Microsoft 365 kurs

Poznavanje rada u Microsoft Office paketu je nešto što se podrazumeva kada se radi o poslovnim veštinama. Iako nije jedini, svakako je sinonim za komplet kancelarijskih uslužnih programa. Ipak, s vremenom su se standardi menjali, pa je tako izuzetno važno poznavanje rada u tzv. oblaku. Evolucija cloud servisa je dotakla i MS Office pa je tako 2017. godine predstavljen Microsoft 365 (raniji naziv Office 365). Danas je to skup velikog broja usluga koje je najbolje savladati uz Microsoft 365 kurs.

Koja je razlika između paketa MS Office i Microsoft 365?

Kada je predstavljen Microsoft 365 paket usluga, on je bio zamišljen kao online verzija Office programa. To znači da ne postoji instalacija programa na računar, već se pristup vrši putem pregledača (browsera). Kako je reč o cloud servisu, sve aplikacije su dostupne nakon prijave i mogu da se odmah koriste. Dakle, glavna razlika između paketa Microsoft Office i Microsoft 365 je način na koji se pristupa aplikacijama. 

Prednost MS 365 predstavlja i konstantno unapređivanje funkcionalnosti programa i bezbednosnih protokola, kao i redovno ispravljanje greški. S druge strane, kupovinom na primer verzije MS Office 2021 dobijate program sa određenim funkcijama koje se neće više unapređivati. Da biste dobili nove opcije, biće potrebna kupovina paketa koji je naslednik verzije Office 2021. 

Microsoft 365 ima značajnu prednost i kada je reč o uređajima na kojima se može koristiti. Dok je klasičan Office dostupan samo za desktop računare, 365 može da se koristi i na telefonima i tabletima. To značajno olakšava rad, jer se na ovaj način može pristupiti istim dokumentima sa različitih uređaja. 

Sledeća značajna razlika odnosi se na način plaćanja paketa. Dok se Office paket plaća jednom, MS 365 ima format pretplate (mesečne, tj. godišnje). Pored toga, Microsoft pretplatnicima nudi i jedan terabajt skladišnog prostora u oblaku. Važno je napomenuti da postoji i besplatna verzija ovog online servisa, koja doduše ne poseduje sve funkcionalnosti.

Bez obzira na opciju za koju se odlučite, pred vama je izbor programa koji nadmašuje osnove poput Worda, Excela i PowerPointa. Reč je o aplikacijama koje su u određenim slučajevima specifično osmišljene za online rad, kao što je Microsoft SharePoint ili Microsoft Exchange Server

Šta sadrži Microsoft 365 kurs?

Microsoft 365 kurs kreiran je tako da polaznika upozna sa osnovnim funkcijama najvažnijih aplikacija koje su dostupne u ovom paketu. Na ovaj način ćete se upoznati sa najefikasnijim metodama rada i trikovima koji će vam uštedeti vreme (npr. korišćenje prečica na tastaturi). Tokom obuke ćete raditi u sledećim programima:

 • Outlook – Aplikacija za manipulaciju imejlovima koja poseduje brojne opcije koje olakšavaju svakodnevno organizovanje obaveza i povezivanje sa poslovnim partnerima.
 • OneDrive – Podrazumeva skladištenje različitih fajlova i deljenje sadržaja sa drugima. 
 • Word – Omogućava rad u najpoznatijem programu za obradu teksta, ali u online varijanti. Omogućava, između ostalog, zajednički istovremeni rad na nekom tekstu u okviru istog fajla. 
 • Excel – Poznati program za tabelarne kalkulacije nudi dodatne opcije u svojoj internet varijanti, pre svega na planu međusobne saradnje više ljudi na istom projektu.
 • PowerPoint – Poput svoje „klasične” verzije, i ova varijanta omogućava kreiranje prezentacija, ubacivanje slika i video-snimaka. Pored toga, moguće je raditi zajedno s nekim na prezentaciji i deliti kreirane fajlove. 
 • OneNote – Omogućava snimanje i oblikovanje beležaka i crtanje kako biste organizovali svoje obaveze i sinhronizovali ih putem mobilne aplikacije OneNote sa drugim uređajima, ali i drugim ljudima.
 • SharePoint – Omogućava praćenje raznih portala i vesti, kreiranje sajtova, objava i lista, kao i pravljenje i deljenje fajlova i direktorijuma.
 • Microsoft Teams – Podesite i prilagodite komunikaciju i sarađujte u timovima i kanalima, radite sa objavama i porukama i započnite ćaskanja, pozive i sastanke.
 • Yammer – Predstavlja odličnu opciju za komunikaciju između kolega, prilikom čega je moguće dobijati obaveštenja od kompanije.
 • Access – Kreirajte bazu podataka, dodajte tabele, dodajte i uređujte podatke i pravite obrasce i izveštaje.
 • Project – Prikažite projekte organizacije na jednom mestu i povežite se sa projektima iz različitih programa.

Kako je organizovana MS 365 obuka?

Zbog brojnih informacija, Microsoft 365 kurs može da traje između nekoliko nedelja i 12 meseci. Sve zavisi od toga koliko su polaznici upoznati sa operativnim sistemom Microsoft Windows, radom na računaru i Office programima. 

Predavanja se odvijaju u IT školama u formatu klasičnih predavanja u učionicama, a postoji i opcija online kurseva. Radom od kuće je moguće aktivno učestvovati u predavanjima, i to bez potrebe za putovanjem, što je značajna ušteda vremena. Ukoliko vam ipak više odgovara tradicionalan pristup školovanju, obrazovne institucije omogućavaju rad u učionicama koje poseduju računare i brz internet. 

Bez obzira na to kako se prati nastava, ona se organizuje u manjim grupama. Na taj način predavač može da se posveti svim polaznicima kursa. Ukoliko vam je potrebno više rada sa predavačem, postoji i opcija individualne nastave. U tom slučaju predavač se u potpunosti okreće vama i vašim potrebama kako biste brže savladali sve specifičnosti Microsoft 365 paketa.

Iskoristite već danas priliku i unapredite svoje profesionalne veštine odabirom Microsoft 365 kursa, koji se održava u učionici ili online.

Pretraga kurseva

Prilagodite pretragu

Pronašli smo za Vas:

Pogledajte online kurseve
Prikazani su rezultati 1 - 1 od ukupno 1