Kurs knjigovodstva - samostalni knjigovođa i knjigovođa

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Bulevar Mihajla Pupina 6 sprat 5 soba 501, Novi Sad, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
24.06.2024.
Trajanje kursa:
Četiri meseca, 80 školskih časova
Vreme održavanja:
večernji, vikendom, poslepodnevni, termini po dogovoru
Gradovi u kojima se kurs održava:
Aleksinac, Bečej, Beograd, Niš, Niška Banja, Novi Beograd, Novi Sad, Odžaci, Šabac, Senta, Smederevo, Srbobran, Vladičin Han

CENA: 27000 din | Moguće je plaćanje na rate.

Opis kursa

 

KURS KNJIGOVODSTVA osposobljava polaznike za vođenje poslovnih i finansijskih knjiga za privatna i društvena preduzeća, trgovinske, zanatske i ugostiteljske radnje, apoteke, agencije, zadruge. Nastavu drži kvalifikovan predavač. Nakon polaganja ispita polaznici dobijaju sertifikat stručne osposobljenosti za knjigovođu ili samostalnog knjigovođu – kontistu. Bilo da se podsećate ili učite knjigovodstvo prvi put sertifikat vam pomaže da se zaposlite, napredujete na poslu ili započnete sopstveni posao.

Kurs knjigovodstva se odvija u kabinetu Zanatsko obrazovnog centra Adžija i traje četiri meseca tj. 60 školskih časova.

Obuka je rasporedjena u 40 školskih časova rada na primeni kontnog okvira i praktičnim primerima evidencija poslovnih promena nad novčanim sredstvima u blagajni, na tekućem računu, izdvojenim računima, kratkoročnim potraživanjima, hartijama od vrednosti, obavezama, osnovnim sredstvima, materijalom, zatim obuhvata obračun izlaza zaliha materijala, robe, izvoza i uvoza dobara i usluga, porez na dodatu vrednost, obračun i isplatu zarada, evidenciju rashoda i prihoda i pripremu i izradu finansijskih izveštaja, i 20 školskih časova rada na knjigovodstvenom programu na računaru.

Nastava se odvija jednom nedeljno i traje 5 školskih časova.

Obavezna je izrada i analiza domaćih zadataka.

Nakon obuke organizujemo ispit koji se sastoji iz dva dela. Prvi deo se odnosi na evidentiranje poslovnih promena, rasporedjivanje prihoda i rashoda i pripremu i izradu finansijskih izveštaja i traje 5 školskih časova. Drugi  deo se odnosi na evidentiranje poslovnih promena na računaru u okviru knjigovodstvenog programa i traje 3 školska časa. Od broja osvojenih poena na ispitu zavisi kakav sertifikat dobijate: do 90 poena – knjigovodja, preko 90 poena – samostalni knjigovodja kontista.

Cena obuke je 27.000.00 dinara i plaća se na 4 mesečne rate.

Cena ispita je 4.000,00 dinara.

Iz Centra za permanentno obrazovanje izdvajamo i kurseve za carinike – špeditere, novinare, snimatelje, tonce, reportere i računare i računarske programe.

knjigovodstvo.png

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com