Video & Motion Graphic Design

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Cara Dušana 34, Zemun, prikaži na mapi
Datum početka kursa:
01.07.2024.
Trajanje kursa:
2 semestra
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Online - putem interneta, Zemun

CENA: od 1649 eur | Moguće je plaćanje na rate.

Opis kursa

Video & Motion Graphic Design: Kako u narednih 12 meseci možete da postanete profesionalni Motion Graphic dizajner i video-montažer

Video & Motion Graphic Design program školovanja
Nastava
tradicionalna ili online
Trajanje
2 semestra
Fond časova
304 časa
Diplome i sertifikacija
Adobe Certified Professional:
Visual Design (Adobe Photoshop)
Graphic design & illustration (Adobe Illustrator)
Digital video (Adobe Premiere Pro)
Visual effects & motion graphics (Adobe After Effects)
ITAcademy Certified Video & Motion Graphic Designer
LINK English
LINK German
PRIJAVITE SE

Na programu Video & Motion Graphic Design upoznaćete savremene metode video-montaže, postprodukcije reklama i uvodnih špica, naučićete da kreirate specijalne efekte, Motion Graphic i video-animacije.

Pored ovih veština, upoznaćete se sa teorijom pokretnih slika i vizuelnim jezikom koji se koristi na filmu, televiziji i u video-umetnosti.

Sve ovo radićete u najnaprednijim programima za obradu videa i zvuka: Adobe Premiere i Adobe After Effects. Pogledajte opremu koju ćete koristiti na programu Video & Motion Graphic Design.

Ukoliko Vas interesuju specijalni efekti

Na ovom programu ćete saznati sve o programu Adobe After Effects, najjačem alatu u polju animacije i Motion Graphic dizajna. To je vodeći program za razvoj i kreiranje specijalnih efekata u video-produkciji.

Naučićete da pravite specijalne efekte kao u poznatim holivudskim filmovima, visokobudžetnim TV serijama i efektnim televizijskim reklamama.

Pravite spotove koji će oduševljavati

Kao polaznik programa Video & Motion Graphic Design naučićete da nemontirane snimke trenutno pretvarate u uglađene video-zapise – filmove. To vam omogućuje program poput Adobe Premiera, na kome ćete u toku kursa raditi. Naučićete osnove video i filmske produkcije, kao i da pravite, montirate i režirate video-klipove.

Savladaćete veštine kvalitetne studijske produkcije zvuka, bilo da mu je namena samostalna primena ili kombinacija sa naprednim video-zapisima, animacijama, specijalnim efektima itd. Zvuk se, kao i video, može koristiti za stvaranje fantastičnih audio-video doživljaja, a pored toga predstavlja i neophodan deo svake TV ili radio reklame.

 

 

 

 

 

 

Usavršite se za jednu od najbrže rastućih umetnosti u industriji zabave i advertajzinga

Široka primena na polju televizije, filma i veba stavila je poznavanje Motion Graphic dizajna na veoma važno mesto u spektru veština koje treba da poseduje svaki video-dizajner.

Zato je poseban akcenat na ovom programu stavljen na upoznavanje sa kreiranjem pokretnih animacija i savremenim tehnologijama Motion Graphic dizajna, a sve to kroz rad u softveru Adobe After Effects, kao osnovnom alatu za rad na Motion Graphic dizajnu i animaciji sa upotrebom programskog jezika JavaScript, koji je budućnost u ovom polju umetnosti.

Radite na vrhunskim dizajn projektima u ITAcademy Dizajn studiju

Saznajte više o ITA Dizajn studiju

ITAcademy DesignStudio je mesto gde ćete za kratko vreme steći veliko iskustvo iz oblasti dizajna, dobiti preporuke od renomiranih kompanija i povezati se sa klijentima sa kojima ćete nastaviti da sarađujete i u budućnosti.

Kroz konkretan rad na vrhunskim dizajn projektima shvatićete kako se naučene veštine prilagođavaju pojedinačnim zadacima, kako se komunicira sa klijentima i najbolje odgovara njihovim zahtevima. 

