Kursevi za nokte

Danas gotovo da ne postoji žena koja bar jednom u životu nije pokušala da uradi nadogradnju, izlivanje noktiju ili najjednostavniji manikir, pa je sasvim očigledno da je tržište rada stalno u potrazi za novim stručnjacima.

Zbog sve većeg interesovanja za ovaj posao i potrebe za njim, najbolje je da se fokusirate na kurseve za nokte, na kojima ćete detaljno učiti o estetskom i medicinskom manikiru i pedikiru, tehnikama, i to kroz teoriju i praksu.

S obzirom na to da je ovo zanimanje veoma popularno, sve više žena razmišlja da započne sopstveni biznis i da se bavi preduzetništvom, a upravo je upisivanje kursa za nokte najbolji način da se profesionalno obučite za ovaj zanat, te da na brz i lak način dođete do sigurne zarade. 

U nastavku teksta objasnićemo šta sve možete da naučite na kusevima za nokte i koliko je ovaj zanat profitabilan.

Šta sve možete da naučite na kursevima za nokte?

Kursevi za nokte podrazumevaju i teorijski i praktični deo, s tim što je veći fokus na praksi, tj. na učenju tehnika kako biste kvalitetno naučili zanat. Teorijski deo podrazumeva utvrđivanje stanja noktiju, a potom se kroz praksu uči o samom postupku tretmana. Sve što ćete naučiti na kursevima za nokte kvalifikovaće vas za posao manikira i pedikira.

Na početku kursa polaznici se upoznaju sa različitim vrstama i oblicima noktiju kako bi tačno znali šta treba da urade ako je potreban medicinski tretman ili estetsko ulepšavanje. 

U skladu sa tim, kursevi najčešće podrazumevaju tri etape:

 • medicinski tretman;
 • kozmetički tretman (kreme i losioni);
 • ulepšavanje i oblikovanje noktiju (nadogradnja noktiju, izlivanje, gel lakovi, korekcije).

U nastavku ćemo detaljnije objasniti šta je manikir, a šta pedikir, i šta se u okviru kurseva tačno uči.

Šta je manikir?

Manikir podrazumeva negu ruku i sređivanje i ulepšavanje noktiju na rukama. Estetski tretman je usredsređen na oblikovanje i ulepšavanje u skladu sa najnovijim trendovima. U okviru estetskog dela radi se i specijalan tretman za ruke, odnosno tretman za nokte i kožu šake zajedno.

Druga strana posla podrazumeva medicinski tretman, koji je potreban ukoliko je narušen izgled noktiju i izgled kože ruku, najčešće usled nepovoljnih spoljašnjih uticaja okoline. To se najčešće dešava zbog hladnoće ili upotrebe jakih hemijskih sredstava, koja mogu naškoditi izgledu vaših ruku. Tada dolazi do pucanja kože i isušivanja, pa je kozmetički tretman neophodan, a ukoliko je teže stanje u pitanju, primenjuje se medicinski postupak.

Ne zaboravimo da starosno doba veoma utiče na izgled i stanje noktiju, ali i životni stil, tj. koliko pažnje se posvećuje noktima. Vi ćete, kao stručnjak, u tim situacijama tačno znati kakva je nega potrebna i koji tretman treba da primenite.

U okviru kurseva za nokte naučićete:

 • kako da odradite savršen manikir;
 • kako da uradite nadogradnju noktiju;
 • kako da nanesete gel lak;
 • kada da uradite izlivanje noktiju;
 • kako da oblikujete, turpijate i vršite korekcije;
 • koji kozmetički preparati treba da se koriste;
 • kako da pravilno upotrebljavate pribor;
 • kako da sanirate povređeno mesto i kako da ga dezinfikujete.

Utvrđivanje stanja noktiju je veoma bitan segment, koji ćete naučiti u okviru teorijskog dela i na osnovu kojeg se nastavlja dalje učenje. Slede turpijanje i oblikovanje noktiju, ukoliko se radi nadogradnja ili izlivanje, nakon čega se na njih stavlja specijalan gel. Nanošenje kozmetičkih preparata se primenjuje ako je prethodno utvrđeno loše stanje noktiju, koje zahteva detaljniji postupak.

Estetski tretmani su najčešći (lakiranje, ulepšavanje noktiju, sečenje i turpijanje, izlivanje, nadogradnja, korekcija) i u ovom poslu su vam neophodni određen nivo kreativnosti i talenat za crtanje. A završni deo tretmana odnosi se na davanje saveta klijentu za samostalnu negu kod kuće ili za dalju negu u salonu.

