Prodaja i menadžment prodaje

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Cara Dušana 34, Zemun, prikaži na mapi
Datum početka kursa:
01.08.2024.
Trajanje kursa:
611 časova
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Zemun

CENA: od 1804 eur | Moguće je plaćanje na rate.

Opis kursa

Za osobu koja želi 100% kontrole
nad visinom svoje zarade

Prodaja i menadžment prodaje


prodajaimenadzmentprodaje.pngŠkolovanjem na odseku Prodaja i menadžment prodaje savladaćete veštine i znanja za direktno donošenje novca preduzeću u kom radite.

Ako ste osoba koja ne želi da vodi sopstveni biznis, ali želite nezavisnost i punu kontrolu nad zaradom koju ostvarujete, ovaj odsek na BusinessAcademy je za Vas.

U poslu, ništa se ne dešava dok se ne desi prodaja. Kada su analizirane veštine najbogatijih poslovnih muškaraca i žena kao što su Lawrence Ellison iz Oracle-a, Ingvar Kamprad iz Ikea-e ili Carly Fiorina iz Hewlett Packarda, utvrđeno je da svako od njih ima izuzetnu sposobnost predstavljanja, ubeđivanja, zaključivanja velikih poslova.

U poznatom domaćem privatnom preduzeću, najbolji prodavac mesečno donosi između 40 i 50 hiljada evra prometa. I zarađuje odličan procenat od te sume. Njegova plata je 12 puta veća od proseka u preduzeću.

To nije čudno. Brojna statistička istraživanja sprovedena u Americi  otkrivaju da među milionerima koji su sami kreirali svoje bogatstvo, najviše je onih koji su ili osnovali sopstveni biznis ili se bave prodajom.


Koje veštine i znanja ćete savladati na odseku Prodaja i menadžment prodaje?

Školovanjem na odseku Prodaja i menadžment prodaje savladaćete napredna taktička znanja potrebna za prodaju proizvoda i servisa, naučićete kako da primenite metode za regrutaciju i rukovođenje prodajnim timovima, kako da razvijete profitabilan prodajni proces skrojen za preduzeće u kome radite, razvijete kompenzacione planove i kreirate programe za redovno usavršavanje prodavaca.

Drugim rečima, dobićete praktične alate da sami ili zajedno sa timom omogućite značajan skok u prodaji preduzeću u kom ćete ih primeniti. I to, na sistematski način.

Grupe veština i znanja koje ćete steći školovanjem na ovom odseku su:

  • Napredne prodajne veštine i znanja
  • Planiranje, organizacija i vođenje prodaje
  • Planiranje, menadžment i organizacija ljudi
  • Vođenje odnosa sa klijentima
  • Razvoj proizvoda i ponuda
  • Finansije i finansijski controlling
  • Lične veštine pregovaranja, pravilnog donošenja odluka u poslovnom okruženju, liderstvo
  • Marketing veštine i znanja
  • Menadžerske poslovne veštine
  • Vođenje projekata


planiprogram.gifKao što vidite, plan i program za odsek Prodaja i menadžment prodaje sadrži stručne finansijske predmete, kao i predmete vezane za marketing i vođenje projekata.

Zašto je potrebno da savladate finansije, marketing i vođenje projekata?

Na BusinessAcademy ćete ovladati naprednim prodajnim taktikama. Ali, nije dovoljno primenjivati tehnike za stvaranje prisnosti sa kupcima. Otkrivati njihove kriterijume za kupovinu sistemima pitanja. Predstavljati proizvode ili servise metodama koje angažuju i motivišu. Koristiti pravilne sisteme skripti za zaključivanje poslova.

Zato ćete školovanjem na ovom odseku izučavati i oblasti koje su neophodne za stvaranje kompletnog menadžera prodaje.

Finansije. Savladaćete finansijske metode za razumevanje i određivanje potreba za finansiranjem prodajnih akcija. Za sve što se troši novac u Vašem sektoru, znaćete kako da za preduzeće obezbedite najveći povraćaj novca. Znaćete kako da primenite kvantitativne metode za analizu ulaganja, troškova i povraćaja na investiciju u okviru sektora prodaje.

