde predavač radi samo sa jednim polaznikom. Na ovaj način nastava se planira u skladu sa napretkom polaznika. Takođe, moguće je neke lekcije dodatno obraditi (npr. gramatika). Postoji i mogućnost dogovaranja termina časova tako da se održavaju onda kada vama to najviše odgovara. To je sve, naravno, moguće, jer se predavač usklađuje samo sa jednim polaznikom. 

Vrste online kurseva ruskog jezika

Ljudi upisuju škole jezika iz različitih pobuda, pa se u skladu sa tim i izrađuju planovi i programi kurseva. Neko možda želi da u najkraćem roku nauči da priča, dok je drugome važnije da dostigne visok nivo znanja neophodan za praćenje nastave. Od kompleksnosti programa zavisi i trajanje obuke, pa tako kursevi traju od mesec dana do godinu dana. U skladu sa tim, postoje sledeći tipovi nastave:

  • Intenzivni kurs ruskog jezika online – Iako to zvuči skoro nemoguće, zaista je izvodljivo naučiti jezik za relativno kratko vreme (oko mesec dana). Da bi se to postiglo, osmišljena je ubrzana obuka, gde se obrađuju najvažnije oblasti. Na ovaj način se polaznik osposobljava da u kratkom roku savlada osnove i „propriča” jezik. Intenzivni online kursevi su veoma efikasni, jer pružaju visok nivo rada, uz uštedu vremena. 
  • Online kurs ruskog jezika za početnike – Program obuhvata učenje osnova ruskog kako bi polaznici bez ikakvog predznanja naučili da vode razgovor i pravilno pišu i čitaju. Olakšavajuća okolnost je što se u Srbiji aktivno koristi ćirilica, koja je veoma slična ruskom pismu. Kako je i ruski jezik slovenskog porekla, donekle je olakšano učenje novih reči. 
  • Konverzacijski kurs ruskog jezika online – Mogućnost vođenja razgovora (i razumevanja sagovornika) možda je i najvažnija stvar pri učenju jezika. To je posebno važno ako planirate put u Rusiju i želite da budete sigurni da ćete se snaći u svakodnevnim situacijama. Upravo zato su i osmišljeni kursevi konverzacije, gde se vežba razgovor u restoranu, na ulici, hotelu itd. 
  • Poslovni ruski jezik online – Rusko tržište pruža brojne poslovne prilike ukoliko uspostavite dobru komunikaciju. Postoje određena pravila koja se podrazumevaju u svakodnevnoj biznis prepisci, a veoma je važno i da se odlično snalazite na sastancima. Ove pojedinosti se uče na časovima poslovnog ruskog kako biste bili spremni za sve izazove. 
  • Stručni kursevi ruskog online – Za studiranje i profesionalni rad u Rusiji potrebno je da savladate specifičan žargon profesije koja vas interesuje. Ovaj kurs je namenjen naprednim polaznicima koji žele da se spreme za specifičnu profesiju (npr. medicina).

Polaganje testa za sticanje sertifikata ruskog jezika

Ukoliko to želite, nakon završetka kursa ruskog jezika možete da polažete test za sticanje sertifikata. Reč je o potvrdi znanja ruskog jezika iza kog stoji „Institut Puškin”. U skladu sa standardima Zajedničkog evropskog okvira (CEFR standardom) stečeno znanje se klasifikuje na sledeći način:

  • početni nivo (A1, A2);
  • srednji nivo (B1, B2);
  • napredni nivo (C1, C2).

Sertifikat „Instituta Puškin” neophodan je za sticanje radne i studentske vize, a traže ga i kompanije kod kojih je komunikacija u radu ključna. Zato saznajte kako da već danas započnete usavršavanje ruskog jezika pohađanjem nekog od ponuđenih kurseva koje škole jezika organizuju putem online nastave.

Pretraga kurseva

Prilagodite pretragu

Pronašli smo za Vas:


Grad / Mesto: Beograd, Novi Beograd, Online - putem interneta | Cena: od 13000 din % popust | Početak: 01.06.2024 | Trajanje: 1-3 meseca Saznaj više
Pogledajte online kurseve
Prikazani su rezultati 1 - 1 od ukupno 1