Kursevi u Beogradu

Da li želite da naučite nove veštine? Zanimaju vas strani jezici? Imate plan kako da se prekvalifikujete i započnete novu karijeru? Sve to nude kursevi u Beogradu, jer prestonica Srbije nudi brojne opcije za usavršavanje. 

Velik izbor kurseva je uvek dobra stvar, ali je proces pronalaženja najboljih za mnoge dugotrajan i kompleksan proces. Nije dovoljno samo da znate koji kurs želite da pohađate. Potrebno je pronaći adekvatnu školu koja nudi uslove koji vam najviše odgovaraju. Definišite šta želite davanjem odgovora na nekoliko ključnih pitanja:

 • Šta želite da naučite?
 • Kako ćete upotrebiti stečeno znanje?
 • Koliko vremena možete da odvojite za učenje?
 • Da li želite da pohađate individualnu ili grupnu nastavu?
 • Da li vam je potreban međunarodno priznat sertifikat iz željene oblasti?

Sve su ovo pitanja na koja ćete dobiti detaljan odgovor u ovom tekstu, jer od njih zavisi da li će vam kursevi u Beogradu zaista pomoći. Prvi korak je svakako odabir željene oblasti usavršavanja. 

Kursevi u Beogradu nude velik izbor znanja i veština

Kada posetite bilo koji kvalitetniji sajt sa kursevima, pred vama će se pojaviti velik broj kategorija koje nude znanja iz najrazličitijih oblasti. To je trenutak kada treba da date odgovor na pitanje šta želite da naučite. Odgovor zavisi od toga da li imate ideju za neki hobi ili ste zainteresovani za stručno usavršavanje. 

Velik broj ljudi jednostavno želi da obogati svoj život učeći kako da postane bloger ili glumac amater. Pohađanjem nastave ne samo da ćete naučiti nove stvari već ćete upoznati i ljude sličnih interesovanja. Na taj način kursevi u Beogradu postaju i mesto učenja, ali i mesto zabave i druženja. 

Kursevi su takođe odlična prilika da za relativno kratko vreme naučite nove veštine koje višestruko mogu da vam pomognu u životu. To mogu biti komplementarne veštine ili potpuno nova znanja za promenu profesije. U skladu sa tim, na raspolaganju su vam:

Odabir željene oblasti je tek početak. Uz malo truda, kursevi u Beogradu će vam pomoći da postanete programer, web dizajner, revizor ili da jednostavno nova znanja iskoristite i postanete još uspešniji u svom poslu ukoliko ste, na primer, freelancer. Sada kada znate šta želite da naučite, potrebno je da pronađete ustanovu koja će ponuditi najbolje uslove rada. 

Odaberite obuku koja nudi najbolji model nastave

Kako kursevi u Beogradu nude širok izbor načina predavanja, odaberite nastavu dajući odgovore na sledeća pitanja:

 1. Gde se održavaju predavanja?

Putovanje s jednog na drugi kraj grada može da oduzme mnogo vremena, pa je lokacija škole često jedan od najvažnijih faktora. Zato svoju potragu svakako treba da započnete rešavanjem dileme da li ste za online kurseve ili pohađanje nastave u prostorijama škole. Srećom, mnogi kursevi u Beogradu organizovani su tako da nude obe opcije, kad god je to moguće (za pojedine kurseve je neophodna praktična obuka). 

 1. Koliko traje kurs?

Često se ista oblast obrađuje na potpuno drugačiji način, pa ćete se tako susresti sa programima koji traju nekoliko dana, ali i godinu dana. Razlika je naročito izražena kod kurseva stranih jezika, gde je moguće za relativno kratko vreme, kroz ubrzanu obuku, steći neophodna znanja. Ipak, jasno je da se za najtemeljnije znanje nude programi u trajanju od 12 meseci.

 1. Kako se održava nastava?

Ukoliko studirate, radite ili imate neodložne obaveze tokom dana, značiće vam informacija o vremenu i načinu održavanja časova (blok-nastava vikendom, svakodnevno uveče, prepodnevni termin itd.). Ukoliko vam nijedan termin ne odgovara, postoji rešenje. Pojedine obrazovne ustanove omogućavaju pohađanje nastave online, gde vi možete da birate vreme kada ćete pratiti predavanja i pristupiti gradivu (asinhrono učenje).

 1. Ko drži predavanja?

Izuzetno je važno da vam odgovara način predavanja. Iskusan predavač ume da dopre do polaznika i pomogne im da mnogo brže i lakše nauče nove stvari. Zato iskoristite mogućnost besplatnog časa, koji omogućavaju mnoge edukativne institucije, i upoznajte se detaljnije sa metodama nastave i samim predavačem.

 1. Koliko košta kurs?

Cena je za mnoge presudan faktor. Dobra ideja je i da se raspitate u školama oko eventualnih popusta. Mnoge ustanove daju sezonske popuste, koje svakako treba iskoristiti (npr. Black Friday, Nova godina, početak školske godine itd.).

Pronađite najbolje kurseve na jednom mestu

Potraga za kvalitetnom obukom može da bude iscrpljujuća ako ne znate gde da tražite. Srećom, postoji vrlo lak način da iz fotelje pronađete ono što vam treba. Naime, najbolji kursevi u Beogradu nalaze se na portalu Kursevi.com, gde su podeljeni po kategorijama kako biste lako pronašli ono što želite. Možete izabrati:

 • poslovne veštine;
 • kurseve jezika;
 • kurseve računara;
 • zanate i prekvalifikacije;
 • hobi kurseve.

U tom slučaju je potrebno samo da odaberete željenu oblast u meniju i neki od ponuđenih kurseva. Počnite već danas sa najboljom obukom i stručnim usavršavanjem koje vam može unaprediti karijeru i kvalitet života.

Organizatori

Zanatsko obrazovni centar ADŽIJA
ITAcademy
BusinessAcademy
Centar za strane jezike Linguista
Škola stranih jezika Hellas
InternetAcademy
Privredna komora Srbije
MNG Centar
Institut za moderno obrazovanje
Informacione tehnologije Obuka i Praksa d.o.o.
LnG Education, škola stranih jezika
EuroSchool
Alfabeto - Škola stranih jezika
Obrazovni centar Esperanto
Moja obuka d.o.o.
CET - Computer Equipment & Trade
Language Workshop centar
Coders lab
Cosmetic Studio Derma Life
Institut MAIN POINT - edukacija za javni nastup
Institut za računovodstvo i reviziju d.o.o.
Beauty Glamour
JP Službeni glasnik