Marketing. Najbolje plaćeni prodavci su visoko stručni u marketingu. Zato ćete naučiti kako da primenjujete alate za razumevanje kupaca, kako da to znanje povežete sa kreiranjem odgovarajućih ponuda i onda, primenite metode odabira najboljeg načina da prenesete poruku, dobijete pažnju i isporučite realnu vrednost klijentima. Znaćete kako da izvučete maksimalnu korist iz marketinških akcija i profitabilno sinhronizujete saradnju sa kolegama zaduženim za marketing.

Odnosi sa kupcima. Pravilno građenje odnosa sa kupcima Vam omogućava da svoju zaradu ostvarite lakše. Odnosno, preduzeću obezbeđujete promet zahvaljujući poverenju koje ste izgradili sa klijentima. Strategije i tehnike za povećanje vrednosti kupaca su deo marketing znanja koja imaju visok nivo primene u samom procesu prodaje, tako da ćemo ih pažljivo izučavati.

Vođenje projekata. Naučićete kako da digitalnim tehnologijama i otkrićima u vođenju operacija obezbedite sistematsko rukovođenje kompletnim prodajnim procesom. Vođenje projektnog tima zahteva njihovo stalno usavršavanje, tako da ćete znati kako da razvijete i vodite projekat konstantnog treninga prodavaca.

Konačno, steći ćete tehničku ekspertizu potrebnu za profitabilno rukovođenje timom. Naučićete kako da razvijate profitabilne metode za regrutaciju i izbor kvalitetnih prodavaca, kako da jačate njihovu motivaciju, kreirate sistem nagrađivanja, održavate visok nivo produktivnosti.

Rezultat: znaćete da primenite svoju stručnost bez obzira da li proizvode i servise nudite krajnjim potrošačima, poslovnim korisnicima ili distributivnim partnerima.

Gde ćete moći da radite?

Preduzetnici i direktori razumeju činjenicu da je sposobnost prodaje prvi i najvažniji činilac uspeha svakog poslovanja.

Zato, kao vrhunski prodavac i menadžer prodaje posedovaćete sposobnosti zbog kojih će Vas svako preduzeće želeti u svojim redovima.

Bonus paket veština za vašu savršenu karijeru - Personal Development program

U okviru školovanja na programu Prodaja i menadžment prodaje, osim stručnih znanja, dobićete i poseban paket veština koje će vam koristiti u svakom poslu i najznačajnije su za uspeh u karijeri, Personal Development Program (PDP). Između ostalog, u njih spadaju motivacija, timski rad, analitičnost, komunikativnost, sampouzdanje, fokus, koncentracija, selekcija prioriteta i druge. To su takozvane transverzalne ili dodatne veštine.

Kako bismo vam pomogli da ostvarite uspeh u poslu i karijeru o kakvoj sanjate, pokrenuli smo Personal Development Program (PDP). Tokom programa usvojićete upravo ove dodatne, prenosive veštine i to kroz praktičan rad, putem kratkih edukativnih radionica. Možete ga pohađati tradicionalno ili online. Tokom ovog programa radićete sa najvećim stručnjacima za razvoj karijere i najuspešnijim privrednicima, na razvoju i unapređenju veština koje će vam doneti konkurentsku prednost na tržištu rada.

Program predstavlja odličan način da nadogradite znanja i veštine koje ste stekli tokom školovanja i omogućava vam da zauzmete superiornu poziciju na tržištu.

U okviru Personal Development Programa, između ostalog, dobijate višemesečnu praktičnu obuku gde ćete razviti transverzalne veštine koje će vas izdvojiti na tržištu rada, paket radionica iz različitih oblasti ličnog i profesionalnog razvoja, lični profil na osnovu testa ličnosti i testa sposobnosti, mentorski rad sa predavačima i konsultantima, plan razvoja karijere, zvanično uverenje o završenom programu i stečenim veštinama, preporuku mentora i 12 meseci konsultantske podrške u razvoju karijere.

Šta dalje?

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com