Blog


06
mar

Šta nas Lego kocke mogu naučiti o učenju?

Zamislite da je pred vama visoka verzija nekog Lego tornja. Ako niste arhitekta, deluje gotovo nemoguće da se svi ti sićušni delići na kraju mogu pretvoriti u prelepu zgradu. Međutim, kada naučite gde koji deo ide (i pritom uživate u svakom koraku) sve postaje mnogo lakše.


29
feb

Učite ili ćete postati suvišni

“Postoji potreba da se usavršavate i to nije konačan proces”, rekao je Stivenson, koji je zaposlenima čak uplatio kurseve i master studije. Ko hoće da uči, biće nagrađen, a ko neće… “Demografija je na našoj strani”, poručio je direktor.


25
feb

Deep Learning: Pokušaj stvaranja ljudskog mozga u telu mašine

Kada su Bila Gejtsa pitali čime bi se bavio, kada bi kojim slučajem sada bio student, on je odgovorio da bi to sigurno bilo “duboko učenje” (Deep Learning). Reč je o oblasti mašinskog učenja koja omogućava preciznija predviđanja i modele na osnovu velikog seta neobeleženih podataka. Ako vam je ova tema “špansko selo”, nije zgoreg da se uputite barem okvirno u ovu oblast, budući da se većina tehnologije od koje praktično zavisi savremeni čovek, oslanja na sve složenije mašinsko učenje.


22
feb

Kako da postanete JavaScript Developer?

Pre nego što se informišete o nekim od koraka koji vam mogu pomoći u učenju, treba da znate da je ključno da imate otvoren um i da ne podležete predrasudama koje ste stekli učeći druge programske jezike. JavaScript vam može pružiti mnogo toga više, ako mu pristupite kao početnik.


17
feb

Del Boj i Džek Ma imaju nešto zajedničko

Siromašni ste jer nemate ambicija. Ambicija je življenje velikih ideala; veličanstven životni cilj koji mora biti dostignut. U ovom svetu postoje stvari koje su neshvatljive, ali ne postoje prepreke koje se ne mogu savladati. Dubina nečije ambicije određuje potencijal njegove budućnosti - Džek Ma


11
feb

Dizajner igara: Strast pretočena u profesiju

Priznajte: razmišljali ste o tome. Možda dok ste igrali neku užasnu igru i u sebi pomislili: “Ja bih ovo uradio/uradila mnogo bolje”. Ili ste možda uživali u odličnoj igri i maštali kako bi divno bilo da ste i vi učestvovali u njenom nastajanju. Gotovo svaki gejmer barem je jednom poželeo da i sam pravi igre.


09
feb

Ko bolje prolazi: specijalisti ili “devojke za sve”?

U životinjskom carstvu svako stvorenje počiva na posebnom mestu na skali od generalista do specijalista. Životinje koje su najbliže specijalističkom polu, poput koale mogu preživeti samo u vrlo ograničenim uslovima: ishrane (eukaliptus), klime (topla), okruženja (šume). Generalisti, poput miševa, s druge strane mogu da prežive svuda na svetu.


04
feb

Kad baka i deka “skajpuju”…

Današnji dvogodišnjaci bolje rukuju tabletom od većine roditelja, a kamoli baka i deka. Iako tehnologija nezadrživo napreduje, deluje da mnogi ljudi oklevaju da prihvate njene pozitivne strane i zaziru od upotrebe najnovijih uređaja. Saznajte kako možete pomoći vašim najmilijima.


01
feb

Kako da postanete dizajner bez formalnog obrazovanja?

U industriji dizajna u toku je velika debata koja se odvija verovatno i u svim ostalim oblastima rada: da li je formalno obrazovanje od presudnog značaja za profesionalno bavljenje tim poslom? Da biste postali dizajner bez te stepenice u razvoju, morate pre svega biti sigurni da je to ono što zaista želite i da će vas bavljenje takvim poslom učiniti srećnim.