Kurs javnog nastupa i retorike

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Radnička 27, Novi Sad
Datum početka kursa:
Trajanje kursa:
mesec dana, 8x90 minuta
Vreme održavanja:
celodnevni, poslepodnevni
Gradovi u kojima se kurs održava:
Beograd, Novi Sad

CENA: 228 eur

Opis kursa

 

 

Zašto je veština govorništva i javnog nastupa bitna? 

U 21. veku svi smo na nekom tržištu i zato je bitno imati samopouzdanje i znati kvalitetno i efektno preneti misli ili osećenja. 

Zašto je ovo prava prilika? 

Zato što Centar za javni govor čine kvalitetni i uspešni predavači sa velikim iskustvom u oblasti retorike i javnog nastupa. Do sada smo kroz naše radionice i seminare za javni nastup obučili lekare, farmaceute, profesore, političke aktiviste, ljude iz poslovnog sveta, studente...

Šta ćete na kursu naučiti?

Na kursu ćete naučiti kako steći samopouzdanje, ovladaćete tehnikama za uspešan javni nastup, naučićete kako se priprema dobar govor ili prezentacija, saznaćete kako da poboljšate dikciju i kako pravilno gestikulirati. Jednostavnije, uspešnije ćete prezentovati!

Koje tematske oblasti sadrži kurs?

  • Tehnike za pobeđivanje treme
  • Sticanje samopozdanja prilikom izlaganja
  • Ovladavanje pravilnim govorom tela
  • Otklanjanje poštapalica i retorskih šumova
  • Sugestivnost – “govor iz srca”
  • Slikovitost – jedini način da ne budemo dosadni
  • Kompozicija kvalitetnog govora (uvod, dokazivanje i zaključak)
  • Korišćenje vizuelnih pomagala (koncept, powerpoint, flipchart...)
  • Dikcija

Kako izgledaju časovi?

Atmosfera na našim časovima je zabavna, podstičemo kreativnost svakog učesnika i podižemo motivaciju. Sve to ima za cilj da polaznici steknu samopouzdanje, nauče da precizno i jasno prenose misli ili osećanja, unaprede tehnike javnog nastupa, usavrše dikciju, jednostavnije, da postanu dobri govornici i da nauče da vešto komuniciraju.

Princip rada podrazumeva visoki stepen interaktivnosti tako da polaznici ne uče samo od edukatora, već i na sopstvenim i greškama drugih polaznika što je osnov kvalitetne edukacije za javni nastup.

Da li postoji mogućnost usavršavanja i naprednovanja nakon kursa?

Jednom mesečno organizujemo grupe za vežbanje javnog nastupa, radu grupe se mogu priključiti isključivo ljudi koji su prošli neki od naših edukativnih programa. Pored toga, postoji napredni nivo kursa javnog nastupa i retorike. 

Ko vodi kurs?

Kurs vode predavači Centra za javni govor Radovan Perović i Mirjana Trebinjac.

Kada i gde se održava kurs?

BEOGRAD

Ponedeljak/četvrtak 18:30h, prvi čas je 4. decembra

Mesto održavanja: Kneza Miloša br. 4

NOVI SAD

Utorak/sreda 18:30h, prvi čas je 5. decembra

Trajanje kursa je mesec dana, odnosno 8 susreta po 90 minuta. 

- Da li nakon završenog kursa polaznici stiče sertifikat? Da!

Cena kursa je 228 evra u dinarskoj vrednosti.

Nakon završenog uvodnog kursa postoji mogućnost pohađanja naprednog kursa javnog nastupa i retorike. 

Iskustva dosadašnjih polaznika 

„Kurs preporučujem svima koji žele da promene način na koji komuniciraju i vide svoje poslovne partnere, nadređene, kolege i osobe sa kojima sarađuju ili pregovaraju. Menjanjem načina na koji komuniciramo menjamo i način na koji vidimo druge, ali i sebe. Time pomeramo i granice onoga za šta smo mislili da je moguće, na veoma zabavan i interaktivan način. Odlična grupa i još bolji predavač!"

Jelena Lalević, diplomirani ekonomista, menadžer za savetodavne usluge u upravljanju rizicima
Addiko banka

„Kurs za mene bio jako neobično iskustvo. Bilo je tu svega, i učenja i praktičnih vežbi praćenih zabavom, smehom ali i sitnim nelagodnostima. Na svakom času trebalo je prevazići samog sebe i ostati na nogama, bez crvenila na licu. Međutim, radovala sam se svakom novom času, željno iščekujući šta nas čeka sledeće! Da, i što je najvažnije, dobili smo instrukcije za dalji, svakodnevni rad na sebi, što smatram da je i najveći kvalitet ovog kursa, jer rad na sebi se nikad ne završava završetom jedne edukacije! I da, nemojte da vas uplaši predavač, jer zna da bude prilično strog.“

Dr sc Nevena Ivanović, vanredni profesor
Farmaceutski fakultet Univerziteta u Beogradu

„Bilo da se suočavate sa strahom od javnog nastupa ili pak želite da svoje govorničke veštine usavršite, znajte da je ovaj kurs pravi izbor za vas. Predavač svedoči da i dalje postoje individualci koji vole svoj posao, što uz veštinu da se znanje prenese čini sinergiju koja vas neće ostaviti bez utiska.
Pažljivo odabrane radionice, prijatan rad u grupi i neformalna atmosfera učiniće da poželite da edukaciji prisustvujete ponovo. Potrebno je samo savladati tu naizgled prepreku u sebi, a kada se jednom oslobodite i prepustite, čuda će zaista početi da se dešavaju. Iskrena preporuka za sve."

Nataša Tajić, digital account director
Ellecta Digital

„Meni kao preduzetniku ovaj kurs je veoma pomogao da unapredim veštine javnog nastupa, da bolje motivišem svoje zaposlene i da podignem prodaju na viši nivo. Pogotovo mi se dopao rad u malim grupama koji omogućava individualni pristup. Svima bih preporučio ovaj kurs a pogotovo onima koji žele da unaprede sopstveni biznis.“

Ilija Vrzić, IT preduzetnik

„Ovo je jedan od kurseva na kojima naučimo ono što mozemo upotrebiti u svakodnevnoj komunikaciji, a narocito u poslovnoj. Na kreativan, praktican i veoma strucan nacin mentor nas osposobljava da sa velikom sigurnoscu mozemo istupiti pred publikom. U ovom poduhvatu znacajnu ulogu imaju vezbe dikcije, disanja, arktikulacije.... Zato ukoliko zelite da javno govorite bez treme, nervoze, crvenila i drugih ometajucih faktora, dodjite u Centar za javni govor!"

Bojana Rakonjac, magistar farmacije
Richter Gedeon

 

 

 

 

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com