Blog

07
dec

Kako da ideju (ne) pretočite u izum?

Verovatno ste se barem nekad zapitali zašto baš vi niste smislili nešto tako jednostavno, a interesantno i korisno, kao što je Facebook. Ili aplikacija za vremensku prognozu. Ili brisač za automobil. Kako da ideju (ne) pretočite u izum?



01
dec

Da li postoje dobri profesori?

Nije lako nastavnicima. Od njih se očekuje da mnogo toga važnog u kratkom vremenskom okviru smeste u glavu mladim (i onim ne tako mladim đacima), a da se pritom pobrinu da ono čemu ih nauče zaista i zapamte do kraja života.


19
nov

5 stvari koje morate znati o učenju u 21. veku

Učenje u 21. veku je dinamično i interaktivno. Neke stvari su i više nego očigledne, a za neke će vam se “otvoriti oči” u hodu. Važno je da se učenje u svakoj deceniji (a kamoli veku) veoma razlikuje što zbog inovacija koje svako vreme sa sobom nosi, što zbog razvoja čoveka kao takvog.


09
nov

Sedam stilova učenja: Pronađite idealnu kombinaciju za sebe

Mnogi ljudi ne mogu ni da zamisle da otvore knjigu, a da pored sebe nemaju gomilu raznobojnih markera. Neko šeta po sobi dok naglas ponavlja ono što je pročitao. Neko se oslanja na "izvlačenje" beleški iz pročitanog gradiva i to čini čak i tokom "preslišavanja". Neko može da uči samo u društvu, a nekoga dekoncentriše i zujanje muve.


28
okt

Značaj kreiranja video i audio sadržaja na internetu (VIDEO)

Video i audio sadržaj je uvek bio popularan na internetu. U današnje vreme, kada smo konstanto povezani na internet u svim sferama života i svakodnevno bombardovani ogromnom količinom informacija, sve je veća potreba za kreiranjem sadržaja koji će dopreti do publike. Pored toga, taj sadržaj mora da ima i kvalitet.


28
okt

Nađite posao uz pomoć društvenih mreža (VIDEO)

I vrapcima na grani jasno je da društvene mreže odavno nisu samo za deljenje fotografija sa mora i neobavezno ćaskanje sa prijateljima. One vam mogu biti saveznik u pronalaženju posla, ali samo ako znate kako.


26
okt

Webinar - Od hobija do posla (Kako su uspele Taya leptir mašne)

Aleksandra i Tanja iz Taya leptir mašni bile su gošće na Kursevi.com štandu na Virtualnom sajmu kaijera i znanja. Podelile su sa svima male i velike tajne svog poduhvata da na tržište donesu nove i drugačije letir mašne. Kako je jedna mala ideja postala hobi, a ubrzo i ozbiljan posao pogledajte u ovom Webinaru.


22
okt

Kako povećati produktivnost na poslu

Svakome od nas povremeno dođe „žuta minuta", neki period u kom zapravo radimo mnogo, ali se osećamo neproduktivno i mrzovoljno. Ovo se može dešavati češće nego što većina mislili i to je idealan trenutak za ozbiljno preispitivanje. Možda taj glupav osećaj uzrokuje opšte nezadovoljstvo poslom, možda je u pitanju stres ili privatni problemi, a neretko je i samo stvar loše organizacije. Štagod da je razlog, problem ne treba ignorisati nego se oberučke uhvatiti u koštac sa njim.


19
okt

Zašto je ručni rad važan koliko i mentalni?

Kada ste poslednji put nosili garderobu koju ste sami sašili? Da li ste ikada napravili police, stolicu ili barem varjaču? Uostalom, zašto biste gubili vreme i energiju praveći nešto što lako možete da kupite u prodavnici i to po nižoj ceni od one koju bi imali potrebni alati i materijali?