Menadžment prometa nepokretnosti

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Cara Dušana 34, Zemun, prikaži na mapi
Datum početka kursa:
01.07.2024.
Trajanje kursa:
620 časova
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Online - putem interneta, Zemun

CENA: od 1749 eur | Moguće je plaćanje na rate.

Opis kursa

Menadžment prometa nepokretnosti – da visina vaše zarade zavisi isključivo od vas

 

menadzmentprometanepokretnosti.pngU najbogatije i najuspešnije ljude na svetu spadaju upravo biznismeni koji su izgradili svoje imperije na nekretninama, bilo da su ulagali u izgradnju ili se bavili prometom. Donald Tramp je svakako najpoznatiji među njima, mada su na toj listi i mnoga manje poznata, ali isto toliko značajna imena. Zajedničko svima njima jeste to da odlično poznaju sve aspekte investiranja i prometa nepokretnosti. I da su svesni da su nekretnine uvek unosan posao.

Dakle, ukoliko želite da budete jedan od njih, da poslujete u rangu sa najboljima, neophodno je da imate sveobuhvatna stručna znanja iz menadžmenta, posredovanja i investicija u oblasti nepokretnosti.

Da li znate da se pametno ulaganje u nekretnine investitoru vrati čak trostruko? Da li ste svesni da je, na kojem god tržištu da poslujete, vaš procenat od prodaje nekretnine uvek u visini od po nekoliko prosečnih plata? A da će, ukoliko se otisnete u relativno mladu, ali izuzetno cenjenu granu real estate menadžmenta, vaša zarada imati četiri ili više cifara, izraženo u dolarima?

Ukoliko sebe vidite u nekoj od oblasti, kao što su:

 • posredovanje u prometu nepokretnosti,
 • menadžment u oblasti prometa nepokretnosti,
 • investiranje i izgradnja nepokretnosti,
 • real estate ili property management,
 • ili u bilo kojoj oblasti bliskoj prometu nekretninama,

program Menadžment prometa nepokretnosti na BusinessAcademy je pravi izbor za vas.

Ovaj program omogućava vam da steknete stručna teorijska i praktična znanja iz oblasti menadžmenta, prava, finansija, prostornog planiranja i izgradnje u kontekstu savremenog tržišta nepokretnosti.

 

Koje veštine ćete savladati na odseku Menadžment prometa nepokretnosti?

Polaznik će na odseku Menadžment prometa nepokretnosti biti osposobljen da upravlja svim fazama i procesima u prometu nepokretnosti. Upoznaće se sa pravnim i finansijsko-poreskim aspektom poslovanja, a naučiće i da primenjuje analitičke metode i tehnike u proceni i vrednovanju svake konkretne nepokretnosti.

Nastavni plan i program na ovom odseku osmišljen je tako da pruži osnovna znanja iz menadžmenta, marketinga, prodaje, odnosa s javnošću, menadžmenta ljudskih resursa, menadžmenta projekata i ličnih veština neophodnih da se kompetentno uključite u poslovno okruženje bez obzira na delatnost organizacije u kojoj radite.

Drugi deo nastavnog plana i programa predstavlja specijalizaciju iz oblasti prometa nepokretnosti. Samo neke stručne oblasti koje ćete izučavati tokom školovanja na odseku Menadžment prometa nepokretnosti su:

 • specifičnosti menadžmenta u prometu nepokretnosti,
 • marketing nepokretnosti,
 • prodaja u prometu nepokretnosti,
 • promet nepokretnosti i obligacioni odnosi,
 • katastar nepokretnosti,
 • izgradnja objekta,
 • arhitektonsko vrednovanje objekta,
 • poreski aspekti u prometu nepokretnosti.


Plan i program za ovaj odsek namenjen je osobama koje žele da njihova zarada zavisi isključivo od njihovih sposobnosti.

 

Kako da uspešno poslujete sa nepokretnostima?

Igrajte na sigurno. U poslu u kome se obrću velike sume novca, gde su ugovori milionski, a provizije sa mnogo nula, važno je da tačno znate pravila igre po kojima poslujete. Potrebno je da poznajete pravni okvir u kojem se odvija promet nekretnina u zemlji u kojoj poslujete, pravila koja je neophodno poštovati i načine na koje ih možete primeniti u svoju korist.

S obzirom na to da je poslednjih godina, u cilju potpunijeg uređenja tržišta, došlo do značajnih promena u zakonodavstvu koje reguliše oblast prometa nepokretnostima, važno je da se upoznate sa uslovima pod kojima ćete ubuduće moći da se bavite posredovanjem u prodaji i zakupu nekretnina, ko će to moći da radi i koji su finansijski i poreski aspekti posredovanja; zatim, koje odredbe vas štite ukoliko investirate u nekretnine, koje su osnove prostornog planiranja i izgradnje i kako da ispravno poslujete u ovoj oblasti, kao i kako i koliko je potrebno ulagati u održavanje nekretnina, ukoliko se opredelite za relativno novu granu u ovoj oblasti – property management.

Zahvaljujući timu stručnjaka koji će sa vama raditi na programu Menadžment prometa nepokretnosti, bićete odlično potkovani kada je reč o važećim propisima, čime ćete sebi značajno olakšati posao.