Video & Motion Graphic Design – plan i program

SEMESTER I

No. Code Class No. of classes
1 RG Raster Graphics (Photoshop) 44
2 CD Drawing 20
3 HD History of Design 8
4 TD Theory of Design 8
5 EL1/GL1 English Language 1 / German Language A1** online
6 C Copyrights 4
7 IL Adobe Illustrator 24

SEMESTER II

No. Code Class No. of classes
8 IVP Introduction to Video Production 16
9 FFV Film and Video Photography 16
10 SED Special Effects & Motion Graphics (After Effects) 56
11 VE Video Editing & Sound Design (Premiere) 40
12 IJA Introduction to JavaScript for After Effects 24
13 AA Adobe Audition* 20
14 VP Video Postproduction 12
15 ZR Završni rad za Moution Graphic Design 12
16 EL2/GL2 English Language 2 German Language A2** online
17 CFC FCE/BEC Vantage*** online

* Bonus kurs.
** Polaznici biraju koji od navedenih jezika žele da izučavaju i na osnovu toga pohađaju jedan od ova dva kursa.
*** Pripremne kurseve za polaganje FCE ili BEC Vantage ispita mogu pohađati samo polaznici koji su završili English Upper Intermediate Level.

+ PERSONAL DEVELOPMENT PROGRAM

U okviru školovanja na Video & Motion Graphic Design programu besplatno dobijate i jedinstveni paket profesionalnih veština - Personal Development Program, koji će vam osigurati napredak u karijeri i izdvojiti vas kao lidera među stručnjacima u vašem poslu. Saznajte više o ovom obrazovnom programu i planu po kome se izvodi.
 

Ovaj program obuhvata 17 predmeta

1. Raster Graphics (Photoshop)

Kurs Photoshop ima za cilj da osamostali polaznike u zadacima koji se tiču obrade fotografija za web, retuširanja i, uopšte, obrade rasterske grafike. Na kursu se obrađuju alati i filteri Photoshop CC i objašnjava se logika slojeva, manipulacija tekstom i bojom na fotografiji.

2. Drawing

Ovaj kurs potpuno osposobljava polaznike da samostalno crtaju i vizuelno predstave svoje ideje. Na njemu će naučiti da primenjuju sve gradivne elemente crteža prilikom realizacije svojih ideja. Kurs ih upoznaje ne samo sa prirodom crteža i tehnikama koje će im pomoći da oslobode ruku, već i sa konkretnom primenom kroki crteža u različitim disciplinama i granama dizajna. Savladaće osnovne principe dobre kompozicije, gradivne elemente crteža i crtanje perspektive.

3. History of Design

Kurs govori o izdvajanju dizajna iz umetnosti, pravcima u industrijskom i grafičkom dizajnu i njihovom uticaju na savremene tokove. Takođe, kurs je obogaćen i analizom brojnih primera iz istorije dizajna.

4. Theory of Design

Na ovom kursu obrađujete teoriju dizajna i njegova osnovna načela. Proučavate osnovne grafičke elemente, linije, površine i boje, kao i njihov psihološki uticaj na ličnost. Osim ovoga, radi se i na osnovnim principima tipografije, koji se primenjuju u svrhu donošenja odluka o prikladnom izboru tipografije na različitim rešenjima.

5. English Language 1 / German Language A1

U okviru kursa English Language 1 najpre ćete raditi test procene svog trenutnog znanja engleskog jezika, a na osnovu ostvarenog rezultata biće vam dodeljen jedan od 5 nivoa gradiva (Starter, Elementary, Pre-Intermediate, Intermediate ili Upper-Intermediate) koji će vam pomoći da usavršite svoje znanje, ovladate novim spektrom funkcija ovog jezika u pisanoj i usmenoj formi i poboljšate njegovo razumevanje i korišćenje.

Polaznici mogu izabrati i kurs Nemački jezik A1, koji je početni nivo učenja nemačkog jezika i čiji je cilj da se polaznici snađu u jednostavnim komunikacijskim situacijama u svakodnevnom životu.

6. Copyrights

Kurs upućuje polaznike u njihova autorska prava i načine na koje ih mogu zaštititi. Kurs je zasnovan na zaštiti industrijskog dizajna i likovnih rešenja, ali i žiga koji se u dizajnerskom smislu predstavlja u vidu logotipa.

7. Adobe Illustrator

Na Illustrator kursu se obrađuju osnovni elementi za rad u programu Adobe Illustrator, crtanje jednostavnih i složenih oblika upotrebom različitih alata i paleta, upoznavanje sa režimom boja i bojenje pomoću Color, Swatches i Gradient palete, upoznavanje sa mogućnostima manipulisanja tekstom u Illustratoru. Osim tehnika rada u Illustratoru, radiće se i na realnim dizajnerskim rešenjima.

