Škole stranih jezika na Novom Beogradu

Škola stranih jezika je idealna prilika da brzo i efikasno naučite jezik i steknete priznati sertifikat. Ovde ćete naići na punu pažnju predavača, radićete u manjoj grupi ili imati čak individualne časove, pa je vaš brz napredak zagarantovan.

Škole stranih jezika na Novom Beogradu omogućuju širok izbor kurseva i u zavisnosti od svojih potreba, moći ćete da izaberete kurs po svojoj meri. Kojih sve kurseva ima u ponudi saznaćete u ovom tekstu.

Koje strane jezike možete da naučite?

Ukoliko želite da naučite nov jezik ili samo treba da se usavršavate, imaćete priliku da to i ostvarite, a u ponudi imate neke od najzastupljenijih jezika u svetu, među kojima su:

Koji nivoi i vrste kurseva postoje?

Ako ste početnik i tek treba da krenete da učite novi jezik, potrebno je samo da se prijavite za željeni kurs, a ako želite da pohađate novi nivo kursa određenog jezika, škole stranih jezika na Novom Beogradu organzuju testove za procenjivanje vašeg znanja.

Svi kursevi su podeljeni po sledećim nivoima:

A1 - početni nivo;

A2 - elementarni nivo razumevanja jezika;

B1 - srednji nivo, samostalnost u konverzaciji;

B2 - srednji nivo dovoljan za upis na studije;

C1 - akademski nivo;

C2 - najnapredniji nivo;

U zavisnosti od trajanja kursa i dinamike rada, mogu se podeliti na standardne, poluintenzivne i intenzivne, a za koji ćete se tačno opredeliti zavisi od vaših potreba.

O tome koliko ćete termina u toku meseca imati, možete se dogovoriti sa profesorima ili vlasnikom škole.

Tipovi nastave dosta utiču na to kako će časovi izgledati, a oni se pre svega odnose na nastavni plan i program, da li učite strani jezik u grupi ili imate individualne časove, ako vam je jezik neophodan samo na konverzacijskom nivou ili želite da pohađate specijalizovane kurseve.

Shodno tome, kurseve jezika možemo podeliti na:

  • individualne kurseve - Idealna prilika da brzo savladate jezik je da imate individualne časove na kojima se profesor detaljno može posvetiti samo vašem napretku. Potrebno je da ugovorite termine sa profesorom tako da i vama i njemu odgovaraju jer vreme nije definisano u ovom slučaju.
  • grupne kurseve - Grupni časovi se organizuju za par učenika, tako da su u većini slučajeva interaktivni jer možete lakše da vežbate, igrate igre i vodite dijaloge na stranom jeziku. Termini časova su tačno utvrđeni i uglavnom se održavaju 2-3 puta nedeljno.
  • poslovne kurseve - Ako vaš posao zahteva komunikaciju na stranom jeziku ili poslovne sastanke sa stranim klijentima, naučićete adekvatne stručne termine. Znaćete tačno kako voditi razgovor prilikom usmene i pismene komunikacije, pregovaranja sa poslovnim partnerima, držanja prezentacija na stranom jeziku. 
  • konverzacijske kurseve - Savladaćete komunikacijske veštine i tečnost govora, i to aktivnim slušanjem sagovornika i potpunim razumevanjem onoga što govori. Napredni nivo konverzacije se stiče vremenom, i to konstantnom komunikacijom sa drugim učenicima i profesorom.
  • specijalizovane kurseve - Učenje stranog jezika u ovom slučaju je neophodno ukoliko vaš posao zahteva poznavanje stručnih fraza karakteristične za određenu struku. Na primer, za svako zanimanje mogu postojati specifični stručni termini, zato su osmišljeni specijalizovani kursevi iz oblasti IT-a, prava, inženjerstva, ugostiteljstva, medicine.

Priznati sertifikati nadohvat ruke

U školama stranih jezika na Novom Beogradu se na kraju svakog kursa se dobija sertifikat za pređeni nivo. U zavisnosti od jezika koji ste učili, postoje različiti sertifikati. Najpoznitiji su TOEFL i  IELTS za engleski, DELE za španski, DELF/DALF za francuski, Goethe sertifikat za nemački, CELI i CILS za italijanski.

Prijavite se na željeni kurs i steknite sertifikat na vreme.

 

Organizatori

Škola stranih jezika Smiley
Centar za strane jezike Linguista
Škola stranih jezika Hellas
LnG Education, škola stranih jezika
Alfabeto - Škola stranih jezika