Copywriter and Content Creator

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Cara Dušana 34, Zemun, prikaži na mapi
Datum početka kursa:
01.07.2024.
Trajanje kursa:
6 meseci
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Online - putem interneta, Zemun

CENA: od 899 eur

Opis kursa

Copywriter and Content Creator – osmislite sadržaj najboljih reklama

Kompanije koje objavljuju 16 blog postova mesečno privlače skoro 4 puta više poseta nego one koje to čine jednom nedeljno. Prepoznajući važnost povezivanja sa klijentima putem pisane reči, kompanije ulažu i do 28% budžeta u content marketing. Uz sve veći broj internet interakcija, novih sajtova i neophodnu kompetitivnost starih, zahtev za copywriterima i kreatorima sadržaja munjevito raste.

Zbog nedostatka kvalitetnog usmerenja onih koji poseduju talenat za izražavanje kroz pisanu reč, kao i znanja koja će omogućiti onima koji se već bave pisanjem, BA Professional je osmislio program Copywriter and Content Creator.

Na ovom programu naučićete da iskoristite tekst u službi marketinga, oglašavanja i kreiranja informativnog materijala, te steći priliku da radite na predstavljanju kompanija, osmišljavanju reklama, sadržaja na sajtu, u katalozima, i tako u doba IT ekspanzije iskoristiti tradicionalniji književni talenat kao profitabilnu veštinu.

Šta ćete naučiti?

Ovladajte tehnikama kreativnog pisanja. Copywriter ističe prednosti i kvalitete određenog proizvoda ili usluge, te naglašava najbolje osobine brenda koji predstavlja. Od privlačnosti sadržaja zavisi i broj klijenata koje će zainteresovati, što u krajnjoj instanci utiče na profit koji kompanija ostvaruje. Da biste iskoristili pisano izražavanje kao alatku za unapređenje poslovanja brenda za koji pišete, na BA Professional upoznaćete različite tehnike pisanja u marketingu i naučiti kako da kreirate efektne poruke za različite kanale komunikacije.

Uskladite stil pisanja sa ciljanim tržištem. Profesionalni copywriter pre pisanja reklamnih poruka i korporativnih tekstova mora da poznaje tržište kome predstavlja proizvod. Od publike za koju piše zavisiće i ton kojim joj se obraća, zbog čega copywriter prilagođava svoju prezentaciju karakteristikama cilja same kampanje, kanalima kojima se poruka prenosi, bilo da je to online tekst, fotografija, TV ili radio reklama. Usvojite veštine korporativne, interkulturalne, online ili offline komunikacije učeći na realnim projektima na BA Professional i naučite kako da na najprikladniji način ostavite utisak na konzumente sadržaja koji stvarate.

Naučite kako da vaš tekst podstakne na akciju. Svrha copywritinga jeste da kroz slanje uverljivih promotivnih poruka i kreativno prezentovanog proizvoda ili usluge podstakne primaoca poruke na željenu akciju. Ono zbog čega je copywriter toliko važan danas i od čega zavisi njegova karijera jeste upravo sposobnost da ubedi posmatrača da reaguje, a upravo zbog toga predavači na BA Professional preneće vam pravila iz marketinga i psihologije koja vam u tu svrhu mogu poslužiti.

Kako da postanete uspešni?

Pišite jasno i upečatljivo.  Copywriting je suštinsko sažimanje benefita koji neko može steći ukoliko kupi određeni proizvod ili iskoristi uslugu koju promovišete. Da bi čitalac, slušalac ili gledalac mogao da razume zbog čega je važno da postupi onako kako sugerišete, trebalo bi da pišete jasno, govornim jezikom, kao i da odredite optimalnu dužinu sadržaja kako biste pružili neophodne informacije, a izbegli zamor kod publike zbog preobimnosti. Upravo sažeto i konkretno učićete na BA Professional i tako se opremiti veštinama koje ima uspešan copywriter.

Razvijte stil koji sigurno donosi rezultate.  Upoznajući tehnike kreativnog pisanja tokom programa Copywriter and Content Creator, specifičnosti različitih medija poput digatalnih platformi, radio i TV reklama ili plakata, flajera i drugog promotivnog materijala moći ćete da izaberete način kreiranja sadržaja koji će sigurno doneti pozitivne povratne informacije. Da biste se izveštili u prepoznavanju efikasnog pisanja u skladu sa potrebama klijenta, medijuma i publike za samo 6 meseci, na BA Professional ćete kroz praktične primere, uz asistenciju iskusnih predavača, usvojiti veštine zahvaljujući kojima ćete moći da se ostvarite kao profesionalni copywriter.

Zarađujte sa bilo kog mesta

Ono što najviše privlači copywritere jeste fleksibilno radno vreme, kao i mesto rada. Copywriteri nisu striktno zaposleni u jednoj kompaniji, već mogu raditi i freelance za potrebe projekata i poslodavaca širom sveta.

To praktično znači da možete da zarađujete gde god da se nalazite, kao i da radite za poslodavce iz bilo kog dela sveta, te tako diktirate visinu prihoda koji ostvarujete.

Ako ste komunikativni i inovativni, a tastatura vam je kao produžena ruka, kreativno pisanje je sjajan način da se izrazite i kroz interesantan posao radite na danas najisplativijem spisateljskom poslu. Izaberite kapacitet posla, opredelite se za rad od kuće ili iz kancelarije i kreirajte snažne poruke koje dopiru do svih.

Šta ćete moći da radite?

Kada završite program Copywritter and Content Creator, stičete zvanje Copywritting and Content Creation Professional.

Pisanje možda deluje kao zanimanje koje nema mnogo varijacija, ali copywriteri se i te kako bave raznovrsnim poslom. U zavisnosti od projekta, možete biti angažovani da pišete za različite branše, dok neki copywriteri biraju da se usavrše u određenim oblastima poslovanja.

Bilo da posedujete istraživački duh i jedva čekate da vas iznenadi naredni zadatak, ili želite da budete dosledni jednoj branši, kao copywriter i tvorac kreativnog sadržaja možete raditi u:

  • advertising agencijama
  • marketing sektoru različitih ustanova i kompanija
  • TV i radio industriji
  • medijskim i izdavačkim kućama
  • freelance svetu
  • digitalnim medijskim kućama
  • kreativnom timu raznovrsnih organizacija

Ono što vas kao copywritera sigurno čeka jeste mnoštvo zanimljivih informacija, interesantnih saradnji, brainstorminga, kao i zarada koja spada u još jedan u nizu motivacionih faktora.

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com