Veštine koje ćete steći su:

 • preciznost;
 • pedantnost;
 • ljubaznost;
 • umeće crtanja;
 • sposobnost za realizaciju ideje.

Šta podrazumeva pedikir?

Pedikir podrazumeva negu noktiju na nogama, i kao i kod manikira, sam posao podrazumeva estetski tretman, medicinski tretman i higijenu. U negu stopala spada medicinski pedikir, a problemi koji se mogu javiti su žuljevi i urasli nokti. Na kursevima za nokte ćete saznati kako da rešite to i pružite odgovarajuću uslugu. Postupak pedikira podrazumeva sređivanje noktiju, korišćenje određenih kozmetičkih preparata i pribora, ulepšavanje noktiju, sečenje, korekciju, saniranje problema i davanje stručnih saveta klijentu.

S obzirom na to da su noge stalno uključene i da često zanemarujemo sebe, s vremenom se stvaraju određeni problemi. Zato i jeste velika potražnja za ovim poslom, a kursevi za nokte su na korak od vas. 

Ono što ćete naučiti na kursevima za nokte jeste sledeće:

 • nega noktiju; 
 • estetski pedikir (ulepšavanje);
 • pravilna upotreba kozmetičkih preparata;
 • saniranje povreda;
 • stručna podrška.

Što se tiče stručnih saveta i preporuka, posao pedikira je da predloži adekvatnu obuću koja će sprečiti nastajanje problema na nogama, a omogućiti pravilnu cirkulaciju. Kao i kod nege noktiju na rukama, i u ovom slučaju ćete naućiti kako da na najbolji i najefikasniji način sanirate problem i date sve potrebne smernice svojim klijentima. 

Da biste u potpunosti ovladali ovim poslom, na kursevima za nokte ćete steći sve veštine i znanja, upoznaćete se detaljno sa građom stopala i svim promenama i problemima koji mogu nastati na koži. Ovo je medicincki deo tretmana koji ćete proći na kursu, a naučićete i specijalne tehnike kako za estetski, tako i za medicinski medikir.

Prijavite se na kurs za nokte i naučite ovaj popularni zanat!

Negovani i lepi nokti su često prva stvar koju primetimo na drugim ljudima, a složićete se i da predstavljaju odraz lepote i zdravlja. Nega i lepota celog tela treba da budu prioritet, a to znači da ste odgovorni za svoje zdravlje, ali i izgled.

Pohađanjem kurseva za nokte osposobićete se za samostalno obavljanje ovog posla u kozmetičkom salonu ili kod kuće. Možete pokrenuti sopstveni biznis, kupiti svu potrebnu opremu i preparate, i primeniti tehnike koje ste naučili na kursu. Vremenski gledano, ne treba vam mnogo da biste postali stručnjak, a trud i rad će vam se sigurno isplatiti i doneti sigurnu zaradu.

Ukoliko želite finansijski isplativ posao i zadovoljstvo koje ćete imati u toku rada, prijavite se na kurs za nokte i steknite znanja od kojih ćete zaista imati dobar profit.

Kurs za pedikir – manikir sa nadogradnjom noktiju

Organizator: Zanatsko obrazovni centar ADŽIJA

Naučite tajne zanata pedikira i manikira u kabinetu za frizere u našem Centru sa iskusnim predavačem i dopunite svoje znanje u renomiranim salonima sa kojima naš Centar ima potpisane ugovore. Obuka obuhvata estetski pedikir, manikir, spa tretmane ruku i nogu, nadogradnju noktiju gel tehnikom, akril tehnikom, izlivanje noktiju, osnovno šaranje noktiju.
Depilacija šećernom pastom – obuka i provera znanja

Organizator: Zanatsko obrazovni centar ADŽIJA

Usavršite svoje znanje. Dodajte svojoj ponudi nešto novo što će se svideti Vašim klijentima. Ova obuka je namenjena kako onima koji imaju iskustva u proceduri tople i hladne depilacije, tako i onima koji nemaju iskustva. Naučite da depilirate šećernom pastom ili usavršite već postojeće znanje.
Kurs za kozmetičara - obuka i provera znanja

Organizator: Zanatsko obrazovni centar ADŽIJA

Kurs za kozmetičara traje četiri meseca tj. 100 školskih časova - teorije i prakse u kozmetičkom salonu u Centru. Sertifikati su priznati u Srbiji i u inostranstvu, sertifikati sa TÜV NORD DIN EN ISO 9001:2015. Za proveru znanja za kozmetičara je potrebno minimum 4 meseca iskustva.