8. Introduction to Video Production

Kurs je osnova za razumevanje procesa i tehnoloških uslova koji omogućavaju nastanak jednog filmskog ili televiziskog dela i upoznaje polaznika sa osnovnim principima nastanka video dela, znimanjima i njihovom ulogom u kreiranju filma ili televiziske emisije.

9. Film and Video Photography

Kurs Photography and Cinematography i video, osmišljen je tako da omogući učenje osnova fotografske slike, prilagođene filmskom i video formatu. Kako je osnov svih formi pokretnih slika upravo fotografija, kurs je fokusiran na detaljno upoznavanje ove discipline, praveći paralele između fotografskog, filmskog i video snimanja.

10. Special Effects & Motion Graphics (After Effects)

Na After Effects kursu se obrađuje animacija u Adobe programu After Effects, ali i kreiranje animiranih filmskih specijalnih efekata.

11. Video Editing & Sound Design (Premiere)

Na Premiere kursu se izučavaju savremene metode video montaže. Radi se na projektima postprodukcije reklama i uvodnih špica u Adobe Premieru.

12. Introduction to JavaScript for After Effects

Ovaj kurs je namenjen onima koji su prošli kurs Adobe After Effects ili imaju znanja iz motion graphics oblasti i koriste program After Effects. Kurs jednostavnim jezikom grafičkim i video umetnicima koji se bave montažom, kompouzingom i dinamičkim grafikama približava JavaScript programski jezik, koji se koristi u Adobe After Effects programu. Kurs kroz nekoliko tema uvodi u pojmove JavaScript jezika, njegovu sintaksu i način na koji se upotrebljava u okviru dinamičke grafike. Kroz primere u samom Adobe After Effects programu upoznajemo se kako se aktivira i kako se koristi konzola za rad sa JavaScriptom na nivou Layera i kako se u okviru Expression dela u After Effects programu povezuju i kontrolišu pojedini Property za postizanje željenih efekata u animaciji.

13. Adobe Audition

Na kursu se proučavaju fizičke osobine i vrednosti zvuka, porede se analogni i digitalni zvučni signal i obrađuje digitalni zvuk. Polaznici će, pomoću programa Adobe Audition, kreirati radio džinglove, raditi miks zvuka, kao i audio-video sinhronizaciju.

14. Video Postproduction

Kurs Video Postproduction će upoznati polaznike sa svim elementima proizvodnje video dela koji su u finalnoj fazi produkcije jednog filma ili televiziske emisije. Savladaćete profesionalno korišćenje softwarea kao što su Adobe Media Encoder, Adobe SpeedGrade, Adobe Dynamic Link kao i najbolje način za stručnu upotrebu kompletnog Adobe paketa.

15. Završni rad za Moution Graphic Design

Cilj celog programa je kreiranje završnog radan, odnosno portfolija sa radovima kojima će polaznik moći direktno da pokaže svoj kvalitet. Za vreme kursa, svaki polaznik će doraditi svoje radove i uobličiti ih u svojevrsnu prezentaciju s kojom će biti spreman za potragu za zaposlenjem. Polaznici će, u zavisnosti od specijalizacije, kreirati štampani i digitalni, web ili multimedijalni portfolio.

16. English Language 2 / German Language A2

Na osnovu programa koji ste pohađali u okviru kursa English Language 1, u okviru kursa English Language 2 možete preći i naredni nivo gradiva (Elementary, Pre-Intermediate, Intermediate ili Upper-Intermediate) i tako dodatno usavršiti svoje znanje ovog jezika.

Kurs nemačkog jezika za nivo A2 osmišljen je tako da steknete potrebno znanje iz gramatike koje je predviđeno za ovu fazu učenja jezika, da proširite svoj vokabular neophodan za svakodnevnu komunikaciju, kao i da budete u mogućnosti da iskažete svoje mišljenje o svakodnevnim društvenim temama.

17. Cambridge First Certificate in English (FCE)/Business English Certificate Vantage (BEC Vantage)

Pripremni kursevi za polaganje FCE ili BEC Vantage ispita nisu u okviru redovnog nastavnog plana i programa. Polaznici biraju koji od navedenih sertifikata žele da steknu i na osnovu toga pohađaju jedan od ova dva kursa.

