Holandski jezik

Holandski spada u grupu zapadnogermanskih jezika. Njime se služi oko 24.000.000 ljudi u svetu, zvaničan je jezik Holandije, a delimično je rasprostranjen u Belgiji, Nemačkoj i Francuskoj. Zbog velikih mogućnosti studiranja i zaposlenja u ovoj zemlji, mnogi se odlučuju za učenje holandskog jezika, čije je poznavanje bitan uslov prilikom prijave na fakultete ili posao.

Holandija ima zanimljivu istoriju i kulturu, jezik je sam po sebi specifičan, te je ova zemlja veoma zanimljiva strancima. Povod za učenje holandskog jezika jesu izuzetne prilike koje ova visokorazvijena zemlja nudi ljudima iz drugih država i može se reći da je pravi izazov savladati ga i govoriti ga tečno. A kako drugačije naučiti jezik nego u okviru kursa. Zato je kurs holandskog jezika mesto na kojem ćete naučiti sve što vam je potrebno kako biste kročili u ovu državu.

Pohađanjem kursa holandskog jezika savladaćete vokabular, gramatiku i konverzaciju na određenom nivou. Na kurs se možete pijaviti kao potpuni početnik ili sa predznanjem, pa će se nivo pohađanja kursa uskladiti sa tim. Koji sve tipovi nastave i vrste kurseva holandskog jezika postoje, objasnićemo u nastavku teksta.

Koji tip nastave možete da odaberete?

Kurs holandskog jezika možete pohađati od kuće ili u učionici, tj. u prostorijama škole, a na vama je da odaberete šta vam više odgovara. U skladu sa tim, nastava može biti:

 1. Tradicionalna – Neki preferiraju tradicionalnu nastavu, jer se osećaju produktivnijim kada imaju direktan kontakt sa predavačem. Fokus je na interakciji sa ostalim članovima, ukoliko je grupna nastava u pitanju, ili na interakciji samo sa predavačem, ako polaznik pohađa individualnu nastavu. Tradicionalni tip nastave se uglavnom održava nakon svakodnevnih poslovnih ili školskih obaveza, ili tokom vikenda.
 2. Online – Online kursevi nude fleksibilnost po pitanju određivanja termina sa predavačem. Zbog toga oni koji imaju previše obaveza biraju ovaj tip nastave. U slučaju izostanka sa časa, svi polaznici imaju mogućnost da odslušaju audio ili video zapis sa predavanja.

Iako i tradicionalna i online nastava nude podjednako kvalitetan nastavni program, polaznici se odlučuju za jedan tip, u skladu sa svojim potrebama. Pored online nastave, na raspolaganju imate kurseve u školama, u kojima se neguje tradicionalni tip nastave. Škole se nalaze u gradovima širom Srbije, kao što su Beograd, Novi Sad, Niš, Pančevo, Kragujevac. Bitno je napomenuti da se prilikom upisa razmatraju dve bitne stvari, a to su:

 1. Nivo znanja – Može biti osnovni, ukoliko polaznik nema nikakva predznanja, ili napredni, ukoliko već poseduje određeno znanje. Nivo se deli na osnovni, srednji ili viši, tj. na A1, A2, B1, B2, C1 i C2.
 2. Intenzitet nastave – Standardni, poluintezivni i intenzivni, u zavisnosti od toga koliko brzo želite da savladate jezik.

Koji god tip nastave da odaberete i koji god nivo kursa holandskog jezika da pohađate, temeljno ćete naučiti pisani i govorni jezik, obogatiti fond reči i savladati gramatiku kroz lekcije koje su veoma kvalitetno osmišljenje.

Pored teorije, kurs se sastoji i iz praktičnog dela, koji podrazumeva razne zadatke, vežbe, kvizove, radionice prilagođene vašem nivou znanja. Uz sve to, imaćete predavače na koje uvek možete da se oslonite.

Vrste kurseva holandskog jezika

Prilikom upisa, neophodno je da odaberete vrstu kursa koji želite da pohađate. Na osnovu nastavnog programa i tipa nastave, kurseve holandskog jezika delimo na:

 • Individualne kurseve – Časovi su samo vama posvećeni, pa imate vremena za sva pitanja i nedoumice. Kada su u pitanju individualni kursevi, praksa je da sami ugovarate termine sa svojim predavačem.
 • Grupne kurseve – Časovi na grupnim kursevima holandskog jezika su interaktivni i podstiču sve članove na interaktivnost i motivišu ih da budu više uključeni, i to kroz organizovanje igara i radionica. Grupe se uglavnom sastoje od 3 do 5 članova.
 • Konverzacijske kurseve – Cilj ovih kurseva je da steknete komunikacijske veštine, ali i sposobnost slušanja i razumevanja sagovornika, najčešće kroz organizovanje debata, diskusija i konverzacije između dve ili više osoba. Na ovaj način ćete u potpunosti savladati jezik za potrebe svakodnevne komunikacije.
 • Specijalizovane kurseve – Ovi kursevi vas specijalizuju za određenu struku kao što su ekonomska struka, elektrotehnička struka, ugostiteljstvo, mašinska struka, auto-struka. Podrazumevaju učenje stručnih izraza i fraza.
 • Poslovne kurseve – Na poslovnim kursevima holandskog jezika usavršavate komunikaciju u različitim poslovnim situacijama, recimo na sastancima, prilikom držanja predavanja ili prezentacija, u pisanoj komunikaciji putem mejla. Znanje i veštine koje ćete steći na poslovnim kursevima unaprediće vas u profesionalnom smislu ili ćete se još više usavršiti u svojoj profesionalnoj karijeri.

Šta sve možete naučiti na kursu holandskog jezika? Na kursu holandskog jezika imaćete priliku da:

 • naučite tehnike govora, slušanja, čitanja i pisanja;
 • budete uključeni u sve aktivnosti na času;
 • budete u interakciji sa drugim članovima i profesorom;
 • obogatite vokabular i naučite gramatiku;
 • steknete komunikacijske veštine;
 • steknete sigurnost i samopouzdanje u komunikaciji;
 • radite sa iskusnim predavačima;
 • naučite dosta o Holandiji.

Obezbedite svoj sertifikat na vreme!  Nakon završetka kursa, dobijate sertifikat koji vas može kvalifikovati za određeni posao ili za studije u Holandiji. Sertifikatom se zvanično potvrđuje znanje koje ste stekli prilikom pohađanja kursa.

Sertifikati vam omogućuju da započnete svoju profesionalnu karijeru time što vam ovakva potvrda otvora vrata mnogih holandskih kompanija.

Najbitnije je da izaberete kurs u skladu sa svojim potrebama, a po završetku dobijate sertifikat koji poseduje kredibilitet. Zato se prijavite za kurs holandskog jezika i obezbedite svoj sertifikat na vreme.

Pretraga kurseva

Prilagodite pretragu

Pronašli smo za Vas:

Pogledajte online kurseve
Prikazani su rezultati 1 - 1 od ukupno 1