Blog

14
okt

Kako će izgledati karijere budućnosti?

Istraživanja pokazuju da će između 30 i 80 sadašnjih zanimanja nestati za 10 do 20 godina, budući da većina kompanija sve više ulaže u automatizaciju. Mnogi smatraju da budućnost uopšte ne pripada sistemu rada od devet do pet, nego rada na više takozvanih part-time poslova.



12
okt

Kako od Facebook-a napraviti magazin?

Zašto da ujutru, uz kafu, otvarate sve portale sa kojih čitate novine, kada sve vesti možete čitati iz svog NewsFeed-a na Facebook-u? Niste znali? Ovo nije novina, ali retko ko koristi ovu veoma korisnu opciju na najvećoj društvenoj mreži.


09
okt

Zamke prokrastinacije: Kako da sebe naterate da obavite posao?

Prosečan čovek svakog radnog dana izgubi u proseku tri sata izbegavajući posao koji bi trebalo da završava, pokazalo je istraživanje stručnjaka iz odeljenja Microsoft Office, koje je objavljeno ove nedelje. Konstantno odlaganje obaveza ima i stručni naziv – prokrastinacija i u doba interneta gotovo da nema čoveka koji ne boluje od ove (izlečive) „bolesti“.


05
okt

Kako sa nervoznim mušterijama?

Predstavljamo vam nekoliko scenarija u kojima se može naći prosečan član tima korisničke podrške.  (Pripremite se - može biti stresno!)


30
sep

Kako da upotrebiš Periscope da nekoga naučiš nešto?

Za one koji ne znaju, Periscope je društvena mreža koja vam dozvoljava da prenosite sliku i zvuk u realnom vremenu. Gledaoci vam mogu postavljati pitanja u pisanom obliku i nagraditi vas srcima ukoliko im se uživo prenos sviđa. Prednosti Periscope-a polako shvataju i medijske kuće koje vrlo često koriste materijal sa ove društvene mreže za svoje potrebe.


28
sep

Zašto programiranje postaje neophodna veština?

Učenje programiranja je važno jer razvija analitičke i sposobnosti rešavanja problema. To je kreativna aktivnost koja vam može pomoći da izrazite apstraktne ideje. S te strane, programiranje vam može biti korisno čak i ako ne nameravate da budete developer. Jednostavno, bolje ćete razumeti računar za kojim svakodnevno radite i uz koji se zabavljate.


23
sep

Zašto više nikog nije briga za tvoju diplomu?

Ako imamo u vidu da retko koji poslodavac u 21. veku sme javno da kaže da ne želi da zapošljava, recimo, osobe tamnije puti, zašto bi bilo društveno prihvatljivo da kaže da ne želi da zapošljava nikog ko nema diplomu? To je svakako opravdano za oblasti koje i prirodno zavise od formalnog obrazovanja, poput medicine i prosvete, ali ne i za turbulentno i nepregledno područje pomalo apstraktnog poslovanja u kom se pravila igre, očekivanja od igrača i sama tehnologija rada menja doslovno iz dana u dan.


21
sep

Učite jezik i dobro se zabavite

Predstavljamo vam neke od potpuno besplatnih, a korisnih alata koji vam mogu olakšati ulazak u klub poliglota (znanje engleskog jezika je neophodno!)


18
sep

Šta ako ste promašili profesiju?

Prekvalifikacija. Velika i strašna reč. Poraz studentskog staža? Paljenje s mukom zarađenog novca uloženog u dosadašnje obrazovanje? Sprava za mučenje mozga koji se taman odvikao od učenja? Šta ako nije ništa od toga?