Cambridge First Certificate in English (FCE) je pripremni kurs za polaganje FCE ispita na osnovu koga stičete sertifikat koji priznaje na hiljade kompanija, akademskih institucija, univerziteta i koledža, strukovnih tela i ministarskih i vladinih tela širom sveta. FCE je široko priznat u privredi i industriji, a daje vam značajnu prednost ukoliko nameravate da aplicirate za poslove koji uključuju rad sa javnošću, kancelarijski posao u bankama, u avio industriji, keteringu... Ovaj sertifikat priznat je i na mnogim univerzitetima, visokim školama i drugim institucijama, te predstavlja “odskočnu dasku” za vaše dalje obrazovanje i unapređenje znanja jezika.

Business English Certificate Vantage (BEC Vantage) takođe predstavlja pripremni kurs za sticanje BEC Vantage sertifikata, jednog od najcenjenijih Cambridge sertifikata u poslovnom svetu. Kao što sam naziv govori, ovaj sertifikat vam daje značajnu prednost kod potencijalnih poslodavaca i poslovnih partnera, time što potvrđuje da je vaše znanje poslovnog engleskog jezika i mogućnosti komunikacije u svetu biznisa na zavidnom nivou. Priznaju ga sve svetske kompanije, akademske i poslovne institucije, jer predstavlja jedinstven dokument o vašim naprednim sposobnostima razumevanja, govora i pisanja na engleskom jeziku.

Mentori sa bogatim iskustvom za vaš siguran napredak u umetničkom obrazovanju

Jedino kroz ozbiljan mentorski rad moguće je da audio-vizuelni umetnik tokom svog razvoja podjednako nauči zanatske veštine i razvije sopstvenu poetiku. Zato vas kroz celokupno školovanje prati više supervizora.

U televizijsku praksu uvešće vas producenti koji su realizovali neke od najpopularnijih formata i emisija na našim televizijama. Vaši mentori, sa višegodišnjim iskustvom u kreiranju različitih tipova programa i rukovođenju njima, daće vam uvid u prakse produkcija svih veličina, od razvojnih projekata sa malim budžetom do velikih franšiza.

Tim koji će vas voditi na putu ka ovladavanju svim aspektima audio-vizuelne produkcije napravljen je od uspešnih profesionalaca sa višedecenijskim iskustvom.

Sa vama će raditi sertifikovani BBC treneri, akademski profesori, studijski i lajv muzičari, iskusni advertajzeri, diplomirani montažeri i reditelji.

Svi oni su kao profesionalci ili predavači proputovali ceo svet, radeći sa klijentima kao što su korporacije Coca-Cola ili Delta Generali, sa izvođačima poput Marije Šerifović i Olivera Stojiljkovića, sa vodećim domaćim i regionalnim televizijama kakve su RTS, RTV Pink i Metropolis, sa studijima i produkcijama svih veličina i profila. Od njih možete očekivati jedinstvenu praksu i brzo savladavanje svega što je potrebno jednom audio-vizuelnom umetniku i profesionalcu.

O značaju mentorskog pristupa nastavi u domenu multimedije i opširnije o vašim mentorima »

 

Kako izgledaju predavanja?

Ovaj program se realizuje u tradicionalnoj i e-Learning varijanti.

Predavanja se baziraju na minimumu teorije i maksimumu prakse. Učite kroz konkretne projekte uz upotrebu najsavremenije opreme i licenciranih softvera. Svaki zadatak kao ishod ima proizvod. Snimaćete i monitrati kratke fimove, usnimavati zvuk i raditi obradu i vežbati se u postprodukciji i dodavanju specijalnih efekata na gotove radove. 

Obezbedite sebi međunarodno priznate sertifikate

ITAcademy vam omogućava da polažete za prestižne međunarodno priznate sertifikate i diplome:

Adobe Certified Professional:

  • Visual Design (Adobe Photoshop)
  • Graphic design & illustration (Adobe Illustrator)
  • Digital video (Adobe Premiere Pro)
  • Visual effects & motion graphics (Adobe After Effects)

Adobe sertifikat je jedan od najprestižnijih sertifikata iz oblasti dizajna i rada sa Adobe proizvodima. Više ACA sertifikatima, kao i o sistemu sertifikacije kompanije Adobe, saznajte ovde.

Takođe, nakon kompletiranja Video & Motion Graphic Design programa na ITAcademy, možete dobiti i jedan od dva sertifikata:

  • Sertifikat ITAcademy o odslušanom Video & Motion Graphic Design programu
  • ITAcademy Certified Video & Motion Graphic Designer sertifikat

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com