Priprema za polaganje TOEFL i IELTS ispita

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kraljice Marije 47 (Vukov spomenik), Beograd, prikaži na mapi
Datum početka kursa:
30.07.2024.
Trajanje kursa:
10 časova
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Beograd, Novi Beograd

CENA: od 2700 din
Cena bez popusta: 3000 din

Opis kursa

TOEFL i IELTS – Test of English as a Foreign Language

Priprema za TOEFL i IELTS. TOEFL ispit je test koji se koristi za proveru znanja engleskog jezika govornika kojima engleski jezik nije maternji jezik. Potreban je za upis na studije u SAD-u, kao i za konkurisanje na mnoge međunarodne programe za dobijanje stipendija.  Široko je prihvaćen i na evropskim institucijama visokog obrazovanja. Fakulteti u Americi sami određuju broj bodova potreban za upis. Prosečan broj bodova koji se traži podrazumeva visok nivo znanja engleskog jezika i ujednačeno vladanje svim jezičkim veštinama.

TOEFL iBT se polaže na kompjuteru u ispitnom centru preko Internet veze.

Test se sastoji od četri dela:

  •  Reading
  •  Listening
  •  Speaking
  •  Writing

Detalje oko polaganja samog ispita možete videti na našem sajtu www.lngeducation.co.rs

 

PRIPREMA ZA POLAGANJE TOEFL ISPITA

Da biste saznali koliko će trajati vaša priprema za TOEFL test, potrebno je da uradite test za proveru znanja iz engleskog jezika. Pored toga, bilo bi dobro da proverite i koji broj poena fakultet koji ste izabrali traži (maksimum je 120, uobičajeno je da  fakulteti zahtevaju između 70 i 90 poena). Test možete uraditi u LnG školi stranih jezika između 15 i 20 h radnim danom, a rezutate ćemo vam reći istog dana. Od vašeg predznanja i broja poena koji se zahteva za upis na fakultet zavisi broj časova potrebnih za pripremu TOEFL ispita. Zajedno ćemo napraviti plan rada da na ekonomičan način iskoristimo vaše vreme.

Detaljniji pregled pripreme kroz delove testa:

  • Slušanje (Listening) – upoznavanje sa veštinama i strategijama za uspešno rešavanje zadataka u delu testa koji se odnosi na slušanje, uz korištenje originalnih materijala snimljenih na CD-u.
  • Čitanje (Reading) – temeljna priprema za uspešan pristup tekstovima tipičnim za TOEFL iBT, vežbanje svih vrsta pitanja u ovom delu testa
  • Pisanje (Writing) – upustva, vežbanje i individualni pristup pisanju eseja, upoznavanje sa korisnim vokabularom i gramatičkim strukturama odnosno pravilnom organizacijom teksta potrebnom za dobar rezultat u ovom delu testa
  • Govor (Speaking) – usavršavanje govornog engleskog jezika kako bi se zadacima u ovom delu testa pristupilo što jasnije i uspešnije. Organizacija usmenog odgovora u jezičkom i sadržajnom smislu.

Takođe se uči vođenje beleški u delovima testa koji se odnose na slušanje, govor i pisanje.

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com