Italijanski jezik - konverzacijski

Volite italijanski i želite da propričate na ovom jeziku? Konverzacijski kursevi će vam omogućiti da se sporazumete sa govornicima italijanskog jezika na profesionalnom nivou. 

Bitan segment u učenju jezika, pored gramatike, pisanja i učenja vokabulara, jeste konverzacija. Ona se konstantno vežba, i to kroz svakodnevnu komunikaciju na razne teme. S obzirom na to da je usmena komunikacija neophodna za svakodnevno sporazumevanje, konverzacijski kursevi italijanskog jezika su upravo osmišljeni s tim ciljem, te imaju poseban nastavni plan i program.

Ukoliko treba da usavršite jezik na konverzacijskom nivou zbog posla, škole ili odlaska u Italiju, konverzacijski kursevi jezika su pravo rešenje. Na koje načine unaprediti konverzaciju, kako izgledaju časovi i koji tipovi nastave postoje, saznaćete u nastavku teksta.

Zbog čega su važni i koja je njihova svrha?

Kursevi konverzacijskog italijanskog jezika avam omogućavaju usavršavanje komunikacijskih veština, ali i prezentacijskih veština, uz oslobađanje od jezičkih barijera tako da lagodno možete komunicirati sa govornicima italijanskog jezika. Takođe, cilj ovih kurseva je oslobađanje od treme i sticanje sposobnosti da se u potpunosti opustite prilikom usmene komunikacije, steknete samopouzdanje i tečno govorite.

Časovi su osmišljeni tako da kroz vežbe poboljšavate sposobnost komunikacije na italijanskom, kako u svakodnevnim i neformalnim situacijama tako i u onim poslovnim i formalnim situacijama.

Kroz zanimljive diskusije koje će predavači sprovoditi na časovima, učićete i o kulturi ove zemlje, ljudima, običajima, navikama i aktuelnim dešavanjima. Na ovaj način, kroz aktivno učestvovanje, oslobodićete se bilo koje vrste neprijatnosti u komunikaciji. 

Časovi su usmereni na konverzaciju, pa je interakcija sa predavačem i ostalim članovima grupe izuzetno važna. Ukoliko imate ista ili slična interesovanja, možete pokrenuti diskusije na teme koje svima odgovaraju. Cilj je da razumete svoje sagovornike, da ih aktivno slušate, i, što je najbitnije, da tečno propričate na italijanskom jeziku.

Konverzacijski kursevi italijanskog jezika su namenjeni onima koji žele da:

 • usavrše konverzaciju na italijanskom jeziku;
 • obnove znanje jezika;
 • nauče italijanski jezik zbog posla ili obrazovanja;
 • nauče jezik zbog odlaska u inostranstvo;
 • im učenje italijanskog bude hobi.

Kursevi su osmišljeni tako da vas podstaknu i omoguće vam da kroz korisne vežbe efikasnije savladate jezik, pa čak i ako vaše znanje nije na zavidnom nivou. A ako već imate napredno znanje i želite da se usavršite, u svoje izražavanje ćete uneti dosta novih reči, kompleksnijih rečeničnih konstrukcija i fraza.

Beneficije pohađanja konverzacijskih kurseva italijanskog jezika

Ovo su glavne beneficije pohađanja kursa:

 • sticanje konverzacijskih veština;
 • naprednije poznavanje vokabulara i gramatike;
 • sticanje samopouzdanja u komunikaciji;
 • razbijanje jezičkih barijera i blokada u govoru;
 • praktične vežbe na realnim primerima.

Po završetku kursa ćete steći sve veštine koje će vam pomoći da zablistate u komunikaciji.

Tip nastave po vašem izboru

Bilo da preferirate učenje od kuće ili u školi, i u slučaju konverzacijskih kurseva italijanskog jezika imaćete priliku da odaberete dva osnovna vida nastave:

 1. Tradicionalna nastava – Ovaj tip nastave se održava u školi sa predavačem i drugim polaznicima kursa. Tipične karakteristike tradicionalne nastave su tačno utvrđeni termini sa predavačem koji se organizuju u prostorijama škole i posvećenost predavača, koja podrazumeva dostupnost za sva pitanja i nedoumice. Kroz zajedničke vežbe postajete produktivniji i aktivniji u samom procesu učenja. Časovi se obično održavaju nakon poslovnih i školskih aktivnosti i vikendom.
 2. Online nastava – Ova nastava je dobar izbor ako volite da učite od kuće, nemate mnogo vremena na raspolaganju, jer zbog poslovnih obaveza niste u mogućnosti da fizički prisustvujete časovima. U slučaju online nastave imate slobodu izbora termina časova, koje ugovarate sa predavačem. Svaki izostanak sa časa se može nadoknaditi odgledanim audio ili video zapisom sa predavanja. 

Takođe, moći ćete da odaberete standardne, poluintenzivne i intenzivne kurseve, što zavisi od toga s kojim ciljem učite italijanski jezik i kojim tempom želite da ga savladate. Obuka se može sastojati iz teorijskog i praktičnog dela, u zavisnosti od određenog nastavnog plana i programa. Praktični deo na ovom kursu je najvažniji, jer kroz interaktivne vežbe sa drugim polaznicima najbrže i najefikasnije stičete znanje i usavršavate veštine kroz konverzaciju.

Ako želite da pohađate obuku jedan na jedan, onda možete odabrati individualnu nastavu, a ako više volite učenje i rad u grupi, onda je grupna nastava najbolji izbor za vas. 

Da biste pohađali konverzacijske kurseve ovog jezika, morate imati bar neko predznanje. Potrebno je poznavanje osnova jezika u smislu vokabulara i gramatike, na osnovu kojih možete da pređete na sledeću fazu savladavanja jezika – konverzaciju.

Prijavite se!

Unapredite komunikacijske veštine odabirom konverzacijskog kursa italijanskog jezika, koji se održavaju online ili u prostorijama škole. Po završetku kursa, imaćete sposobnost aktivnog slušanja, razumevanja i tečnog pričanja, i u potpunosti ćete ovladati italijanskim jezikom na konverzacijskom nivou.

Ako vam je cilj da tečno govorite italijanski zbog posla, obrazovanja ili želite da vam učenje bude hobi, kursevi su najbolja opcija da steknete znanje i veštine na profesionalnom nivou. Na kraju, kao potvrdu vašeg znanja dobijate sertifikat za određeni nivo znanja jezika. Prijavite se na kurs i propričajte na italijanskom!

 

Pretraga kurseva

Prilagodite pretragu

Pronašli smo za Vas:

Pogledajte online kurseve
Prikazani su rezultati 1 - 1 od ukupno 1