Kurs za carinika špeditera - obuka ili provera znanja

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Bulevar Mihajla Pupina 6 sprat 5 soba 501, Novi Sad, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
24.06.2024.
Trajanje kursa:
Šest meseci, 240 školskih časova odn. 30 školskih časova teorije u Adžiji + 210 školskih časova prakse u špediterskoj kuci
Vreme održavanja:
prepodnevni, večernji, vikendom, poslepodnevni, termini po dogovoru
Gradovi u kojima se kurs održava:
Beograd, Niš, Novi Sad, Odžaci, Šabac, Senta, Smederevo, Srbobran, Vladičin Han

CENA: 45000 din | Moguće je plaćanje na rate.

Opis kursa

Kurs za carinika špeditera osposobljava polaznike za rad u špediterskim kućama. Nastavu drži kvalifikovan, vrlo iskusan predavač. Nakon polaganja ispita polaznici dobijaju sertifikat stručne osposobljenosti za carinika špeditera i mogu tražiti posao u špediterskoj kući i baviti se pripremanjem uvozne i izvozne dokumentacije i sprovodjenjem uvoznih i izvoznih procedura.

Kurs za carinika špeditera  se odvija u  dva dela i traje šest meseci.

Teorijska nastava se odvija jednom puta nedeljno po 3 školska časa, a praktična nastava se odvija nakon završene teorijske obuke, više puta nedeljno u dogovoru sa poslodavcem.

Oblasti:

  1. Uvod u pravo
  2. Carinska tarifa
  3. Carinski zakon
  4. Zakon o deviznom poslovanju
  5. Zakon o spoljnotrgovinskom poslovanju
  6. Osiguranje i medjunarodna špedicija

Praktičan rad je u realnim radnim uslovima i zahteva poštovanje poslodavca i poslovno ponašanje. Polaznik stiče uslove da udje u novi svet zanimanja kojim će se baviti, stiče kontakte i mogućnost da se dokaže, nauči i preporuči sebe za zaposlenje. Mnogi od njih dobijaju posao u preduzećima u kojima rade praktičnu obuku.

Nakon obuke organizujemo ispit koji se sastoji iz dva dela. Prvi deo se sastoji iz usmenog ispita iz navedenih oblasti. Drugi  deo se odnosi na praktičan rad i ocenu koju polaznik dobije na praksi.

Cena obuke je 45.000.00 dinara i plaća se na 6 mesečnih rata.

PROVERA ZNANJA – je predvidjena za polaznike koji imaju radno iskustvo kao carinici špediteri u trajanju od najmanje šest meseci. Provera znanja se organizuje svake poslednje nedelje u mesecu a po potrebi i češće.

Cena provere znanja je 20.000,00 dinara i može se platiti u tri rate.

Centar ADŽIJA je jedina kuća koja se bavi ovom delatnošću u Srbiji koja je sertifikovana DIN EN ISO 9001:2015 od strane najjače svetske sertifikacione kuće TÜV NORD iz Esena, Nemačka.

Osim kursa za carinika špeditera u Centru za permanentno obrazovanja možemo ponuditi i druge kurseve: poslovno tehnički sekretar, daktilograf, osnove računara, fotošop...

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com