Dobar prodavac je osnova uspeha svake kompanije, a naročito agencije za posredovanje u prometu nekretnina. Postanite traženi menadžer prometa nepokretnosti koji može da pronađe i po optimalnoj ceni obezbedi baš onakav stan ili poslovni prostor kakav klijent želi. Menadžer koji će, sa druge strane, umeti da vrednost objekta svog klijenta uveća i istakne sve njegove prednosti tako da zatvori prodaju ili najam po iznosu koji će kijenta oduševiti, a njemu doneti lep procenat. Budite menadžer koji će moći da zaključi svaki posao koga se prihvati, tako da sve strane budu zadovoljne.

Dobar menadžer nije samo dobar prodavac, već i posrednik, marketinški stručnjak, osoba za odnose s javnošću, esteta i osoba koja ume da proceni vrednost.

Imajte na umu da agencija od prodaje stana dobija u proseku 3% (zavisno od zemlje u kojoj posluje i dogovora sa klijentom), što znači da za prodaju stana po ceni od 100.000 evra čista zarada iznosi 3.000 evra, odnosno više od 8 prosečnih plata u regionu. U svetu dobar menadžer prometa nepokretnosti mesečno u proseku zarađuje oko 6.000 $, kada se odbiju svi mogući troškovi koje ima.

Takođe je važno da znate i da nekretnine uvek znače sigurno ulaganje kome pribegava najveći broj ljudi, i to ne samo onih koji se time bave profesionalno. Takođe, uprkos tome što je kriza snažno pogodila i sektor nekretnina, ovo tržište se najbrže oporavilo. Nekretnine sigurno nikada neće izaći iz mode i uvek će donositi unosnu zaradu svima koji posluju na ovom tržištu.

Shvatite i ovladajte principima funkcionisanja tržišta nepokretnosti. Poslovi posredovanja u prometu i zakupu nepokretnosti su izuzetno složeni. Međutim, kada jednom shvatite mehanizam po kome ova oblast funkcioniše, on samo može da radi za vas i u vašu korist. Zato je važno da istražite i razumete principe na kojima počivaju promet, investicije i upravljanje nepokretnostima.

Zbog toga ćete na ovom odseku na BusinessAcademy naučiti da istinski razumete pojam nepokretnosti, tržište nepokretnosti i najvažnije aktere na tom tržištu. Naučićete kako da procenite vrednost objekta, istaknete je i uvećate, da ga reklamirate i dobijete najbolju moguću ponudu. Osim toga, umećete da investirate u nepokretnosti sa minimalnim rizikom i maksimalnom zaradom. Sve to zahvaljujući specijalističkim znanjima iz oblasti trgovine nekretninama, ali i sveobuhvatnim znanjima iz različitih širih oblasti, kao što su pravo, ekonomija, menadžment, marketing, građevinarstvo, poslovna etika i dr. Samo opremljeni svim ovim veštinama možete ući u krug takozvanih velikih igrača.

 

Gde ćete moći da radite?

Školovanjem na odseku Menadžment prometa nepokretnosti savladaćete praktične veštine koja ćete moći da primenite u širokom spektru poslova, kao na primer:

 • u real estate kompanijama,
 • u agencijama za posredovanje u prometu nepokretnosti,
 • u konsalting agencijama koje se bave investiocionim savetovanjem,
 • i u drugim organizacijama koja se u okviru svog poslovanja bave prometom nepokretnosti.

Po završetku programa bićete potpuno opremljeni svim potrebnim znanjima i veštinama kako biste uspešno posredovali u prometu nepokretnosti, upravljali timom ljudi i organizacijama koji posluju sa nekretninama, investirali u ovoj sferi ili se bavili property menadžmentom. I da postižete rezultate u tom poslu. Da ostvarujete odlične profite i zarađujete pozamašne provizije. Ukratko, da budete rame uz rame sa najboljima.

 

Bonus paket veština za vašu savršenu karijeru - Personal Development program

U okviru školovanja na programu Strategijski i operativni menadžment, osim stručnih znanja, dobićete i poseban paket veština koje će vam koristiti u svakom poslu i najznačajnije su za uspeh u karijeri, Personal Development Program (PDP). Između ostalog, u njih spadaju motivacija, timski rad, analitičnost, komunikativnost, sampouzdanje, fokus, koncentracija, selekcija prioriteta i druge. To su takozvane transverzalne ili dodatne veštine. 

Kako bismo vam pomogli da ostvarite uspeh u poslu i karijeru o kakvoj sanjate, pokrenuli smo Personal Development Program (PDP). Tokom programa usvojićete upravo ove dodatne, prenosive veštine i to kroz praktičan rad, putem kratkih edukativnih radionica. Možete ga pohađati tradicionalno ili online. Tokom ovog programa radićete sa najvećim stručnjacima za razvoj karijere i najuspešnijim privrednicima, na razvoju i unapređenju veština koje će vam doneti konkurentsku prednost na tržištu rada. 

Program predstavlja odličan način da nadogradite znanja i veštine koje ste stekli tokom školovanja i omogućava vam da zauzmete superiornu poziciju na tržištu. 

U okviru Personal Development Programa, između ostalog, dobijate višemesečnu praktičnu obuku gde ćete razviti transverzalne veštine koje će vas izdvojiti na tržištu rada, paket radionica iz različitih oblasti ličnog i profesionalnog razvoja, lični profil na osnovu testa ličnosti i testa sposobnosti, mentorski rad sa predavačima i konsultantima, plan razvoja karijere, zvanično uverenje o završenom programu i stečenim veštinama, preporuku mentora i 12 meseci konsultantske podrške u razvoju karijere. 
 

Šta dalje?

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com